29 Οκτωβρίου 2016

Ημερίδα – Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Αποστράτων Σωμάτων στο Αγρίνιο-Αιτωλοακαρνανίας...




Πραγματοποιήθηκε την 22-10-2016 και ώρα 10.30’ στο Αγρίνιο-Αιτωλοακαρνανίας,η Ημερίδα – Περιφερειακή Συνδιάσκεψη, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου. 
Συμμετείχαν (20) Σύνδεσμοι και Ενώσεις Αποστράτων από την Ήπειρο, Μακεδονία, Θεσσαλία, Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα.  Η Π.Ο.Α.Σ.Α. εκπροσωπήθηκε με μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Αρχές της πόλης, εκπρόσωπος της εκκλησίας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Αιτωλ/νίας κ. Γεώργιος Βαρεμένος, ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό και  εκπρόσωποι  φορέων  και Ενώσεων. 

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν: Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου κ. Δημ. Τσούνης, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, ο Α’ Αντ-δρος της Π.Ο.Α.Σ.Α.,  Αντ-γος ε.α. και Επίτ. Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.  κ. Γρηγόριος Αναγνώστου και  ο Δ/ντής της Δ/νσης Αστυνομίας Ακαρνανίας Αστυν. Δ/ντής κ. Δημήτριος Παπαευθυμίου.
Μίλησε ο Αναπλ. Καθηγητής Γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΠΟ.ΚΕ.Α.) κ. Κων/νος Γρίβας με θέμα «Ο εθνικός ρόλος της Αστυνομίας στο νέο γεωπολιτικό περιβάλλον».
Τιμήθηκαν με αναμνηστικές πλακέτες για το ήθος και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο δύο (2)  μέλη που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια διατεταγμένης Υπηρεσίας και υπέστησαν μόνιμες και βαριές βλάβες στην υγεία τους.
Στην ενημέρωση  που ακολούθησε, εκ μέρους της Π.Ο.Α.Σ.Α., αναλύθηκαν όλα τα θεσμικά, οικονομικά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, εργασιακά ζητήματα, όπως αυτά διαμορφώνονται  κυρίως, με τα νέα  δεδομένα, που δημιουργεί ο Ν.4387/16.
Έγινε εκτενής αναφορά σε  οργανωτικά ζητήματα των Συνδέσμων-Ενώσεων και δόθηκαν εξηγήσεις σε θέματα νομικών διεκδικήσεων από τα μέλη μας με άσκηση των κατάλληλων ενδίκων μέσων,  στη βάση των αποφάσεων του Σ.τ.Ε., που έκριναν Αντισυνταγματικούς τους  Νόμους 4093/12 και 4703/14.
Στη συνέχεια έγινε συζήτηση κατά την οποία διατυπώθηκαν  πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις, ενώ παράλληλα δόθηκε η ευκαιρία να δοθούν εκ μέρους των μελών της Π.Ο.Α.Σ.Α.  συμπληρωματικές απαντήσεις και διευκρινήσεις.  
Η όλη εκδήλωση έγινε μέσα σε κλίμα ομοψυχίας, συναδελφικότητας και αποφασιστικότητας, για συνέχιση του αγώνα μέχρι να επιτευχθούν οι στρατηγικοί μας στόχοι, όπως είναι  η επανασύνδεση των συντάξεων των Αποστράτων με τις αποδοχές των εν ενεργεία στελεχών, η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων του Σ.τ.Ε. και η επαναφορά της αυτοτέλειας του  ΤΕΑΠΑΣΑ.

Ο μεγάλος αριθμός των συμμετεχόντων, Ενώσεων και Συνδέσμων Αποστράτων, τα πολυάριθμα μέλη και φίλοι  που παρακολούθησαν την εκδήλωση και τα εποικοδομητικά συμπεράσματα, αποδεικνύουν  την επιτυχία της εκδήλωσης.  Ταυτόχρονα εκπέμπουν το μήνυμα προς όλους, ότι η Αστυνομική οικογένεια, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, είναι ενωμένη, είναι δυνατή, είναι παρούσα στα κοινωνικά δρώμενα και με πνεύμα ομάδας και συλλογική συνείδηση αγωνίζεται για μια καλύτερη κοινωνία.
Ο Σύνδεσμός μας εκπροσωπήθηκε με από τους ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ Θεόδωρο,Πρόεδρο και ΔΙΒΑΝΗ Βασίλειο, Αντιπρόεδρο και μέλος του Δ.Σ.της Π.Ο.Α.Σ.Α.,αντίστοιχα.
Από την   Π.Ο.Α.Σ.Α., παρέστησαν οι:
Α’ Αντιπρόεδρος κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Γρηγόριος
Β’ Αντιπρόεδρος κ. ΜΠΕΤΤΑΣ Δημήτριος
Γ’ Αντιπρόεδρος κ. ΣΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ Ιωάννης
Ειδικός Γραμματέας κ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Νικήτας
Ταμίας κ. ΤΣΙΒΙΚΗΣ Ηλίας
Μέλος Δ.Σ. κ. ΔΙΒΑΝΗΣ Βασίλειος
Μέλος Δ.Σ. κ. ΧΑΝΤΖΑΡΑΣ Νικόλαος
Μέλος Δ.Σ. κ. ΠΑΛΙΑΚΑΣΗΣ Βασίλειος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.