25 Αυγούστου 2016

Το νέο εκκαθαριστικό του ΕΝ.Φ.Ι.Α. ...


Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η ΠΟΛ 1123/2016 με το νέο εκκαθαριστικό για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. του 2016. 

Σύμφωνα με την απόφαση έγιναν γνωστά τα ακόλουθα: 

Στις περιπτώσεις, στις οποίες κατά τη μηχανογραφική εκκαθάριση εφαρμόζονται τα οριζόμενα στην ΠΟΛ.1184/30.7.2014 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, επί της δήλωσης ΕΝ.Φ.Ι.Α. - πράξης προσδιορισμού φόρου αναγράφεται ότι ο τρόπος υπολογισμού του φόρου έχει πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις της απόφασης αυτής. 

Στις περιπτώσεις, στις οποίες υπάρχουν ουσιώδεις ελλείψεις στα περιγραφικά στοιχεία ακινήτων, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατός ο υπολογισμός του ΕΝ.Φ.Ι.Α. και να θεωρούνται μη δηλωθέντα, επί της δήλωσης ΕΝ.Φ.Ι.Α. - Πράξης Διοικητικού προσδιορισμού φόρου υπάρχει ειδική επισήμανση. 






5 σχόλια:

  1. Στα υποδείγματα 1και2 δεν είδα πουθενά στήλη όπου να γίνεται συμψηφισμός ΕΝΦΙΑ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΦΟΡΟΥ.
    Μήπως γνωρίζει κάποιος πως θα γίνει αυτός ο περιβόητος συμψηφισμός;
    Γιατί αν τελικά δεν γίνει,πρέπει άμεσα να πιστωθεί στους λογαριασμους το ποσό της επιστροφης φόρου.
    Τι περιμένουν;
    Πάλι τα ίδια;
    Πάλι ή πατροπαραδοτη ελληνική ξεφτίλα;
    Παλι μπαχαλο;
    Πάλι ανηθικότητα;
    ΝΑΙ, βεβαίως ανηθικοτητα.
    Γιατί ειναι ανήθικο να ζητάς συνεχως εκβιαστικά χρήματα από κάποιον, την στιγμή που: ΚΑΙ γνωρίζεις ότι δεν έχει,αλλα ομως ΚΑΙ δεν του δίνεις αυτά που εσύ του χρωστας,για να σου τα ξαναδωσει,βρε αδελφε.
    ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνάδελφε εμένα κατά την εκκαθάριση μου τον επέστρεψε τον φόρο. Τώρα αναμένω να πληρώσω τον τίμιο ΕΝΦΙΑ. Διάβασε τι είπε ο πρωθυπουργός μας γι αυτό το έσοδο που πρόκειται να εισπράξει.

    Τσίπρας: Ο δικός μας ΕΝΦΙΑ είναι καλός, να τον πληρώσετε – Επί Σαμαρά ήταν άθλιος!

    http://www.e-koutsobola.gr/2016/08/blog-post_444.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε ,εννοεις πως έχει ήδη πάρει το ποσό επιστροφής φορου που προέκυψε κατά την εκκαθάριση;
      Γιατί εγώ ακόμη δεν έχω πάρει τίποτα.Γ ι αυτό άλλωστε μίλησα για συμψηφισμό
      Σε ειδοποίησαν μέσω taxis με μύνημα για το πότε θα πιστώνονταν τα χρήματα της επιστροφής φόρου;Γιατί έτσι αναγράφεται στο ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ.
      Οον αφορά για τον αριστερό "δίκαιο" ΕΝΦΙΑ του Τσιπρα,εχεις δίκιο.
      Ξέρεις όμως ή επιβολή του ΕΝΦΙΑ ήταν εφεύρημα πρωτιστως του απαράδεκτου Βενιζελου(ευλογημένο ΠΑΣΟΚ)και δευτερευόντως του Σαμαρά (ευλογημένη Ν.Δ.).
      Βέβαια ο "πολυς" συνταγματολόγος του ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνος για πολλά δεινα.Απο αυτόν άρχισε ή σταδιακή μείωση του μερίσματος του ΜΤΣ(κατοπιν βέβαια την δόξα του ζηλεψαν και οι "ομορφονιοι"της Ν.Δ.).
      Εδειξε με πολλούς τρόπους την απέχθεια και προκατάληψη του στους ένστολους με δηλώσεις και εργα,όπως και το συνεταιράκι του Σαμαράς ο οποίος κάθε φορά που πηγαινε στην Ευρωπη και ερχόταν έκανε και μία μείωση στους ένστολους (ιδιαιτέρως στους απόστρατους).
      Προσκύνησαν όλοι τους.
      Λιγοψυχησαν όλοι τους.
      Μας πρόδωσαν όλοι τους.
      ΚΡΙΜΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ.ΚΡΙΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.
      Από αυτούς δεν μπορούμε και δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα.
      Ύ.Γ.:αρκετά πολιτικολόγησα,αλλα βλέπεις στην ζωή τα πάντα είναι πολιτικοποιημένα ,οποτε μου ήταν αδύνατον να αντεξω στον πειρασμό.
      ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

      Διαγραφή
  3. Συνάδελφε πρίν κάνω την φορολογική δήλωση γνώριζα ότι θα έχω κάποια επιστροφή. Έτσι λοιπόν έβαλα και έναν λογαριασμό για καλό και για κακό. Όντως με την πρώτη εκκαθάριση που έγινε διαπίστωσα τυχαίως χωρίς να ειδοποιηθώ ότι στον λογαριασμό μου είχε μπεί η επιστροφή. Ρίξε και εσύ καμιά ματιά, εάν έχεις γράψει κάποιο λογαριασμό.
    Σχετικά με τα πολιτικά δρώμενα που ταλανίζουν την χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια είμαι μέσα στο πνεύμα σου. Απλά συμπληρώνω και λέω ότι η καταστροφή του τόπου μας άρχισε από την μεταπολίτευση και μετά, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο. Ακρίδες όλων των αποχρώσεων έβαλαν το δάκτυλο στο μέλι. Θεωρώ ότι είναι όλοι ίδιοι και μένουν όλοι τους στην ατιμωρησία διότι, κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει. Έχουμε χάσει τα πάντα.
    Π.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συναδελφοι καλημερα.Για να δουμε εανεκκαθαριστηκε η φορ δηλωση μας και σε ποια ημερομηνια θα μπουν τα χρηματα (σε περιπτωση επιστροφης)στο ΙΒΑΝ που εχομε δηλωσει στο Ε1 μπαινομε 1)ταξις νετ 2)κλικ στον πινακα πουθα βγει στο ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 3)Στον πινακα που θα βγει κλικ στο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ (υπαρχει ενδεχομενο να μπουν και νωριτερα).Οσο αφορα τον συμψηφισμο επιστροφης φορου με την πληρωμη του ΕΝΦΙΑ αυτο που γνωριζω ειναι οτι γινεται εαν πας ο ιδιος στην εφορια σου και στο φτιαξει ο εφοριακος.Καλό απόγευμα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.