25 Μαΐου 2016

Αναστέλλεται η μισθολογική ωρίμανση και η μισθολογική προαγωγή των Στελεχων Ε.Δ. και Σ.Α....



"Αναστέλλεται από την 01/01/2017 και μέχρι 31/12/2018 κάθε Μισθολογική ωρίμανση και Μισθολογική Προαγωγή των λειτουργών και υπαλλήλων που αμείβονται με "Ειδικά μισθολόγια", σημειώνεται χαρακτηριστικά στην εν λόγω τροπολογία, με τους επισπεύδοντες Υπουργούς να αιτιολογούν σε συνοδευτικό τους σημείωμα την επίμαχη απόφαση: «Η διάταξη κρίνεται αναγκαία για λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής και είναι ανάλογη με τη διετή (2016-2017) αναστολή της μισθολογικής ωρίμανσης για τους υπαλλήλους του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα». 

Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σημειώνεται πως «από την προτεινόμενη ρύθμιση επέρχεται εξοικονόμηση δαπάνης για τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 118 εκατομμυρίων ευρώ για τα έτη 2017 και 2018»

Την ίδια στιγμή, στην Ειδική ΄Εκθεση αξιολόγησης συνεπειών των ρυθμίσεων, από το Υπουργείο Οικονομικών τονίζεται πως η ρύθμιση εντάσσεται στο πλαίσιο της Δημοσιονομικής προσαρμογής, βάσει «της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους εταίρους της», και διευκρινίζεται πως «η αναστολή των μισθολογικών ωριμάνσεων και μισθολογικών προαγωγών αφορά όλους τους λειτουργούς και υπαλλήλους που αμείβονται με Ειδικά Μισθολόγια». 

Ειδικότερα αναφέρονται οι: 
Δικαστικοί Λειτουργοί, κύριο προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Ιατροδικαστές, μέλη Δ.Ε.Π. Πανεπιστημίων, μέλη Ε.Π. των Τ.Ε.Ι, Ερευνητές, π. μέλη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Γιατροί του Ε.Σ.Υ. και εξομοιούμενοι μισθολογικά με αυτούς, Διπλωματικοί Υπάλληλοι, Αρχιερείς, Μουσικοί, Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μέλη Ε.Π. των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, καθώς και Εκπαιδευτικό Προσωπικό Στρατιωτικών και Εκκλησιαστικών σχολών. 

Είναι σαφές ότι στη λογική των Μνημονίων υπερέχουν οι αριθμοί και οι στόχοι της Δημοσιονομικής προσαρμογής, παρά η αξία της ζωής των ανθρώπων, το αγαθό της Ασφάλειας και της Εσωτερικής Ειρήνης, που προστατεύουν τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας. 

Ταυτόχρονα δε, περιφρονεί και τις Δικαστικές Αποφάσεις,όπως πολύ σωστά καταγγέλλει στον Ελληνικό λαό την Κυβέρνηση η Ομοσπονδία μας (Π.Ο.Α.Σ.Α),η οποία με ύπουλο και δόλιο τρόπο επιτίθεται στα Ειδικά Μισθολόγια Σωμάτων Ασφαλείας, αγνοώντας τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε, τόσο αυτές του 2014, όσο και τις πρόσφατες του 2016, που θωρακίζουν την Ειδική Μισθολογική μεταχείριση των στελεχών των εν λόγω Σωμάτων. 

Ουσιαστικά παραβιάζει το σκεπτικό των προαναφερόμενων Αποφάσεων και το δεδικασμένο που αυτές παράγουν. Τούτο, διότι, οι απολαβές των Ελλήνων Αστυνομικών όντως μειώνονται σε επίπεδα κατώτερα του 2012. 

Οι προηγηθέντες Νόμοι που περιέκοψαν τις αποδοχές των στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α. (4093/2012 & 4307/2014), οι οποίοι κρίθηκαν Αντισυνταγματικοί, διατήρησαν τις ωριμάνσεις των συναδέλφων μας. 

Δεν αρκούμαστε στην αναστολή έως 31/12/2016 των παράνομων σκέψεων και ορέξεων της Κυβέρνησης. 

Ζητάμε «εδώ και τώρα» την άμεση δέσμευση των Κυβερνητικών εταίρων ότι θα αποσυρθούν οριστικά τα δυσβάσταχτα και αντισυνταγματικά (και με τη βούλα) μέτρα. 

        Ο Πρόεδρος                                               Ο Γενικός  Γραμματέας 


ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος                         ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΩΤΗΣ Οδυσσεύς
  Αντιστράτηγος ε.α.ΕΛ.ΑΣ                                   Υποστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ
 

6 σχόλια:

  1. Ξερει κανεις αν πιστωθει η συνταξη ιουνιου Αυριο Πεμπτη μετα της 18΄00 απο την εθνικη τραπεζα???Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε,ενδέχεται αύριο βράδυ να είναι διαθέσιμη η σύνταξη.

      Διαγραφή
  2. Αύριο βράδυ ο.Αποστολε,σημαινει ξημερώματα ΣΑΒΒΑΤΟΥ.
    Ποτέ δεν έχει πιστωθεί σύνταξη μη εργάσιμη.
    Γιατί όμως ειδικά ή ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ:
    Υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο προνόμιο που απολαμβάνουν όσοι έχουν λογαριασμό εκεί;(δεν νομίζω).
    Εύχομαι όμως να είναι έτσι.
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρανόησες αγαπητέ συναδελφε,καθότι εγώ μίλησα για Παρασκευή (27-05-2016) βράδυ, μετά της 19.00΄περίπου και όχι για 27/28-05-2016!
      Επομένως η Παρασκευή είναι εργάσιμη ημέρα,δεν λειτουργούν όμως οι Τράπεζες λόγω παρέλευσης ωραρίου...
      Δεν έχει κάποια ιδιαίτερα προνόμια η Εθνική Τράπεζα,απλά από τις υφιστάμενες Τράπεζες, η κάθε μία έχει την δική χρηματοπιστωτική πολιτική...
      Τυγχάνει η Εθνική Τράπεζα Τράπεζα να πιστώνει στους τραπεζικούς λογαριασμούς μισθούς - συντάξεις μία-δυο ημέρες από την προγραμματισμένη ημερομηνία καταβολής αυτών...
      Εάν αυτό το θεωρείς προνόμιο,δεν θα συμφωνήσω μαζί σου!

      Διαγραφή
    2. Δεν παρανοησα κ.Αποστολε(και με τις δύο έννοιες).
      Αν εκλαβατε το σχόλιο μου ως κακοβουλο,μαλλον κάνετε λάθος,αφού το πνεύμα του σχολίου μου είναι:"χαίρουν προνομίου", από αυτήν ακριβώς την χρηματοπιστωτική πολιτική της Τράπεζας.
      Στο χέρι λοιπόν του καθενός από εμάς είναι, αν επιθυμει,να αλλάξει χρηματοπιστωτικό ίδρυμα,για να "χαίρει"αυτού ακριβως του προνομίου.
      Αυτά,κ. Αποστολές,προς αποκατάσταση και λύση της παρεξηγήσεις.
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

      Διαγραφή
    3. Δεν εξέλαβα ως κακόβουλο το σχόλιό σου αγαπητέ συνάδελφε,προς Θεού! Απλά έκρινα πως έπρεπε να σε ενημερώσω... Συμφωνώ ότι όποιος επιθυμεί,με μια απλή αίτηση,δύναται ν΄αλλάξει Τράπεζα...
      Υπόψη ότι μόλις κατατέθηκε το μέρισμα του Μ.Τ.Σ.στον λογαριασμό μου στην Eurobank και είναι διαθέσιμο άμεσα! Επομένως σε λίγες ώρες θα κατατεθεί και η κύρια σύνταξη... Θα ακολουθήσει σχετική ανάρτηση...

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.