26 Ιουνίου 2017

Στο τέλος Αυγούστου θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του νέου ΕΝΦΙΑ...


Στο τέλος Αυγούστου θα αναρτηθούν στο taxis τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με την Υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.
Σύμφωνα πάντοτε με την Υπουργό, η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ θα μπορεί να γίνει σε τέσσερις (4) δόσεις από Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο. Άφησε πάντως και ένα παραθυράκι να υπάρξει και πέμπτη δόση τον Ιανουάριο του 2018.

Σε ό,τι αφορά στην ευθυγράμμιση αντικειμενικών και εμπορικών τιμών των ακινήτων, η κα Παπανάτσιου ανέφερε ότι η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου, γεγονός που όπως είπε, θα επιφέρει αλλαγές στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ.

«Θα ξεκινήσουμε επιτροπές σε όλες τις Περιφέρειες για να εξετάσουμε τις αντικειμενικές με τις εμπορικές. Θα υπάρχει εκπροσώπηση των φορέων», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε απαντώντας στο ερώτημα πότε θα είναι έτοιμο το υπουργείο Οικονομικών: «Πιστεύουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι στο τέλος του χρόνου, όπως είναι και η δέσμευση που έχουμε».

Στο ερώτημα αν αλλάξουν οι αντικειμενικές θα αλλάξουν και οι συντελεστές, ώστε να εισπράττεται από τον ΕΝΦΙΑ το ίδιο ποσό, η κα Παπανάτσιου απάντησε: «Θα αυξηθούν σίγουρα αναλογικά, σύμφωνα με την κατηγορία της αξίας των ακινήτων που έχουν. Από κει και πέρα θα δούμε πώς θα γίνει, σε ποιες κατηγορίες θα αυξηθούν ή σε ποιες κατηγορίες θα μειωθούν. Σίγουρα το ποσό της είσπραξης θα πρέπει να παραμείνει το ίδιο».ΠΗΓΗ:

1 σχόλιο:

 1. Τι λες καλέ που άφησες και παράθυρο ανοιχτό.
  Άντε κλειστό μην πάθεις τίποτα.
  Ασε που μπορεί να πιαστούμε κιολας.
  Ε ρε μεγάλε Βενιζελε,τι πήγες και σκέφτηκες!!!!
  Κα υφυπουργε,άσε μην ζοριζεσαι και μην το έχεις άγχος.
  Το ζόρι και το άγχος αφησέ το σε μας.
  ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ........
  ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.
  ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΚΟΙΜΑΣΤΕ.
  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.