15 Οκτωβρίου 2017

Οι Απόφοιτοι Αστυνομικοί της σειράς 1977-1978 συναντήθηκαν στην Ρόδο 40 χρόνια μετά...


Οι Αστυνομικοί που έκαναν καριέρα στα Σώματα Ασφαλείας και κάποιοι εξ΄αυτών έφτασαν έως το βαθμό του Στρατηγού της Αστυνομίας, εκπαιδεύτηκαν την περίοδο 1977-1978, ως Δόκιμοι Ενωμοτάρχες στη Ρόδο. 



Η ανωτέρω εκπαιδευτική σειρά των Αποστράτων Αστυνομικών που επισκέφθηκε την πρωτεύουσα της Δωδεκανήσου ήταν μία από τις μεγαλύτερες που υπήρχαν, με εκατοντάδες εκπαιδευόμενους Αστυνομικούς!

Μετά την ολοκλήρωση της Εκπαίδευσής τους και την ορκωμοσία τους, στελέχωσαν τα Αστυνομικά Τμήματα και τους Αστυνομικούς Σταθμούς σε όλη την Ελλάδα. Ήταν η ραχοκοκαλιά επί σειρά ετών των Αστυνομικών Υπηρεσιών.
Με την επαγγελματική τους κατάρτιση και την ανιδιοτελή εργατικότητα τους, υπηρέτησαν επάξια και με επιτυχία το Σώμα της τότε Χωροφυλακής και της μετέπειτα Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Φλεβάρης υποδέχθηκε την Αντιπροσωπεία των Αποστράτων Αστυνομικών στην Περιφέρεια, αναφέροντας ότι θα επιθυμούσε να λειτουργεί έως σήμερα η Σχολή Αστυνομίας στη Ρόδο, για να αποφοιτούν από αυτήν ικανά στελέχη και καλοί φίλοι της Ρόδου και του Αιγαίου, οι οποίοι όπου κι αν βρεθούν θα προβάλλουν και θα αγαπούν το «σμαραγδένιο νησί» όπως κάνουν σήμερα οι Απόστρατοι της σειράς 1977 – 1978.
Μετέφερε επίσης τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου και ευχήθηκε οι Απόστρατοι της Αστυνομίας να έρθουν ξανά στη Ρόδο με τις οικογένειές τους, γιατί όπως τότε που το νησί τους αγκάλιασε, έτσι και τώρα είναι πάντα ευπρόσδεκτοι και συνδέουν τη Ρόδο με το όμορφο παρελθόν της.
Η Αντιπροσωπεία των Αποστράτων Αστυνομικών, αποτελείτο από πρώην Στρατηγούς και υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας, Δρ. Ναπολέων Βλάσση, Κωνσταντίνο Παπαστεργίου, Χαράλαμπο Μηνόπετρα, Κωνσταντίνο Λειβαδίτη, Νικόλαο Καλαμπρατσίδη και Βασίλειο Τόλιο. 
Τους Απόστρατους Αστυνομικούς συνόδευε ο εν ενεργεία συνάδελφος, Στέλιος Βιτζηλέος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.