.

"ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:2411-103203 & 2410-256836(ΤΗΛ.& FAX),E-MAIL:apoelaslar@gmail.com. ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ 10.30΄-12.30΄,ΕΚΤΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ-ΚΥΡΙΑΚΗΣ & ΑΡΓΙΩΝ"

3 Ιουλίου 2016

Το υπουργείο Εργασίας, χρεώνει στους συνταξιούχους μεγαλύτερες περικοπές από αυτές που τους αναλογούν!!                ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ 
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής


Καπέλο 5% έως 15% στις μειώσεις συντάξεων βάζει το υπουργείο Εργασίας, χρεώνοντας στους συνταξιούχους μεγαλύτερες περικοπές από αυτές που τους αναλογούν με βάση το άθροισμα των ποσών που λαμβάνουν από κύρια, μέρισμα ή και επικουρική σύνταξη!
Η αρχή έγινε ήδη με το μέρισμα των συνταξιούχων του Δημοσίου, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι, πέρα από το τσεκούρωμα έως 54% στο καθαρό ποσό του μερίσματος, είχαν την ίδια μείωση που επιβάλλεται πάνω από τα 1.000 ευρώ του αθροίσματος με την κύρια σύνταξη, παρά το γεγονός ότι μετά την περικοπή του μερίσματος, το άθροισμα για πάρα πολλούς συνταξιούχους έπεσε κάτω από τα 1.000 ευρώ και, βάσει νόμου, θα έπρεπε να τους αφαιρεθούν οι κρατήσεις που επιβάλλονταν όταν η σύνταξη με το μέρισμα ήταν πάνω από 1.000 ευρώ.
Η αναιτιολόγητη μείωση που είχαν ήταν ένα 5%, που κανονικά δεν θα έπρεπε να τους επιβληθεί! Το ίδιο συνέβη και σε όσους είχαν άθροισμα πάνω από 1.500 ευρώ και με το νόμο 4093/12 είχαν μείωση 10%.
Τώρα, παρότι κόπηκε το μέρισμα και το νέο άθροισμα σύνταξης και μερίσματος έπεσε κάτω από τα 1.500 ευρώ, τα Ταμεία εξακολουθούν να χρεώνουν το ίδιο ποσοστό περικοπής, δηλαδή 10%, ενώ βάσει νόμου θα έπρεπε να έχουν περικοπή 5%!
Ακόμη μεγαλύτερο καπέλο επιβάλλεται στους συνταξιούχους που βγάζουν άθροισμα πάνω από 2.000 ευρώ (με κύρια, επικουρική ή και μέρισμα).
Με το νόμο 4093/12 επιβλήθηκε περικοπή 15%. Οσοι όμως πληρώθηκαν το μειωμένο μέρισμα και το άθροισμα των αποδοχών τους έπεσε κάτω από τις 2.000 ευρώ, συνέχισαν να έχουν την περικοπή του 15%, ενώ βάσει νόμου θα έπρεπε να πέσουν στο 10%.
Το κόλπο αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερες μειώσεις, καθώς το υπουργείο Εργασίας διατηρεί σε ισχύ τους νόμους με τους οποίους θεσπίστηκαν οι παλιές περικοπές και, ειδικά με το νόμο 4093/12, διατηρεί τις ίδιες μειώσεις που είχαν οι συνταξιούχοι επί του παλιού αθροίσματος, ακόμη και αν το νέο άθροισμα κύριας, επικουρικής και μερίσματος είναι κάτω από 1.000, 1.500 ή 2.000 ευρώ.
Για παράδειγμα:
*Συνταξιούχος με άθροισμα κύριας σύνταξης και μερίσματος (πριν από την περικοπή του μερίσματος) 1.591 ευρώ. Από το ποσό αυτό το μέρισμα ήταν 221 ευρώ και η σύνταξη 1.370 ευρώ.
Με το νόμο 4093/12 επιβλήθηκε μείωση 10% και στην κύρια και στο μέρισμα.
Το ποσό της μείωσης ήταν 159 ευρώ και το νέο άθροισμα ήταν 1.432 ευρώ πριν από την εισφορά ασθένειας και το φόρο.
Με την περικοπή που έγινε την Παρασκευή, το μέρισμα μειώθηκε στα 110 ευρώ, που σημαίνει ότι το άθροισμα έπεσε στα 1.480 ευρώ.
Με το ν. 4093 η μείωση θα έπρεπε να αλλάξει και αντί 10% να γίνει 5%, που αντιστοιχεί σε άθροισμα σύνταξης από 1.000 ως 1.500 ευρώ.
Παρά ταύτα, τα Ταμεία χρέωσαν την ίδια μείωση (159 ευρώ) στο σύνολο της σύνταξης, ενώ η μείωση θα έπρεπε να είναι 5%, επί του νέου αθροίσματος, δηλαδή 74 ευρώ (1.480Χ5%=74 ευρώ).
Στην πράξη ίσχυσε διπλάσια μείωση από αυτή που προβλέπει ο νόμος!
Το καπέλο στις μειώσεις συντάξεων μάλιστα αποκαλύπτεται και στα σημειώματα των συνταξιούχων.
Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, που λαμβάνουν μέρισμα και πληρώθηκαν πρώτα την κύρια σύνταξη και στη συνέχεια το μειωμένο μέρισμα, διαπίστωσαν ότι η κύρια σύνταξη είχε την ίδια περικοπή (5% ή 10%) ακόμη και αν με την καταβολή του μερίσματος το νέο τους άθροισμα ήταν κάτω από 1.000 ευρώ ή κάτω από 1.500 ευρώ ή κάτω από 2.000 ευρώ.
Η κυβέρνηση λοιπόν παίρνει με ύπουλο τρόπο παραπάνω από αυτά που θα έπρεπε και μάλιστα από περισσότερους συνταξιούχους. Με το κόλπο αυτό η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας διατηρούν παράνομα τις ίδιες μειώσεις σε μικρότερο άθροισμα συντάξεων!
Και το πιο άδικο είναι ότι ακόμη και όσοι είχαν παλιό άθροισμα σύνταξης και μερίσματος 1.070 ευρώ (890 σύνταξη και 180 μέρισμα) και τους αναλογούσε μείωση 5% (-54 ευρώ), θα συνεχίσουν να υφίστανται παράνομα την ίδια μείωση, ακόμη και αν μετά το ψαλίδι στο μέρισμα, το νέο άθροισμα με την κύρια θα πέσει κάτω από τα 1.000 ευρώ, για τα οποία ο νόμος 4093/12 δεν προβλέπει καμία περικοπή!
Δηλαδή, αν το μέρισμα έπεσε στα 90 ευρώ, τότε το νέο άθροισμα με την κύρια σύναξη είναι 980 ευρώ.
Βάσει του ν. 4093, δεν προβλέπεται μείωση σε συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ.
Εντούτοις το υπουργείο Εργασίας διατηρώντας παρανόμως τις μειώσεις, συνεχίζει να χρεώνει την περικοπή 5% και στη σύνταξη των 980 ευρώ παραβιάζοντας το νόμο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει τον 4093 ως νόμο-λαιμητόμο στις συντάξεις και σήμερα όχι μόνο τον εφαρμόζει αλλά τον ξεπερνά κιόλας, αφού χρεώνει με περικοπές και τις συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ.
«Ψαλίδι» σε πάνω από 400.000 επικουρικές!
Το μεγάλο «ψαλίδι» θα έρθει βέβαια σε έναν, το πολύ δύο μήνες. Όταν θα μπουν στις περικοπές και οι επικουρικές συντάξεις.
Ηδη στο υπουργείο Εργασίας εκτιμούν ότι οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις που ξεπερνούν σε άθροισμα τα 1.300 ευρώ (μικτά) με τις κύριες, αφορούν σε πάνω από 400.000 συνταξιούχους, ενώ αρχικά οι κ. Κατρούγκαλος και Πετρόπουλος έλεγαν ότι δεν είναι πάνω από 260.000 οι συνταξιούχοι που θίγονται.
Η πραγματικότητα είναι διαφορετική και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που έχουν πάρει από τα αρχεία των συνταξιούχων που τηρεί η ΗΔΙΚΑ, οι συνταξιούχοι που πιάνονται στον «κόφτη» των επικουρικών με μικτό άθροισμα (κύριας και επικουρικής) πάνω από 1.300 ευρώ, προσεγγίζουν τους 420.000!
Το «ψαλίδι» στις επικουρικές θα έρθει στην πληρωμή της σύνταξης που θα πάρουν τον Αύγουστο (2/8) ή το αργότερο με τη σύνταξη του Σεπτεμβρίου (2/9) και θα έχει αναδρομική ισχύ από τη σύνταξη Ιουνίου, που την πληρώθηκαν τον Μάιο.
Αν, δηλαδή, μία επικουρική των 250 ευρώ έχει μείωση 30%, ήτοι -75 ευρώ, με την πληρωμή του Σεπτεμβρίου η μείωση αυτή των 75 ευρώ θα ισχύσει αναδρομικά για 3 ή 4 μήνες!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΕΤΡΑΕΙ...

Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΕΤΡΑΕΙ...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑ

Διευκρινήσεις για τη διεκδίκηση των αναδρομικών ποσών Υγειονομικής Περίθαλψης από τον επιζώντα συζύγο και κληρονόμους...

Σε συνέχεια της από 27-11-2017 ανάρτησής μας (ΕΔΩ) , σχετικά με την διεκδίκηση των αναδρομικών ποσών,που παρακρατήθηκαν παράνομα-λανθα...

΄Ολα τα περιοδικά της ΕΛ.ΑΣ.ψηφιοποιημένα στο διαδίκτυο...

΄Ολα τα περιοδικά της ΕΛ.ΑΣ.ψηφιοποιημένα στο διαδίκτυο...
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολιτική του Ιστολογίου μας

Τα ενυπόγραφα άρθρα και video που αναρτώνται στο ιστολόγιό μας, απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων,των ομιλητών, ή της αρχικής πηγής δημοσίευσης και όχι του Διαχειριστή του ιστολογίου.
Επίσης ΔΕΝ
φέρει καμιά ευθύνη, για κακόβουλα σχόλια τρίτων και δεν έχει, αλλά κι ούτε διεκδικεί πνευματικά δικαιώματα για αναδημοσιεύσεις κ.τ.λ.
Σε ενδεχόμενη καθυστέρηση απάντησης σχολίων,αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα.

[Ισοκράτους Λόγοι]


«Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία».

Προβολές από 06-12-2011

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΜΑΣ

ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΩΡΑ

Αναγνώστες

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ(Π.Ο.Α.Σ.Α).

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ(Π.Ο.Α.Σ.Α).
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΦΩΝΗ"

ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΦΩΝΗ"
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΣ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ/ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ/ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΚΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ - ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ - ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤAXINET

Πληροφορίες για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης Ε.Φ.Κ.Α.

ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ Ν.4387/2016 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

ΕΚΔΟΣΗ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΩΝ (ΤΕΑΠΑΣΑ/ΤΕΑΕΧ ΚΛΠ)

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΕΤΕΑΕΠ-ΤΕΑΕΧ(π.ΤΕΑΠΑΣΑ)

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ Μ.Τ.Σ.ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ Μ.Τ.Σ.ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΕΚΔΟΣΗ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΕΚΔΟΣΗ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ Μ.Τ.Π.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ(τ.Α.Π).

ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ  Μ.Τ.Π.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ(τ.Α.Π).
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΞΥΠ/ΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΜΤΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΞΥΠ/ΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΜΤΣ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ τ.ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ

ΙΔΡΥΜΑ ΕΞΟΧΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΕΞΟΧΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ 404 Γ.Σ.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΕΟΠΥΥ

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΕΟΠΥΥ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ Μ.Τ.Σ.(Ν.Ι.Μ.Τ.Σ)

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ Μ.Τ.Σ.(Ν.Ι.Μ.Τ.Σ)
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

401 ΓΕΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

401 ΓΕΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ...

Η.Δ.Ι.Κ.Α. Α.Ε.

ON LINE EΦΑΡΜΟΓΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ON LINE EΦΑΡΜΟΓΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΕΥΡΕΣΗ Φ.Ε.Κ.

ΕΥΡΕΣΗ Φ.Ε.Κ.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΡΟΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΧΩΡ/ΚΗΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ. Από το Blogger.