21 Σεπτεμβρίου 2017

Εξεδόθη Εγκύκλιος από το Υπουργείο Εργασίας για την εργασία Συνταξιούχων και Αποστράτων...

Τρεις κατηγορίες συνταξιούχων γλυτώνουν την περικοπή κατά 60% ή ακόμα και την πλήρη αναστολή της σύνταξης, εφόσον συνεχίσουν να εργάζονται, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας.

Αναλυτικότερα, από τις αυστηρές προβλέψεις του νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/2016), εξαιρούνται:

• Συνταξιούχοι λόγω Αναπηρίας.

• Συνταξιούχοι λόγω χηρείας και

Οι συνταξιούχοι που έχουν ημερομηνία έναρξης συνταξιοδότησης και ταυτόχρονα ανάληψης εργασίας ή αυτοαπασχόλησης πριν από τις 13/5/2016 (ημερομηνία έναρξης ισχύος του νόμου), οι οποίοι εντάσσονται στο παλαιό καθεστώς για την απασχόληση συνταξιούχων, όπως ισχύει κατά περίπτωση.
Δηλαδή, θα υποστούν μικρότερες μειώσεις.

Η εγκύκλιος, αναφέρει ρητά ότι από τις προβλέψεις του νόμου, θίγονται:

Όσοι καταστούν συνταξιούχοι από τις 13/5/2016 και μετά, ανεξάρτητα από την ημερομηνία ανάληψης της εργασίας ή δραστηριότητάς τους.

• ‘Οσοι είχαν συνταξιοδοτηθεί πριν από την έναρξη του νόμου Κατρούγκαλου, (πριν τις 13/5/2016) αλλά ανέλαβαν εργασία ή δραστηριότητα από τις 13/5/2016 και μετά.


Συνταξιούχοι του Δημοσίου (και απόστρατοι) ακόμη κι εκείνες οι κατηγορίες που εξαιρέθηκαν από την ένταξη στον ΕΦΚΑ (όσοι δικαιούνται πολεμική σύνταξη ή σύνταξη αναπήρου οπλίτη ειρηνικής περιόδου ή σύνταξη Εθνικής Αντίστασης Ο.Γ.Α. ή ανασφάλιστου Αγωνιστή Εθνικής Αντίστασης), οι λογοτέχνες – καλλιτέχνες που δικαιούνται σύνταξη από το Δημόσιο, όσοι λαμβάνουν προσωπική σύνταξη, όσοι συνταξιοδοτούνται με διατάξεις του 1990 και του 1991.

Συνταξιούχοι των Φορέων, Ταμείων, Κλάδων ή λογαριασμών που εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ.

Τα αιρετά όργανα των Ο.Τ.Α.

Διοικητές, υποδιοικητές, πρόεδροι, αντιπροέδροι και τα μέλη των συλλογικών οργάνων διοίκησης των Ν.Π.Δ.Δ.

Πρόεδροι, Αντιπρόεδροι και τα μέλη των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών

Πρόεδροι, Αντιπρόεδροι, Διευθύνοντες Σύμβουλοι και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων, καθώς και το προσωπικό των Ν.Π.Ι.Δ. που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικά από τον Κρατικό Προϋπολογισμό ή είναι δημόσιες επιχειρήσεις.

Ειδικά στην περίπτωση που οι συνταξιούχοι αναλάβουν εργασία ή δραστηριότητα σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης αναστέλλεται η καταβολή, τόσο της κύριας όσο και της Επικουρικής Σύνταξής τους, για όσο χρόνο διαρκεί η παροχή της εργασίας τους ή των υπηρεσιών τους ή η δραστηριότητά τους. ΠΗΓΗ:

Δείτε την εν λόγω Εκύκλιο,κάνοντας κλικ ΕΔΩ:

1 σχόλιο:

  1. Γεια σου!
    Δάνειο προσφορά ισχύει για όλους τους ανθρώπους που χρειάζονται χρηματοδότηση δανείου σε όλο τον κόσμο. Είμαι κοντά στο βάζοντας σε σας διάθεση δάνεια που κυμαίνονται από 2000 € 10 εκατ €. για όλους τους ανθρώπους που πληρώνουν τόκους για το μέτρο 3% ανάλογα με το ύψος της ζήτησης.
    Άποψη μου!
    Pour έτοιμοι να δημιουργήσετε το τέλος του έτους.
    Είστε κοντά σε ένα νέο σπίτι νταβατζήδες?
    Δάνεια χρέου δανείου δάνειο επενδύσεων
    Επικοινωνήστε μαζί μου με e-mail για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις συνθήκες μου
    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aniergorge@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.