18 Μαΐου 2017

Από 1 έως 3 συντάξεις θα χάσουν οι συνταξιούχοι από το 2019,σύμφωνα με δήλωση του Εργατολόγου Α.ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ...


Όλοι ανεξαιρέτως οι συνταξιούχοι θα χάσουν από 1 έως 3 συντάξεις το 2019 από τη συνδυαστική εφαρμογή πέντε (5) ρυθμίσεων που αφορούν σχεδόν στο σύνολό τους όλους τους συνταξιούχους!
Τα παραπάνω αναφέρει ο Εργατολόγος κ.Αλέξης Μητρόπουλος σε σχετική της ανακοίνωσή του, απαριθμώντας τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου που φέρνουν άγριες περικοπές στους συνταξιούχους.

Οι πέντε (5) αυτές ρυθμίσεις είναι:

1).Η μείωση κατά 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των κύριων συντάξεων,

2).Η μείωση κατά 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των επικουρικών συντάξεων,

3).Η κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων (συζύγου και τέκνων) από όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις,

4).Το «πάγωμα» των αυξήσεων σε όλες τις συντάξεις μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 και

5).Η κατάργηση του ΕΚΑΣ για 280.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Εδώ πρέπει να συνυπολογιστούν και οι 200.000 νεοσυνταξιούχοι (μετά την 13-5-2016) που θα στερηθούν το ΕΚΑΣ και θα λαμβάνουν σύνταξη ύψους 300-400 ευρώ!!

«Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν πρωτίστως οι συνταξιούχοι, διότι αυτές τις ημέρες βομβαρδίζονται από διαφορετικές και αντιφατικές προτάσεις, οι περισσότερες των οποίων εξυπηρετούν κυβερνητικά σχέδια εξαπάτησής τους ή δημιουργία σύγχυσης ανάμεσά τους»,κατέληξε ο κ.Μητρόπουλος.


3 σχόλια:

  1. Για τον υπολογισμό της προσωπικής διαφοράς στην κύρια σύνταξη είχε κάνει σχόλιο ο ΜΑΝΟΣ.
    Ο υπολογισμός της προσωπικής διαφοράς στις επικουρικές συντάξεις με ποιον τρόπο γίνεται;
    Το μέρισμα του ΜΤΣ θεωρείται επικουρική σύνταξη;Θα γίνει υπολογισμός της προσωπικής διαφοράς και σε αυτό;
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συναδελφε καλησπερα.Ενημερωτικα στο μηνιαιο του ΕΤΕΑΠ(ΕΤΕΧ) εχει γινει ο υπολογισμος της ππροσωπικης διαφορας και οταν κλικαρεις το τετράγωνο πάνω δεξια ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ γραφει στον πινακα που βγαίνει οτι η προσωπικη διαφορα ειναι 0(μηδεν)και ότι ο συντελεστης αναπροσαρμογης ειναι 1 (μονάδα).π.χ. καταβαλλομενο ποσό συνταξης 131,00 Χ (επί) 1(έτσι το εχουν υπολογισει να ειναι μοναδα ο συντελεστης αναπροσαρμογής στο ΕΤΕΑΠ)= 131,00 νέο αναπροσαρμοσμένο ποσό= 0 (μηδέν) προσωπικη διαφορα.Για το ΜΤΣ δεν γνωρίζω τι θα ισχύσει.Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε,με κάλυψε ο συνάδελφος Μάνος, σχετικά με το Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π/Τ.Ε.Α.Ε.Χ. Το Μ.Τ.Σ.δεν συγκαταλέγεται στα Επικουρικά Ταμεία,όπως και το Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Σ.του Στρατού (αντίστοιχο ΕΤΕΑΕΠ/ΤΕΑΕΧ ΕΛ.ΑΣ.),σύμφωνα πάντοτε με τις κυβερνητικές δηλώσεις.Αν τώρα αλλάξουν στάση και τελικά το συμπεριλάβουν στην Π.Δ.,δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω. Ο καιρός πάντως θα δείξει...

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.