30 Απριλίου 2016

Σε 6 μηνιαίες δόσεις η πληρωμή του Φόρου Εισοδήματος...


Σε έξι μηνιαίες δόσεις, από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο, θα μπορεί να πληρωθεί ο φόρος εισοδήματος που θα προκύψει σε όσους έχουν χρεωστική φορολογική δήλωση για το 2016, σύμφωνα με τροπολογία που θα καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών. 

Η αλλαγή αυτή ουσιαστικά είχε προαναγγελθεί από το Υπ.Οικ. και στόχος του Οικονομικού Επιτελείου είναι να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι με την πληρωμή μικρότερων ποσών σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αντί των τριών (3) διμηνιαίων που ισχύουν σήμερα για τη φορολογική δήλωση. 

Στην πράξη οι φορολογούμενοι που θα υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση έως το τέλος Μαΐου θα μπορούν να εξοφλήσουν το φόρο που θα προκύψει από την εκκαθάριση σε επτά μηνιαίες δόσεις (από τον Ιούνιο έως και τον Δεκέμβριο) αντί για τις τρεις διμηνιαίες που προβλέπονται σήμερα (Ιούλιος, Σεπτέμβριος, Νοέμβριος). 

Επίσης, θεωρούν ότι θα αυξηθεί η εισπραξιμότητα του φόρου, καθώς είναι ευκολότερο για τους φορολογούμενους να πληρώνουν για παράδειγμα 150 € τον μήνα, αντί 300 € το δίμηνο. 

Σημειώνεται πάντως ότι η αλλαγή του τρόπου πληρωμής των δόσεων θα πρέπει να συμφωνηθεί και με τους πιστωτές της χώρας. 

Όπως αναφέρει παράγοντας του Υπουργείου Οικονομικών, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες κάθε έτους δυσκολεύονται να πληρώσουν τους φόρους τους, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τους μήνες αυτούς τα ληξιπρόθεσμα χρέη.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.