27 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝ.Υ.ΕΘ.Α.Για Σ.Α και Ε.Δ.: Δεν πρόκειται να πάρουν ούτε ένα ευρώ λιγότερο...




Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σήμερα Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016, συμμετέχοντας σε Τηλεοπτική συζήτηση στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» του Δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδάκη, ανάμεσα στ΄ άλλα ανέφερε: 

Για τα Ειδικά Μισθολόγια:
H ιστορία με τα Ειδικά Μισθολόγια δεν έχει ολοκληρωθεί. Εμείς σαν Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουμε κάνει μια σειρά προτάσεις και γενικότερα το Υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκαθαρίσει το εξής πράγμα: ΄Οταν θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, αυτοί που είναι στο Στρατό, στα Σώματα Ασφαλείας, στο Λιμενικό κλπ αλλά και αυτοί που πληρώνονταν ως τώρα σε Ειδικά Μισθολόγια, δεν πρόκειται να πάρουν ούτε ένα ευρώ λιγότερο. Σε περίπτωση που υπάρχει, μέσω του ειδικού μισθολογίου, κάποια ελάχιστη μείωση αυτό θα καλύπτεται με την προσωπική διαφορά, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.

Εμείς μένουμε σε τρία ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει: 
Το ένα είναι η σταθεροποίηση της οικονομίας, το άλλο είναι το ζήτημα της διαχείρισης του χρέους και το τρίτο είναι αυτό της ολοκλήρωσης της συμφωνίας, ώστε να δοθεί και η υποδόση. Έχουμε πει από το Σεπτέμβρη του 2015, ότι περιέχονται επώδυνα μέτρα στη συμφωνία. Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολα τα πράγματα αλλά προσπαθούμε και παίρνουμε μέτρα προστασίας για τους πλέον αδύναμους.

Για το υπερταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας:
Ο στόχος όλης αυτής της διαδικασίας, ο οποίος συνιστά δέσμευση της συμφωνίας, έχει να κάνει με την αξιοποίηση της περιουσίας, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Να πω, κατά αρχήν, ότι όσον αφορά τις τράπεζες τα 25 δις ευρώ έχουν γίνει 5 δις ευρώ, γιατί τόσα χρειάστηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Άρα η δική μας η στόχευση και η προσπάθεια είναι να αξιοποιηθούν αυτές οι εταιρείες και οι δυνατότητές τους και όχι να ιδιωτικοποιηθούν. Το γεγονός ότι μέσα από τον νόμο δεν αποκλείεται είναι ένα πραγματικό στοιχείο αλλά ιδιαίτερα για το νερό μπορώ να είμαι πλήρως κάθετος.

Επειδή αναφέρονται ορισμένα πράγματα, τα οποία δεν είναι ακριβή, θέλω να πω ότι κάθε εταιρεία από αυτές έχει πολλαπλές δραστηριότητες ή εκφράσεις δραστηριοτήτων, πάνω στις οποίες μπορούν να λειτουργήσουν, αυτό που έχουμε συνηθίσει να λέμε ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και να γίνει και εκμετάλλευση. Λέω ένα παράδειγμα, η λυμματολάσπη. Επίσης να σημειωθεί πως η ΕΛΒΟ είναι υπό ειδική εκκαθάριση από την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά, δεν είναι κάτι καινούργιο και να μην έμπαινε στο υπερταμείο είναι σε εκκαθάριση, το έχω ξεκαθαρίσει και στους εργαζόμενους αυτό.

'Οικονομικών, ο οποίος έχει την ευθύνη του Εποπτικού Συμβουλίου και συνεπώς έχει τον τελικό λόγο. Όταν καθορίζεις το Εποπτικό Συμβούλιο έχεις ισχυρή και αποκλειστική δυνατότητα, μέσω της ομοφωνίας ιδιαίτερα για ζητήματα ιδιωτικοποιήσεων, να μπλοκάρεις, να βάλεις βέτο και να μην το κάνεις. Όσον αφορά αυτό το ταμείο εμείς έχουμε συγκεκριμένη πολιτική βούληση και σε αυτή τη λογική προχωράμε, χρησιμοποιούμε συγκεκριμένα εργαλεία.ΠΗΓΗ:



3 σχόλια:

  1. "Δεν πρόκειται να πάρουν ούτε ευρώ λιγότερο.......".
    Ναι,αλλα αφού "ή ιστορία με τα ειδικά μισθολόγια δεν έχει τελειώσει ακομα..."το ερώτημα είναι από ποιο ποσό δεν θα πάρουν "....ούτε ευρώ λιγότερο";
    Γιατί μέχρι να τελειώσει ή "ιστορία", (πολύ μεγαλη ιστορία,πραγματικο θρίλερ με απρόβλεπτη πλοκη), κανείς δεν γνωρίζει που θα έχουν φθάσει οι μισθοί(και οι συντάξεις προφανως),των ειδικών μισθολογιων,ιδιαιτέρως δε των αστυνομικών αφού υπάρχει μία υφερπουσα προσπάθεια διαχωρισμού τους από το μισθολόγιο των στρατιωτικών.
    Αλλά και το twitter του Καμένου σήμερα;
    Άλλο κι αυτο πάλι.
    Προφανώς ενοχλημένος από την διαμαρτυρία των αστυνομικών στο ΥΠΕΘΑ,δηλωσε πως οι ένστολοι αστυνομικοί πήγαν σε λάθος υπουργείο και τους ευχήθηκε "καλό δρομο".
    Τι εννοεί το κουτοπονηρο δεκανικι;
    Τι ειρωνεία είναι αυτή;
    Τι απαξίωση των αστυνομικών είναι αυτή;
    Υπουργός κυβέρνησης και μάλιστα κορυφαίος δεν επιτρέπεται να ειρωνεύεται και να απαξιωνει τους Αστυνομικούς μέσω του twitter.Δεν του το επιτρέπει ή ιδιότητα του.Πρωτοτυπιες της εποχής ή επίδειξη γνώσεων;
    Αλλά και ο Τόσκας;Έχει κάνει ποτέ κάποια δήλωση, ευθαρσώς, υπέρ της Αστυνομιας;ΠΟΤΕ.
    ΣΥΜΠΤΩΣΗ:1)ΚΑΜΕΝΟΣ:Υπουργός ΥΠΕΘΑ (ΣΤΡΑΤΟΣ)
    2)ΤΟΣΚΑΣ :Υπουργός ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗ,πρ.στρατιωτικος(ΣΤΡΑΤΟΣ)
    ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ.
    Δεν εξηγείται διαφορετικά,ο μεν πρώτος να μας ειρωνεύεται και να μας απαξιωνει,ο δε δεύτερος να μην κάνει έστω και την παραμικρή δήλωση στήριξης μας.
    Εύχομαι να κάνω λάθος.
    Αλλα εάν δεν κάνω λάθος εύχομαι να μην έχουν τον πολιτικό χρόνο να πραγματοποιήσουν τα ύπουλα σχέδια τους.
    Β.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε Β.Κ.μόνο τυχαία δεν θεωρείται η τοποθέτηση σ΄αυτά τα Υπουργεία των ΚΑΜΜΕΝΟΥ και ΤΟΣΚΑ,αντίστοιχα!!΄Οπως φυσικά και του ΦΙΛΗ στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων(;)...΄Ολα έχουν την σημειολογία τους...

      Διαγραφή
  2. Όλες οι κυβερνήσεις αγαπητέ συνάδελφε είχαν τον πολιτικό χρόνο για να πραγματοποιήσουν τις απαιτητικές ορέξεις των δανειστών τους, και στην συνέχεια παρέδιδαν την σκυτάλη στην επόμενη και αυτοί στην επομένη και ούτω καθ' εξείς. Και αυτοί αφού ολοκληρώσουν και πραγματοποιήσουν τις απαιτήσεις των, τότε να είμαστε βέβαιοι ότι θα έλθει και η λήξη. Στην συνέχεια θα έλθει κάποιος άλλος ΣΩΤΗΡΑΣ για την συνέχεια. Αυτό είναι διαπιστωμένο μέχρι σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.