9 Οκτωβρίου 2016

Προσκυνηματική εκδρομή του ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ "ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ" ΣΤΑ ΡΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ...



Ο Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος Λάρισας "ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ",κατά το χρονικό διάστημα από 23/9 έως 29-09-2016, πραγματοποίησε προσκυνηματική εκδρομή στα Ορθόδοξα Μοναστήρια της Ρουμανίας. 

Επισκέφθησαν εκεί μεταξύ των άλλων, την Ιερά Μονή Αγάπια, με τις 500 Μοναχές,την Ιερά Μονή Σέκκου,με το Κωδωνοστάσιο του Γ.Ολύμπιου, που ανατινάχθηκε. Εκεί κυματίζει η Ελληνική και Ρουμάνικη σημαία, μπροστά στην προτομή του Γ.Ολύμπιου (Επιτύμβιος πλάκα και ο Γ.Ολύμπιος με τις σημαίες 1η foto). 

Μετέβησαν επίσης και στην Ιερά Μονή Σουτσεβίτσα, με τις αξιοθαύμαστες εξωτερικές Αγιογραφίες του 16ου αι.!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Η ανωτέρω εκδρομή ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχει με τις  προγραμματιζόμενες εκδρομές στην Ρουμανία,που αναφέρονται σε επίσκεψη του Βουκουρεστίου κ.λ.π. (75 χιλιόμετρα από σύνορα του Δούναβη μέχρι και Μπρασόβ).
Τα Ρουμάνικα Μοναστήρια είναι στην Μολδαβία (5 χιλ/τρα από τα σύνορα Ουκρανίας) και Ιάσιο. Στην Μονή Σέκκου ο Υψηλάντης κήρυξε την Επανάσταση στον Ι.Ν.Τριών Ιεραρχών (Ιάσιο κ.λ.π).

Ευχής έργον θα ήταν να προγραμματίζονται παρόμοιες εκδρομές και από την Σχολική Κοινότητα,καθώς θεωρείται το δεύτερο ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ,αλλά,δυστυχώς,προτιμούν το Βερολίνο,Παρίσι και άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις και ΟΧΙ εκείνες τις Χώρες που σχετίζονται με την Ελληνορθόδοξη Ιστορία.

ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ,ΠΑΤΗΣΤΕ (ΕΔΩ):






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.