7 Απριλίου 2017

΄Ανοιξε taxisnet για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων....


Άνοιξε χθές (6-4-2016) το taxinet για την υποβολή των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων. 
Την σχετική ανακοίνωση έκανε πριν από λίγο ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργος Πιτσιλής. 
Κατά τα πρώτα πέντε λεπτά έναρξης λειτουργίας της εφαρμογής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων υποβλήθηκαν περίπου 100 δηλώσεις.
O κ. Πιτσιλής παρουσίασε τη νέα ιστοσελίδα της Αρχής (www.aade.gr) παράλληλα με τις βασικές αλλαγές στη διαδικασία για την υποβολή της φετινής φορολογικής δήλωσης. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν: 
- Αύριο πρόκειται να "φορτωθούν" στην εφαρμογή των φορολογικών δηλώσεων τα ποσά των τόκων που εισέπραξαν οι φορολογούμενοι το 2016.
- Οι αποδοχές από μισθούς συντάξεις, ελευθέριο επάγγελμα, τίτλους κτήσεις καθώς και οι παρακρατούμενοι φόροι έχουν ήδη "φορτωθεί"
- Στην φόρμα της νέας φορολογικής δήλωσης θα κληθούν και οι δυο σύζυγοι να δηλώσουν αριθμό τραπεζικού λογαριασμού IBAN προκειμένου να διευκολυνθούν οι συμψηφισμοί φόρων και η επιστροφή υπερεισπράξεων 
- Οι σύζυγοι που ο ένας είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδος και ο άλλος φορολογικός κάτοικος εξωτερικού θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση 
- Στην περίπτωση όπου, ο φορολογούμενος θα πρέπει να προχωρήσει στην αλλαγή Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας, θα εμφανίζεται μήνυμα στην οθόνη του κατά τη διαδικασία υποβολής της δήλωσης ώστε να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες διορθώσεις. 
- Ο φετινός φόρος  εισοδήματος θα πληρωθεί όπως και πέρυσι, δηλαδή σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Νοέμβριο.
- Επίκειται η έκδοση εγκυκλίου αναφορικά με τις αποδείξεις και την κατοχύρωση του αφορολογήτου, με την οποία θα διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση πληρωμών δαπανών μέσω πλαστικού χρήματος, ο φορολογούμενος δεν θα χρειάζεται να κρατά και τις χάρτινες. 
Έγινε, τέλος γνωστό ότι με νομοθετική ρύθμιση θα καθοριστεί η προθεσμία για την υποβολή των φετινών δηλώσεων με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για την 15η Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.