1 Αυγούστου 2016

Συνάντηση μελών Δ.Σ.της Ομοσπονδίας μας (Π.Ο.Α.Σ.Α).με την Υπουργό Τύπου στο Μέγαρο Μαξίμου...




Την 27-7-2016 πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του Προέδρου της Ομοσπονδίας μας (Π.Ο.Α.Σ.Α) κ.Χριστακόπουλου Ευάγγελου, που συνοδευόταν από τον Γ.Γ.Κουτοποδιώτη Οδυσσέα, τον Ειδικό Γραμματέα και Νομικό μας Σύμβουλο κ. Καλογιαννάκη Νικήτα και το μέλος μας κ. Ζωγράφο Νικόλαο, με την Υπουργό Τύπου κυρία 'Ολγα Γεροβασίλη και στη συνέχεια με τον Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Επικρατείας, κυρίου Νίκου Παππά.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η άμεση παρέμβασή τους, προς τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας για την ρύθμιση του μείζονος θέματος αναφορικά με την απαίτηση του Γ.Λ.Κ. για άμεση αναδρομική καταβολή μεγάλου μέρους των συντάξεων, σε βάθος πενταετίας, ως αχρεωστήτως καταβληθέντων, σε απασχολούμενους συνταξιούχους των Σωμάτων Ασφαλείας και μάλιστα καθώς η Πολιτεία κωφεύει στην εφαρμογή των αποφάσεων της Ολομελείας Σ.τ.Ε και Ε.Σ για αναδρομική επιστροφή των αντισυνταγματικών περικοπών στους μισθούς και τις συντάξεις μας, σύμφωνα με Ν.4093/2012 & Ν.4307/2014.

Η συνάντηση έγινε, σε πολύ καλό κλίμα,  αναγνωρίστηκε το δίκαιο των αιτημάτων, όμως για την ικανοποίησή τους δηλώθηκε αναρμοδιότητα και η όποια προσπάθεια που έκαναν για συνάντηση της Π.Ο.Α.Σ.Α. με τους αρμοδίους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας απέβη άκαρπη.


2 σχόλια:

  1. ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ,ΟΙ ε.α. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΤΟ ΓΛΚ ΟΤΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 1)ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΜΗ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ,ΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΚΑΙ 2)ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ,ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΨΗΦΗΣΗ ΤΟΥ.ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΣ ''αναγνωρίστηκε το δίκαιο του αιτήματος''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε,το αίτημα της Ομοσπονδίας μας (Π.Ο.Α.Σ.Α)είναι να γίνει ρύθμιση αυτού του θέματος (όχι για μη καταβολή των χρημάτων),σχετικά με την απαίτηση του Γ.Λ.Κράτους για άμεση και αναδρομική καταβολή μεγάλου μέρους των συντάξεων των συναδέλφων που εργάζονται,τη στιγμή μάλιστα που η Πολιτεία δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε και Ε.Σ για αναδρομική επιστροφή των Αντισυνταγματικών περικοπών στους μισθούς και τις συντάξεις μας, σύμφωνα με Ν.4093/2012 & Ν.4307/2014.Δλδ έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά!
      Αναγνωρίστηκε μεν το δίκαιο αίτημα της Ομοσπονδίας μας από την Υπουργό Τύπου,αλλά δήλωσε δε αναρμόδια γι΄αυτό το θέμα...

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.