23 Ιουλίου 2016

«Μυστική» συνάντηση παραγόντων των Σ.Α.με στελέχη του ΥΠ.ΟΙΚ.για τα Ειδικά Μισθολόγια.-Ανακοίνωση των Ομοσπονδιών...




Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε για τη συνάντηση των υπηρεσιακών παραγόντων των Σωμάτων μας με στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών και με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τα ειδικά μισθολόγια των στελεχών των Σωμάτων Ως Ομοσπονδίες, είχαμε προειδοποιήσει επανειλημμένως την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία των Σωμάτων μας ότι... σε θέματα που αφορούν άμεσα το προσωπικό και ιδίως οικονομικά, δεν μπορεί να λάβει χώρα καμία συνάντηση χωρίς την παρουσία των εκπροσώπων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας!

Παράλληλα, επιδιώκαμε συνεχώς συνάντηση με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Χουλιαράκη για τα εκκρεμή θέματα του Κλάδου μας (αποφάσεις του Σ.τ.Ε, οδοιπορικά, νυχτερινά, πάγωμα μισθολογικών προαγωγών κ.λπ.), χωρίς κανένα αποτέλεσμα!!

Σήμερα, με την ως άνω «μυστική» συνάντηση, κάποιοι θεωρούν ότι μπορεί να γίνουν «χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη», εις βάρος των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, που καθημερινά δίνουν μάχες σε αντίξοες και τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας, με ανύπαρκτη υλικοτεχνική υποδομή και με συνεχή διατάραξη του οικογενειακού – προσωπικού τους πλαισίου.

Είναι αδιανόητο ότι πρωτίστως υπηρεσιακοί παράγοντες, αντί να επιδιώκουν το καλύτερο για το ανθρώπινο δυναμικό των Σωμάτων μας, τόσο σε θέματα οικονομικά (εξεύρεση ισοδύναμων, τρόπους εφαρμογής των αποφάσεων του ΣτΕ, εξεύρεση κονδυλίων μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τις μετακινήσεις και τις επιπλέον νυχτερινές εργατοώρες του μεταναστευτικού κ.λπ.), όσο και σε θέματα εργασιακά (συνθήκες εργασίας, δικαιώματα προσωπικού κ.λπ.),εφαρμόζουν τακτικές περικοπής και περιορισμού δικαιωμάτων, εν αγνοία των εκπροσώπων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, ώστε να γίνουν αρεστοί στους πολιτικά ανωτέρους τους που κατά τα άλλα κόπτονται για την προστασία και την ασφάλεια του πολίτη.

Σε μία χώρα όπου ο ένστολος εργάζεται σε καθεστώς πλήρους εργασιακής ανασφάλειας (ακατάστατα ωράρια, χωρίς ρεπό, με απλήρωτα νυχτερινά και περιορισμένα κονδύλια κλπ) και σε μια Ευρώπη που φλέγεται από συνεχόμενα κρούσματα ενισχυμένης εγκληματικής βίας, βομβιστικές και εξτρεμιστικές επιθέσεις κατά αθώων πολιτών & περιουσιών, καθώς και με τους γείτονές μας να βρίσκονται σε μια εμπόλεμη κατάσταση, αυτό που θα πρέπει να κάνει κατά κύριο λόγο η Πολιτική και η Φυσική Ηγεσία των Σωμάτων μας, είναι να ενισχύσει με οιοδήποτε τρόπο τον Έλληνα Αστυνομικό, Πυροσβέστη & Λιμενικό και όχι να τον ισοπεδώνει με πολιτικές μνημονίων και αναμορφώσεις που στόχο έχουν αντί του εξορθολογισμού προς το καλύτερο, τη συνέχιση των περικοπών, κατ' εντολήν των δανειστών.

Οι ως άνω τακτικές – πρακτικές της Κυβέρνησης, σίγουρα δεν επιδιώκουν την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας, ενώ προκαλούν τη μετωπική σύγκρουση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων αυτών!!!

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, λοιπόν...
Οι Πρόεδροι

Π.Ο.ΑΣ.Υ.                                           Π.Ο.ΑΞΙ.Α.                         Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.                     
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρ.                      ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ι.            ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δ.
Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.                         Ε.Α.Π.Σ.                   Π.Ε.Α.Λ.Σ
ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ Αθ.          ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ι    ΣΑΪΤΑΚΗΣ Δημήτριος
ΠΗΓΗ: ΠΟΑΣΥ

10 σχόλια:

  1. Καλημέρα φίλε Αποστόλη αληθεύει ότι θα κόψουν έως 250 ευρώ ? Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα για το νέο μισθολόγιο.Παράκληση αν γνωρίζεις κάτι παραπάνω απο εμάς τους θεατές του παραλόγου................αναμένω με αγωνία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε,σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα,θα ισχύσουν τα κατωτέρω:
      α). Δημιουργείται νέος ασφαλιστικός Φορέας (Ε.Φ.Κ.Α) για την Εθνική σύνταξη.
      β). Η πορεία των συντάξεων θα εξαρτάται από την πορεία του Α.Ε.Π.
      γ).Η κάλυψη των συντάξεων θα είναι προσωρινή μέχρι τέλους 2018. - Από το έτος 2019 θα γίνει επαναυπολογισμός των συντάξεων!!
      - Σύμφωνα με μαθηματικούς τόπους η σύνταξη από το έτος 2019 θα μειωθεί κατά 40%!!(Εδώ γεννάται το μεγάλο θέμα)!!
      δ).Δεν υπάρχει εγγύηση για τις Επικουρικές Συντάξεις.
      - Προστασία υπάρχει μέχρι και τα 1.300 ευρώ (Σύνταξη και Ταμεία). Δεν διευκρινίζεται στη νέα Νομοθεσία αν τα ανωτέρω ποσά είναι μεικτά ή καθαρά.
      Με τον Ν.4387/16 αποσυνδέονται οι συντάξεις από τις αποδοχές των εν ενεργεία.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα δεν ήξερα ότι με τον Ν.4387/16 αποσυνδέονται οι συντάξεις από τις αποδοχές των εν ενεργεία και σε ποιό άρθρο το αναφέρει γιατί δεν το βρήκα.
      Οπότε για εμάς τους συνταξιούχους το τι θα γίνει με το νεο μισθολόγια δεν μας αφορά, σωστά?

      Διαγραφή
    3. Ωραία,αποσυνδεονται οι συντάξεις από τον μισθό των εν ενεργεία.
      Με ποιον τρόπο όμως θα βγαίνει ή σύνταξη;
      Προφανώς το ποσοστό αναπλήρωσης θα είναι μειωμένο κατά 40%,απο το 80% που ήταν τουλάχιστον σε εμας τους παλιούς συνταξιούχους στρατιωτικούς,αφου υπήρχαν κλάδοι στον δημόσιο τομέα που είχαν ποσοστό αναπλήρωσης 100%,110%,120% κλπ.
      Εάν ισχύσει κ.Αποστολε αυτό που λέτε,μειωση δηλ.κατα 40%,ειτε είναι μικτά,ειτε καθαρά(δεν παίζει ρόλο),τότε ή μείωση που θα έχουμε θα είναι σε ένα ποσό καθαρό στο χέρι 1300 ευρω:520 ευρώ.Δηλαδη τα καθαρά στο χέρι θα γίνουν 510 ευρώ.
      Είναι δυνατόν;
      Κάτι άλλο θα ισχύσει,αλλα δεν γνωρίζουμε τι,αφου καλά καλα ούτε οι εμπνευστές του νέου συστήματος γνωρίζουν
      ΠΑΝΤΩΣ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΜΕ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ:1300 ευρώ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΕ 510 ευρώ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ.
      ΕΣΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ:

      Διαγραφή
    4. Υπόψιν πως το ποσοστό αναπλήρωσης των παλαιών δικών μας συνταξιούχων έχει πέσει ηδη,λογω των μνημονιακων νομων,απο το 80% στο 40%.
      Εάν κόψουν άλλο ένα 40%,τελικα δεν θα μείνει τίποτα.
      ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΟ.
      ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ συνάδεφε οι σχετικές αναρτήσεις για το θέμα που αναφέρεσαι είναι::1).http://saealarisas.blogspot.gr/2016/06/blog-post_9.html (Πώς θα γίνει ο Επανυπολογισμός των Κύριων Συντάξεων),όπου μπορείς να δείς και να κατεβάσεις το σχετικό ΦΕΚ και 2).http://saealarisas.blogspot.gr/2016/06/17_14.html (Ανάλυση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου από τους Α΄αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας μας (Π.Ο.Α.Σ.Α) κ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Γρηγόριο και τον νομικό Σύμβουλο κ.ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗ Νικήτα,αντίστοιχα(3 video). ΄Οσο για την μείωση 40% των συντάξεων,δεν είναι δική μου διαπίστωση,αλλά περιλαμβάνεται στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο,όπως το αποκωδικοποιούν πιο έγκριτοι από μένα περί τα οικονομικά...

      Διαγραφή
  2. ΟΧΙ συνάδελφε.
    Άκουσα και διάβασα κάτι για "προσωπικές διαφορές"και κάτι αλλά που δεν τα κατάλαβα.
    Προς το παρόν κόβουν μόνο τις επικουρικές.
    Πολύ μπέρδεμα.
    Δυστυχώς ήμαστε στο έλεος ανελεητων ανθρωπων (;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σπάσιμο του κωδικού πολλές φορές είναι ακατόρθωτο.
    Γιατί είναι όντως εξαιρετικά κωδικοποιημένα όλα αυτά που ψήφισαν οι ασχετοι.
    Τωρα το οτι έσπασαν τον κωδικό κάποιοι ειδικότεροι υμών και ημων περί των οικονομικών, μου είναι αδύνατον να το πιστέψω,αφου όλα αυτά είναι αντίθετα της κοινής λογικής και στερούνται ουσιωδών ανθρωπινων χαρακτηριστικών.
    Μάλλον εξωγήινοι τα σκέφθηκαν,εξωγηινοι τα ψήφισαν και εξωγήινοι θα τα εφαρμόσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω μαζί σου συνάδελφε και φρόνιμο είναι ν΄αναμένουμε έως ότου καταλαγιάσει η ...σκόνη,για να φανούν οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης...Επομένως υπομονή και εγρήγορση απ΄όλους μας...

      Διαγραφή
  4. ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ 1976 ΠΟΥ ΝΕΟΞΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΙΡΝΑ 1500 ΔΡΧΜ ΤΟ 15ΝΘΗΜΕΡΟ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟ ΕΡΓΑΤΗ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕ 1100ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ!!!!! ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΑΠΟ 2480 ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΑΙΡΝΩ 1352,ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΙΣΩΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ 1000 ΚΑΙ ΣΕ 1.5ΧΡ.ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΑΙΡΝΑΩ ΤΑ 750 ΕΥΡΩ ΩΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΑΣΤ.ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ!!!! ΜΕ ΑΥΤΑ ΑΠΛΩΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!!!!! ΟΠΟΤΕ ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΦΟΡΑΤΕ 'Η'ΞΑΠΛΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΙ!!!!!!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΠΤΕΙ ΛΟΓΟΣ ΠΙΠΤΕΙ ΡΑΒΔΟΣ !!!!! ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.