5 Οκτωβρίου 2017

Επικριτικός προς την κυβέρνηση ο Γ.ΡΩΜΑΝΙΑΣ στην Ημερίδα για το Συνταξιοδοτικό-Ασφαλιστικό-Συντάξεις χηρείας...


Επικριτικός αναφορικά με την διαχείριση του Ασφαλιστικού από την κυβέρνηση εμφανίστηκε από τη Λάρισα, ο εργατολόγος – νομικός κ. Γεώργιος Ρωμανιάς, ο οποίος μίλησε χθές (04-10-2017) το βράδυ στην Ηημερίδα που έγινε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων.

«Από το Ιούλιο του 2015 που ανέλαβε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν ψηφιστεί 17 συνταξιοδοτικοί νόμοι. Ο κάθε μεταγενέστερος τροποποιεί ή καταργεί διατάξεις, των προγενέστερων. Η αντιμετώπιση του συνταξιοδοτικού έχει γίνει με γονατογραφήματα».


Τόνισε, ότι αν θέλουμε να ασχοληθούμε σοβαρά με το Ασφαλιστικό θα πρέπει να γίνουν αναλογιστικές μελέτες, οι οποίες δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή, με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε τί θα γίνει τις συντάξεις μετά το 2020. «Δεν υπάρχει καμιά αναλογιστική μελέτη για το τί θα γίνει μετά το 2020. Το συνταξιοδοτικό είναι στον αέρα. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει εντελώς περιπτωσιακά τα ζητήματα των συντάξεων.».



Εξέφρασε τη ενόχλησή του για δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης που αναφέρουν ότι υπάρχει ενδεχόμενο να συμψηφιστούν τα ελλείματα από τα έσοδα με το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ. «Έκανε δηλώσεις στο Βήμα της Κυριακής ο κ. Χουλιαράκης και ο κ. Τζανακόπουλος χθες, ότι δεν βγήκαν τα έσοδα από την φορολογία, αλλά βγήκαν περισσότερα τα έσοδα του ΕΦΚΑ. 
Τα έσοδα του ΕΦΚΑ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα ελλείματα από τα έσοδα», δήλωσε με νόημα.

Στην εν λόγω  εκδήλωση μίλησε και για τις συντάξεις χηρείας που το πρόβλημα είναι αρκετά σοβαρό. «Στις συντάξεις χηρείας η νομοθετική ρύθμιση που έχει γίνει είναι κακή και θέλουμε να την αλλάξουμε. Η Υπουργός είπε ότι από το 2018 τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Από το καλοκαίρι του 2018 θα πρέπει βάση μνημονίου να έχουμε  3,5 % πλεόνασμα, δηλαδή 7,2 δις νέες περικοπές».

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης στη κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου ήταν: 
Ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων (ΑΞ.Ι.Α), ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του Τ.Ε.Ε, η Ένωση Ιατρών, Νοσηλευτριών & Κέντρων Υγείας Λάρισας, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο Σύνδεσμός –, η Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος Λάρισας και η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.
Δείτε το σχετικό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" ,κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Δείτε τα σχετικά video



Ερωτήσεις - Απαντήσεις από την Ημερίδα (video) 

  • Ποια η επίπτωση για παλαιό συνταξιούχο.
  • Προσφυγή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.
  • Αναπηρία 51%. Τι μέλλει γενέσθαι;
  • Σύνταξη με αναπηρία 100%. Θα επαναϋπολογισθεί.
  • Τι ζητούν οι δανειστές; Είπαν να μειωθούν οι Συντάξεις; Γιατί παραιτήθηκε.
  • Επαναϋπολογισμός επικουρικής χωρίς ειδοποίηση. Τι να κάνω;
  • Τι θα πληρώσει μισθωτός με αγροτική δραστηριότητα.
  • Μονοσυνταξιούχος από το ΤΣΑΥ. Οι ατασθαλίες του ΤΣΑΥ.
  • Πόσα ένσημα χρειάζονται για να πάρω μειωμένη σύνταξη από το ΙΚΑ;
  • Τι θα γίνει με το συνταξιούχο που συνεχίζει το επάγγελμα του αγρότη;
  • Τι θα γίνει με τη μάχιμη πενταετία στον επαναϋπολογισμό αλλά και γενικότερα των διπλών συντάξιμων χρόνων ;
  • Τι ισχύει με την παράλληλη ασφάλιση
  • Θα θιγούν οι συνταξιούχοι των υπερβαρέων με τον επαναϋπολογισμό της σύνταξης;
 
 
 

 

 

2 σχόλια:

  1. καλησπέρα , τί γίνεται αν συνταξιούχος αστυνομικός φύγει στο εξωτερικό και δουλεύει και αμοίβεται εκεί, θα μειωθεί η σύνταξη του εδώ στην Ελλάδα , ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε,είναι άγνωστο για εμάς αν ο ασφαλιστικός σου φορέας λάβει γνώση για την εργασία σου στο εξωτερικό πως θα ενεργήσει,καθότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο απο τον Νόμο 4387/2016.
      Οι Ελληνικοί Νόμοι εφαρμόζονται στην Ελλάδα.Σύμφωνα όμως με ασφαλείς πληροφορίες συνταξιούχου, εργαζόμενου στο εξωτερικό (Γερμανία), δηλώνει εκεί την εργασία του και δεν έχει καμία απολύτως επίπτωση στην εδώ σύνταξή του.

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.