9 Σεπτεμβρίου 2016

Τα Σώματα Ασφαλείας καλούν την κυβέρνηση να σεβαστεί τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε...



Να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την αποκατάσταση των «μισθολογικών αδικιών» που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, κάλεσαν την κυβέρνηση, αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, που αναμένεται να πραγματοποιήσουν σε λίγη ώρα ένστολη διαμαρτυρία, στο άγαλμα Βενιζέλου, ενόψει των εγκαινίων της 81ης ΔΕΘ. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησαν στη Θεσσαλονίκη, οι συνδικαλιστές των Ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας στάθηκαν κυρίως στην απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας που τους έχει δικαιώσει, τονίζοντας πως περιμένουν από την κυβέρνηση να σεβαστεί την απόφασή του. «Οτιδήποτε άλλο είναι αντισυνταγματικό» τόνισαν χαρακτηριστικά. 

Ερωτηθείς για το τι θα πράξουν σε περίπτωση που ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης φέρει μέτρα που αντιτίθενται στην απόφαση του Σ.τ.Ε, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, απάντησε: «Θα προσαχθεί κανονικά, καθώς οι Ενώσεις θα καταθέσουν μήνυση. Θα κινηθούν αυτόφωρες διαδικασίες. Εφόσον ο κ. Χουλιαράκης δεν είναι βουλευτής και δεν διαθέτει ασυλία, θα προσαχθεί στο αυτόφωρο». 

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι οι μειώσεις στους μισθούς των Αστυνομικών έχουν φτάσει στην πλήρη εξαθλίωση, επισημαίνοντας πως πολλοί συνάδελφοί του βάζουν χρήματα από το οικογενειακό τους εισόδημα προκειμένου να αγοράσουν στολές και να γεμίσουν καύσιμα στα υπηρεσιακά τους οχήματα. 

Παρόμοιες συνθήκες και καταστάσεις περιέγραψαν οι συνδικαλιστές της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού. «Αν δεν υπήρχαν οι ιδιώτες και οι δωρεές τους, δεν θα μπορούσαμε να κινήσουμε τα σκάφη μας», ανέφερε ο πρόεδρος των αξιωματικών λιμενικών, Δημήτρης Σαϊτάκης. ΠΗΓΗ:

6 σχόλια:

  1. Όταν το σύνταγμα έχει καταλύθει με την βία και εσείς συνεχίζετε να παίρνετε εντόλες απο δοσίλογους , και δεν πράττετε οπως το σύνταγμα επιτασσει και η ο όρκος που δώσατε , τότε δεν έχετε κανένα δικαίωμα να διαμαρτύρεστε.Είσαστε συνένοχοι στο έγκλημα και αυτό πληρώνετε τώρα.Το κακό είναι ότι το πληρώνει όλη η Έλλαδα αυτό και όχι μόνο έσεις.Δυστυχώς έτσι δεν παμε μπρόστα κύριοι .Δεν γίνεται να διαμαρτύρεστε για τα λεφτά και για το συντάγμα που εχει γινεί κουρελόχαρτο να σιωπάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο και να σας φαίνεται παράξενο όλα αυτά που ζούμε ειναι τα αποτελέσματα της κατάλυσης του συντάγματος , και οι πρώτοι που έπρεπε να αντιδράσετε είσσταν εσείς , εχετε δώσει όρκο απο ότι ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε Γιώργο,δέν έχω να πώ κάτι περισσότερο,με καλύπτει απόλυτα το κατωτέρω σχόλιο του φίλου.
      Εκείνο όμως που έχω να παρατηρήσω είναι ότι διάκεισαι εχθρικώς προς την ΕΛ.ΑΣ.εξ΄ου και το λίαν επιεικώς απαράδεκτο σχόλιό σου.
      Πρέπει να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και όχι όλα τα κακώς κείμενα να τα ..."φορτώνουμε" σ΄ένα Κλάδο,που δίνει καθημερινά αγώνα για να υπάρξει τάξη και ασφάλεια στη Χώρα...

      Διαγραφή
    2. Παύλος Σκρέττας του Γεωργίιυ κάτοικος Λάρισας,Α.Φ.Μ. 0197540222 Σεπτεμβρίου 2016 στις 12:24 μ.μ.

      Καλημέρα σας.Ο αυτοαποκαλούμενος κ.ΤΣΕΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ α.λ.σ. ΔΕΝ το κατέχει και τόσο καλά το "ΑΘΛΗΜΑ" ΑΥΤΟΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ,με όλη τη σημασία της λέξεως!Σέ αυτές τίς περιπτώσεις η αείμνηστη μανούλα μου έλεγε:"καψάλα-καψάλα-καψάλα :"Αυτά πρός το παρόν μαζί μέ τον οίκτο μου πρός αυτόν τον ΠΑΝΑΘΛΙΟ !!!που κακκοποίησε κάθε έννοια ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥ !

      Διαγραφή
  3. Ε!!!όχι και συνένοχοι κ.Τσεκο.
    Τα παραλέτε.
    Το Ελληνικό Σύνταγμα οριζει πως "ή τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων".Δεν ορίζει "των ένστολων ή αποστράτων Ελλήνων".
    Όλων των Ελλήνων,δηλαδη.
    Αλλά εσεις,αληθεια,τι κάνατε,τι κανετε;
    Είναι βαρύ αυτό που καταλογίζεται στους ένστολους,οι οποίοι με τη ζωή τους υπερασπίζονται το Σύνταγμα και τον όρκο που έδωσαν:".....να τηρώ το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κρατους".
    Ή προσφυγή των ένστολων στο ΣτΕ αυτό ακριβώς κατέδειξε:ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ όλων των μνημονιακών περικοπων.
    Στις ευνομουμενες κοινωνίες,πιστευω,πως αυτός είναι ο τρόπος αντίδρασης των πολιτων:ή προσφυγή στην Δικαιοσύνη,η οποία είναι και θεματοφύλακας.
    Μπορείτε όμως να γίνεται πιο συγκεκριμένος;
    Πως έπρεπε να αντιδράσουμε;
    Τι έπρεπε και τι πρέπει να κάνουμε;
    Το σχόλιο σας,επιτρεψτε μου να τονίσω,ειναι το λιγότερο απαράδεκτο,προσβλητικό,υποπτο και κακόβουλο,δεν το δέχομαι και προσπαθώ να κατανοήσω τους λόγους που σας ώθησαν να το εκφράσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι εσύ ο πολίτης έχεις την υποχρέωση να αντισταθείς όταν έχεις διαπιστώσει ότι έχει καταλυθεί το σύνταγμα, και όχι να προσπαθείς να ρίχνεις τις ευθύνες σε άλλους. Αλήθεια πέραν από του ότι φέρεσαι ως εμπαθής με τα στρατιωτικα και αστυνομικα σώματα τι άλλο κάνεις στην ζωή σου, δεν μας τα αναφέρεις να γνωρίζουμε και εμείς αφού αποτάνεσαι σε εμάς; Μήπως σου φταίει άλλος και δεν ξέρεις που να ξεσπάσεις; Μήπως ψήφισες Αλέξη για να απολαύσεις τον σοσιαλιστικό παραδεισό του και τελικα βρήκες την κόλαση. Εσύ δεν γνώριζες εκ των προταίρω ότι βγαίνοντας η αριστερα θα εφαρμόσει τον δικό της νόμο, της ανάπτυξης την οποία και εσύ απολαμβανεις διότι ο λαός δημοκρατικά θέλησε αυτή την πολιτική, όπως θέλησε του Σαμαρα, του Βενιζέλου, Παπανδρέου κλπ. Με την αστυνομία βρήκες να τα βάλεις; Δηλαδή τι υπονοείς διχασμό; Αλλού αυτά. Το σχόλιό σου είναι συκοφαντικό και ύποπτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.