25 Απριλίου 2016

ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΗΡΕΣ...



Το άρθρο 12 του νέου Ασφαλιστικού λέει γι την Σύνταξη λόγω θανάτου»: 

«1). Σε περίπτωση θανάτου συνταξιούχου ή ασφαλισμένου του Δημοσίου, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει το χρόνο ασφάλισης που απαιτείται για την συνταξιοδότηση λόγω γήρατος ή αναπηρίας, δικαιούνται σύνταξη τα παρακάτω μέλη της οικογένειας του: 

Α). Ο επιζών σύζυγος, εφόσον έχει συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας του κατά το χρόνο θανάτου του συνταξιούχου ή ασφαλισμένου. 

Εφόσον έχει συμπληρώσει το 52ο έτος της ηλικίας του κατά τον ως άνω χρόνο, δικαιούται σύνταξη για διάστημα τριών (3) ετών, μετά την πάροδο των οποίων η καταβολή σύνταξης αναστέλλεται μέχρι τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας του. 

Εφόσον δεν έχει συμπληρώσει το 52ο έτος της ηλικίας του κατά τον ως άνω χρόνο, δικαιούται σύνταξη για διάστημα τριών (3) ετών.....» Δηλαδή η χήρα αν είναι κάτω των 52 ετών δικαιούται σύνταξη μόνον για 3 χρόνια και μετά ας;...  Ο Θεός και η ψυχή τους!!!


1 σχόλιο:

  1. ΠΡΙΝ ΤΑ 52 ΤΙς ΧΗΡΕς ΘΑ ΤΙς ΘΑΒΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥς ΑΝΔΡΕς ΤΟΥς...ΟΙ ΑΓΑΜΕς ΘΥΓΑΤΕΡΕς ΤΩΝ ΒΟΛΕΥΤΑΔΩΝ ΜΑς ΟΜΩς ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ,ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΡΑΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΟΜΟΙ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.