1 Ιουνίου 2016

Αναδρομικά: Τροποποιητικές δηλώσεις από σήμερα - Οδηγίες



Από σήμερα 31 Μαϊου είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά ,μέσω taxis-net, η υποβολή Τροποποιητικών Δηλώσεων Φ.Ε.Φ.Π (Ε1). για το έτος 2016 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1-1-2015 έως 31-12-2015), ενημερώνει ο Ηλίας Νατσιούλας, Οικονομικός Σύμβουλος του Πανελλήνιου Συντονιστικού Ενόπλων Δυνάμεων (ΠΑ.Σ.Ε.Δ.). 

Υπενθυμίζεται κατόπιν οδηγιών των Γενικών Επιτελείων τα στελέχη που έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση πριν εκδοθούν οι νέες διορθωμένες βεβαιώσεις αποδοχών θα πρέπει να προβούν σε τροποποιητική δήλωση για το έτος 2016 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1-1-2015 έως 31-12-2015) καθώς και σε τροποποιητικές δηλώσεις για τα αναδρομικά των ετών 2012-2014. 

Ενημερώνεται ότι μέχρι σήμερα για τα αναδρομικά οι τροποποιητικές δηλώσεις γίνονται μόνο χειρογραφικά στις κατά τόπους ΔΟΥ.

Η προθεσμία υποβολής αυτών των τροποποιητικών των αναδρομικών είναι έως 31-12-2016. 

"Θέλω να πιστεύω ότι το Υπουργείο Οικονομικών (Υ.Ο.) θα δώσει δυνατότητα ηλεκτρονικής τροποποιητικής δήλωσης για τα έτη 2012-2014 για τα στελέχη των ΕΔ και Σ.Α (260.000 περίπου), ώστε να μην ταλαιπωρηθούν και απασχολούν το προσωπικό των κατά τόπους εφοριών", λέει ο κ. Νατσιούλας.

5 σχόλια:

  1. Αν κατάλαβα καλά διορθώθηκαν οι ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ έτους 2015 του Γ.Λ.Κ.:
    Πρέπει να μπούμε στο TAXIS να τυπώσουμε τις νέες διορθωμένες;
    Τι γίνεται;
    Τι μπέρδεμα είναι αυτό;
    ΥΓ.:Α!!ρε απαράδεκτε σαμαρακο,σε τι μπελάδες μας εβαλες.Ηξερες εσύ τι έκανες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΄Οχι ακόμη για μας αγαπητέ συνάδελφε.
      Πιστεύευται ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα δώσει τη δυνατότητα Ηλεκτρονικής τροποποιητικής δήλωσης για τα έτη 2012-2014 και για τα στελέχη των Ε.Δ και Σ.Α (260.000 περίπου).
      Θα αναμένουμε,διαφορετικά χειρόγραφα στις κατά τόπους εφορίες.

      Διαγραφή
  2. Εννοώ,κ. Αποστολε,αν θα εκδοθουν-διορθωθουν οι ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ που ήδη τυπωσαμε στο TAXIS,αφου (τουλάχιστον ή δική μου)αναγράφει μόνο ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 2014.
    Θα ήθελα επίσης να ρωτησω σχετικά με σημερινο (2-6-2016)δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ περί ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ του οικογενειακού επιδόματος στους ένστολους,που με τροπολογία πέρασαν χθες το βραδυ.Για ποιο οικογενειακό επίδομα κάνει αναφορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε,δεν γνωρίζω σε ποιές ενέργειες θα προβεί το ΥΠ.ΟΙΚ.γι΄αυτό το θέμα.
      Θέλω να πιστεύω ότι θα συμπεριλάβει ξεχωριστά τις τροποποιητικές Δηλώσεις,αφ΄ενός μέν διότι ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων τις έχει ήδη υποβάλει και αφ΄ετέρου δε, για να αποφευχθούν τυχόν λάθη.
      Σχετικά με το θέμα του Ε.Ο.Β.δεν δίδεται πλέον σ΄όσους έχουν αποστρατευτεί από 2011 και εντεύθεν! Σ΄αυτό λοιπόν αναφέρεται το δημοσίευμα του Ε.Τ. (Επίδομα Οικογενειακών Βαρών),το οποίο παίρνουν μέχρι τώρα όλοι ε.ε.συνάδελφοι.

      Διαγραφή
  3. Οι νέες συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων και των στρατιωτικών που θα εκδοθούν από δω και πέρα δε θα έχουν καθόλου επιδόματα συζύγου ή τέκνων, γεγονός που θα οδηγήσει σε νέες περικοπές στα ποσά.
    Αυτά είναι τα μεγάλα οικογενειακά επιδόματα που παίρνουμε.
    Εν τω μεταξύ όποιος είναι κάτοχος άνω των 6 όμοιων ειδών στό σπίτι του θα κατάσχεται το 7ο. Και το 7ο παιδί και η 7η γυναίκα θα κατάσχονται όταν είμαστε οφειλέτες στο παμφάγον κράτος. Προσοχή όχι πάνω απο 6 δηλαδή 6+6+6+6+... = 6 6 6

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.