9 Απριλίου 2016

276 νέες θέσεις Δοκίμων Λιμενoφυλάκων...


Επείγον αίτημα για την κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα – Ελ­ληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) 276 Δοκίμων Λιμενοφυλάκων κατέθεσε στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας. 

Σε συνάντηση που είχε ο κ. Δρί­τσας με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, τους ενημέρωσε πως έχει ξεκινήσει η διαδικασία που απαιτείται για την προκήρυξη των νέων θέσεων, προ κειμένου να ενισχυθούν οι υπηρεσίες «πρώτης γραμμής» του Λιμενικού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, της εφημερίδας "Εθνος", στο Λιμενικό θα προσληφθούν κυρίως κάτοχοι Πτυχίου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) ή Πτυχίου Τεχνικού-Επαγγελματικού Εκπαιδευτη­ρίου (Τ.Ε.Ε.) Β’ Κύκλου (απόφοιτοι παλαιοτέρων ετών), στην ειδικότη­τα Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού, ενώ περί τις 100 θέσεις θα διεκδικήσουν υποψήφιοι με Απολυτήριο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από την κατηγορία Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμε­ων (Υποβρύχιοι Καταστροφείς, Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές, Πεζοναύτες) και ιδιώτες (απόφοιτοι Λυκείου) που συμμετείχαν ενεργά σε επιχειρήσεις για τη διάσωση ατόμων στη θάλασσα ή στους χερσαίους χώρους αρμοδιότητας του Λ.Σ. 

Οι υποψήφιοι πρέπει μεταξύ άλλων: 
-Να είναι Έλληνες πολίτες, εγγε­γραμμένοι στα Μητρώα ή Δημοτο­λόγια της Χώρας. 
-Να μην έχουν υπερβεί το 27ο έτος της ηλικίας τους (Δλδ. να έχουν γεννηθεί από την 01-01-1988 και μετά). 
-Οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, χωρίς να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές. 
-Να είναι κάτοχοι απολυτηρίου τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (τύπου Λυκείου), με ελάχιστο όριο γενικού βαθμού απολυτηρίου το δέκα (10). 
-Να έχουν τουλάχιστον καλή γνώ­ση (Β2) της Αγγλικής ή Γαλλικής ή Ιταλικής ή Γερμανικής ή Ισπανικής γλώσσας. 
-Να έχουν γνώση χειρισμού Η/Υ. 
-Να πληρούν τις προϋποθέσεις Υγειονομικής καταλληλότητας, που διαπιστώνονται από την Ανωτάτη του Ναυτικού Υγειονομική Επιτρο­πή (ΑΝ.Υ.Ε).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.