21 Μαΐου 2016

Κόβονται οι αυξήσεις στα Eιδικά Mισθολόγια μέχρι το τέλος του 2018...


«Βόμβα» από το Υπουργείο Οικονομικών για στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων,Σ.Α. γιατρούς του Ε.Σ.Υ., Δικαστικούς, Διπλωμάτες, μέλη ΔΕΠ των Α.Ε.Ι. και όσοι αμείβονται με Ειδικά Μισθολόγια. 

Με τροπολογία που κατατέθηκε πρίν λίγο στο Πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την Κυριακή το απόγευμα, κόβονται από 01-01-2017 έως και τέλος του 2018 η οποιαδήποτε μισθολογική ωρίμανση και προαγωγή τους για λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής

Το μέτρο αυτό όπως εκτιμήθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα εξοικονομήσει δαπάνη ύψους 118 εκατομμύρια ευρώ συνολικά τα έτη 2017 και 2018.  

Σύμφωνα με αιτιολογική έκθεση της Υπουργικής τροπολογίας, η αναστολή αυτή είναι ανάλογες με τη διετή (2016-2017) αναστολή της μισθολογικής ωρίμανσης για τους υπαλλήλους του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα που έχει επιβληθεί από το Ν. 4354/2015. 

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε πως η μερική αποκατάσταση των περικοπών που υπέστησαν οι ένστολοι είναι αντισυνταγματική, ενώ ο Πάνος Καμμένος είχε δεσμευτεί για αποκατάσταση των περικοπών!! πηγή:

1 σχόλιο:

  1. Άκουσα πως οι ΑΝΕΛ εθεσαν θέμα μη ψηφησης της τροπολογίας (και ως εκ τούτου δεν περνάει)αν δεν εφαρμοστεί ή απόφαση του ΕΛ.ΣΥΝ.η οποία κρίνει αντισυνταγματική την απόφαση των προηγουμενων να δοθεί μόνο το 50% και διατάσσει να δοθεί άμεσα και το υπόλοιπο 50%,επιστρεφοντας έτσι τους μισθούς των ένστολων εις το προ του ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 ύψος.
    Ή επίκληση της δημοσιονομικής στενότητας από τον πρ.πρωθυπουργο σαμαρά (με μικρό π και σ,γιατι ήταν και είναι πολύ λίγος),ήταν αδικαιολόγητη.Ας μείωνε την δική του αποζημίωση,των βουλευτων και των συμβούλων.Το ποσό που εξοικονόμηθηκε από τις μειώσεις των ένστολων ήταν περίπου 500.000.000 ευρώ,οσο δηλαδή ακριβως το κοινωνικό μέρισμα που έδωσε (με τυμπανοκρουσιες)και πήραν Αλβανοί,Αφγανοι,Πακιστανοι κλπ..Αληθεια μπορούν να μας πουν πόσοι φτωχοί Έλληνες το πήραν;Μάλλον όχι.
    Θα περιμένουμε να δούμε σήμερα στην Βουλή αν θα κατατεθεί τροποποίηση της τροποποίησης και αν οι ΑΝΕΛ κρατήσουν τον λόγο τους.
    ΘΑ ΔΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.