21 Ιουλίου 2016

Σε ποιούς δεν εφαρμόζονται οι επικείμενες νέες μειώσεις των συντάξεων...


1).    Σε δύο κύματα θα γίνει ο ανακαθορισμός, επανυπολογισμός και οι περικοπές των επικουρικών συντάξεων που λαμβάνουν οι Δημόσιοι υπάλληλοι. 
  • Το πρώτο κύμα των περικοπών, ύψους 8-10%, αφορά 312.000 συνταξιούχους, από 11 κλάδους και θα εφαρμοστεί με την πληρωμή του Αυγούστου.
  • Το δεύτερο κύμα περικοπών, με μεγάλες μειώσεις, αφορά 160.000 συνταξιούχους, με την μεγάλη πλειοψηφία να ανήκει στους συνταξιούχους: Της ΔΕΗ, των δικηγόρων, των τραπεζικών υπαλλήλων εμπορικής και alpha, των ναυτικών, των εμποροϋπαλλήλων και των ναυτικών πρακτόρων και θα εφαρμοστεί με την πληρωμή του Σεπτεμβρίου.
2).  Οι περικοπές θα ισχύουν από την 1η Ιουνίου και τα  αναδρομικά ποσά, θα παρακρατηθούν ισόποσα, από τις συντάξεις Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.

3).  Οι κατηγορίες των συνταξιούχων, που ..."απαλάσσονται"(;) των μειώσεων, είναι αυτές που το Σ.τ.Ε. έκρινε με τις αποφάσεις που εξέδωσε, ότι οι περικοπές των προηγουμένων ετών ήταν παράνομες, Αντισυνταγματικές και θα πρέπει οι συντάξεις να επανέλθουν στα επίπεδα του Ιουλίου 2012.  

    Η κυβέρνηση επομένως για να μην επαναφέρει τις συντάξεις στα επίπεδα του Ιουλίου 2012,συμψηφίζει(;)την διαφορά,μεταξύ του νέου μικτού ποσού και του παλαιού, θεωρώντας ότι μ΄αυτόν τον τρόπο εφαρμόζει τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε. !!

                      


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.