9 Νοεμβρίου 2017

Ψήφισμα της 1ης Περιφερειακής Συνδιάσκεψης των Συνδέσμων - Ενώσεων Ν. Ελλάδος της Ομοσπονδίας μας (Π.Ο.Α.Σ.Α) στο Ναύπλιο...


Την 4 και 5 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 1η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη των Συνδέσμων - Ενώσεων Νοτίου Ελλάδος της Ομοσπονδίας μας (Π.Ο.Α.Σ.Α), στην αίθουσα του «Βουλευτικού» στο Ναύπλιο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων και του Δ.Ο.Π.Π.ΑΤ.  

Παρευρέθηκε ύστερα από πρόσκληση της Ομοσπονδίας ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων (ΑΞ.Ι.Α), Απόστολος Παπαπαρίσης, ο οποίος έκανε παρουσίαση του θέματος και υπήρξε ειδική παράγραφος στο ψήφισμα της συνδιάσκεψης. 
 
Ο υπεύθυνος Δημ.Σχέσεων ΑΞ.Ι.Α.,ΠΑΠΑΠΑΡΙΣΗΣ Απόστολος
Ο Σύνδεσμός μας εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Θεόδωρο Χρυσόμαλλο και τον Αντιπρόεδρο Βασίλειο Διβάνη.

Αριστερά ο Αντιπρόεδρος Συνδέσμου μας ΔΙΒΑΝΗΣ Βασ. και ο Πρόεδρος ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟΣ Θεόδ.

Ψήφισμα και για Συντάξεις Χηρείας στη συνδιάσκεψη της ΠΟΑΣΑ 


Ναύπλιο, 5 Νοεμβρίου 2017
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Ναύπλιο,  σήμερα την 5η  Νοεμβρίου   του έτους 2017, ημέρα της εβδομάδος Κυριακή και ώρα 13.00΄, τα μέλη της 1ης Περιφερειακής Συνδιάσκεψης των Συνδέσμων-Ενώσεων Νοτίου Ελλάδας  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, μετά από εισήγηση του Προέδρου του Συνεδρίου, τη διεξαγωγή συζήτησης και ανταλλαγή απόψεων,
Ο μ ο φ ώ ν ω ς
Αποφάσισαν και ενέκριναν το περιεχόμενο του παρόντος ψηφίσματος, το οποίο έχει ως εξής:
1. Αποτίουν  φόρο τιμής, στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας  που θυσιάσθηκαν στο βωμό του καθήκοντος στον αγώνα τους για την  προστασία των έννομων αγαθών  στην κοινωνία και την Πατρίδα μας  και εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή τους προς τους συγγενείς και τους συναδέλφους τους.
2. Συγχαίρουν την Ελληνική Αστυνομία, με  την ευκαιρία της καθόλα επιτυχημένης επιχείρησης για την απελευθέρωση του απαχθέντος επιχειρηματία κ. Μιχαήλ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ, τόσο στο πρόσωπο του  Αρχηγού του Σώματος, όσο  και σε όλα τα στελέχη, που οργάνωσαν, σχεδίασαν, διηύθυναν και έφεραν εις πέρας μία τόσο πολυσχιδή και δύσκολη υπόθεση.
3. Συγχαίρουν το Πυροσβεστικό Σώμα για την επιτυχή αντιμετώπιση των πυρκαγιών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πράγμα το οποίο δημιούργησε συνθήκες ασφάλειας τόσο στους Έλληνες πολίτες, όσο και στα εκατομμύρια των τουριστών που επισκέφτηκαν τη χώρα μας.
4. Συγχαίρουν το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή τόσο για την συνεχή προσπάθεια που καταβάλλουν για τη διαφύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της χώρας μας όσο και για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και του έντονου προσφυγικού προβλήματος. Είναι υποχρέωσή μας η τιμή αυτή στους «αφανείς ήρωες του Αιγαίου».
5. Ανησυχούν για τη συνεχώς επιδεινούμενη   κρίση, στη Χώρα μας, την εκτεταμένη  ανεργία, τη μεγαλύτερη αναγκαστική «μετανάστευση» των νέων από τη χώρα τους, την επιβολή νέων επώδυνων ισοπεδωτικών πολιτικών που οδηγούν συνεχώς ανθρώπους στο κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο,  το κλίμα γενικευμένης ανασφάλειας, ανομίας και ατιμωρησίας, την αποσάθρωση της κοινωνικής ασφάλισης,  τη μεγάλη κρίση θεσμών και αξιών.
6. Αποδοκιμάζουν τις ασκούμενες  πολιτικές που ούτε και τώρα στην ύστατη ώρα, δεν συγκρούονται με το λαϊκισμό, το πελατειακό σύστημα, τις συντεχνίες, τα κατεστημένα συμφέροντα και κάθε μορφή διαφθοράς, αδιαφάνειας και παρασιτισμού, που προστατεύουν τους ισχυρούς εις βάρος των αδυνάτων, που διατηρούν ακόμα προνόμια και ασυλίες. 
7. Εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τις επαναλαμβανόμενες  άδικες και ασύμμετρες περικοπές στις αποδοχές των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας στην ενέργεια και αποστρατεία, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες της εργασίας τους και το μέγεθος της προσφοράς τους. 
8. Αντιδρούν στις επαχθείς ρυθμίσεις του Ν.4387/16 σε συνδυασμό με αυτές του Ν.4472/17, γιατί είναι οι δυσμενέστερες που έχουν νομοθετηθεί μέχρι σήμερα. Ενδεικτικά καταργούνται για πρώτη φορά οι στρατιωτικές συντάξεις και αποδεσμεύονται οι συντάξεις από το προσωπικό στην ενέργεια, ενώ ο  επανυπολογισμός των συντάξεων και  οι νέες περικοπές (από το 2019) που εισάγονται με το Ν.4472/17(ύψους έως 18% στις κύριες και επικουρικές συντάξεις), καθώς και η φορολογική αφαίμαξη με τη δραματική μείωση του αφορολογήτου εισοδήματος, θα προκαλέσουν «μαζική» φτωχοποίηση, η δε «αήθους» έμπνευσης   «προσωπική διαφορά» του Ν.4387/16, θα εξαφανιστεί.
9. Εκφράζουν την αγανάκτησή τους γιατί η κυβέρνηση ηθελημένα αγνοεί ότι τα μειωμένα  ποσοστά  αναπλήρωσης της ανταποδοτικής σύνταξης (Ν.4387/16), πλήττουν κυρίως τα ανωτέρω στελέχη, τα οποία  κρίνονται κάθε έτος και δεν αποχωρούν από την υπηρεσία τους «οικεία βουλήσει» και αφού συμπληρώσουν τον απαιτούμενο ασφαλιστικό χρόνο. 
10. Απαιτούν άρση των αδικιών, άμεση εφαρμογή των αποφάσεων  του Σ τ Ε και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, επαναφορά των αποδοχών και συντάξεων του Ν.4093/12, όπως δεσμεύτηκε η κυβέρνηση με το Ν. 4337/15 και επανασύνδεση των συντάξεων με τις αποδοχές των στελεχών στην ενέργεια των Ενόπλων Δυνάμεων  και Σωμάτων  Ασφαλείας. 
11. Καλούμε την Κυβέρνηση να προβεί στην άμεση τροποποίηση του άρθρου 12 του Ν. 4387/2016, που αφορά στις Συντάξεις Χηρείας. Ειδικότερα να νομοθετήσει για την άρση των ηλικιακών κριτηρίων χορήγησης σύνταξης και την επαναφορά του ποσοστού χορήγησης στο 70% που θα εδικαιούτο ο εκλιπών σύζυγος.
12. Ζητούν τη  διακοπή από την ενιαία σύνταξη των  συνταξιούχων στελεχών των Σωμ. Ασφαλείας της παρακράτησης της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων και της επιπλέον Εισφοράς άρθ.2 παρ.14 εδάφ. α Ν. 4002/2011 από 10-2-2017, ημερομηνία δημοσίευσης της υπ’ αριθ. 244/2017 Αποφάσεως της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς και την αναδρομική επιστροφή όλων των αντισυνταγματικώς παρακρατηθέντων ποσών υπέρ Ε.Α.Σ. από την  ημερομηνία της 10-2-17.
13. Συστρατεύουν όλες τις δυνάμεις τους, για αυτόνομη λειτουργία και οικονομική αυτοτέλεια του βιώσιμου ασφαλιστικού τους Φορέα ΤΕΑΠΑΣΑ, με την επαναφορά και αποκατάσταση των αποθεματικών στα μεγέθη του έτους 2012 και τη διατήρηση του συνόλου της περιουσίας των επικουρικών και προνοιακών τομέων ασφάλισης των μετόχων και μερισματούχων των Σωμάτων Ασφαλείας.
14. Εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους, για την καταφανή αναντιστοιχία εκπροσώπησης των αποστράτων  αστυνομικών και συνταξιούχων υπαλλήλων των Σωμάτων Ασφαλείας στο νέο ασφαλιστικό φορέα του Ενιαίου  Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.), για τη μη θεσμοθέτηση αυτόνομης   Διεύθυνσης Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΤΕΑΕΠ με θέματα μόνο των Τομέων Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ, καθώς και τη συνεχιζόμενη μη αναλογική εκπροσώπησή τους στο Δ.Σ.  του Μετοχικού  Ταμείου Στρατού (Μ.Τ.Σ.).
15. Επιδιώκουν σταθερά τη διεύρυνση της βάσης των δικαιούχων νοσηλείας για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας στην ενέργεια και αποστρατεία, στο ΝΙ.ΜΤΣ .
16. Στηρίζουν ανεπιφύλακτα, τις προσπάθειες των  Αρχηγείων των Σωμάτων Ασφαλείας και των Διοικητικών Συμβουλίων του ΤΕΑΠΑΣΑ και των συνδικαλιστικών ενώσεων των στελεχών των Σ.Α. στην  ενέργεια που έχουν κοινό τόπο τη βελτίωση του ασφαλιστικού νομοθετικού πλαισίου και της οικονομικής θέσης των αποστράτων  και εν ενεργεία στελεχών, καθώς και τη δημιουργία ενιαίου κλάδου υγείας, σταδιακά για το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού. 
17. Δηλώνουν απερίφραστα την αμέριστη συμπαράστασή τους, στους εν ενεργεία συναδέλφους τους, στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν, κάτω από δυσμενείς συνθήκες, προκειμένου να εξασφαλίσουν τους απαραίτητους όρους τάξεως, ασφαλείας και κοινωνικής γαλήνης, στους πολίτες. 
18. Δηλώνουν όλοι οι απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας, σε αρραγή ενότητα και ομοψυχία με τους εν ενεργεία συναδέλφους, ότι θα σταθούν όρθιοι μπροστά σε ένα παρακμιακό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από την τραγική διάψευση  κάθε προσδοκίας, που καλλιεργήθηκε από «μηχανής Θεούς» και δοκησίσοφους «μάγους» της πολιτικής, χωρίς να υποστείλουν τη σημαία του αγώνα, μέχρι η δικαιοσύνη να γίνει πράξη, γιατί πάνω από όλα θέλουν την Πατρίδα τους περήφανη μαζί με το λαό της. 
19.  Τέλος εξουσιοδοτούν το Προεδρείο του Συνεδρίου να υποβάλει το παρόν προς όλους τους αρμόδιους φορείς. 
 
Πρόεδρος ΠΟΑΣΑ ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος

                                                      ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ 

του κ. Προέδρου της  Π.Ο.Α.Σ.Α στην 1η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ - ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ στο Ναύπλιο(1η ημέρα εργασιών).

Κυρίες,Κύριοι

Σήμερα, σε μία περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης, σε μία περίοδο που πανανθρώπινες αξίες όπως η αλληλεγγύη, η αγάπη για τον συνάνθρωπο και η κοινωνική προσφορά βρίσκονται υπό αναστολή σε μία περίοδο που ο καθένας προσπαθεί μόνος του να σώσει ό,τι του έχει απομείνει, εμείς οι Απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας πραγματοποιούμε, στην ιστορική πόλη του Ναυπλίου τη πρώτη πρωτεύουσα της ανεξάρτητης και ελεύθερης πατρίδας μας, την 1η Περιφερειακή συνδιάσκεψη των Ενώσεων – Συνδέσμων Νοτίου Ελλάδος. 
Θέλουμε μ’ αυτό τον τρόπο να δείξουμε, αφενός μεν τη διάθεσή μας να παραμείνουμε ενωμένοι μπροστά στην επαπειλούμενη άλωση της αξιοπρέπειας και της προσωπικότητάς μας από τις συνεχείς ανάλγητες κυβερνητικές επιλογές και να αγωνιστούμε προς τη κατεύθυνση της αναγέννησης της πατρίδας μας, αφετέρου δε να ανοίξουμε την Ομοσπονδία μας στις Τοπικές Κοινωνίες, να διορθώσουμε την εικόνα που έδωσαν οι κυβερνώντες ότι είμαστε διαφορετικοί,ως κάτοχοι  Ειδικών Μισθολογίων,τι ειρωνεία κι αυτό,να κατοχυρώσουμε τη θέση μας μέσα στον κοινωνικό ιστό,άλλωστε το δικαιούμαστε,αναδεικνύοντας τη διαχρονική προσφορά μας στην κοινωνία και να δηλώσουμε την αταλάντευτη απόφαση μας ότι θα αγωνιστούμε μαζικά και δυναμικά μέσα στην κοινωνία, μαζί με την κοινωνία για μια καλύτερη κοινωνία.

Στον αγώνα αυτό κανείς δεν περισσεύει. Είναι ανάγκη να συστρατευτούμε όλοι προκειμένου να ανακτήσουμε τη τρωθείσα αξιοπρέπειά μας, να ανεβάσουμε το βιοτικό μας επίπεδο στη θέση που μας ανήκει, να αναδείξουμε και να επιλύσουμε τα προβλήματα που μας απασχολούν και να αποδείξουμε στους κυβερνώντες ότι με τη στάση τους και τις αποφάσεις τους εκμεταλλεύτηκαν, ως έμποροι ελπίδας, την ελπίδα ενός ολόκληρου λαού για ένα καλύτερο αύριο. Είμαστε διαχρονικά στυλοβάτες της κοινωνικής συνοχής παραμένουμε ζωντανοί και ακμαίοι, αγωνιζόμαστε μαζί με το σύνολο του Ελληνικού Λαού, προκειμένου οι κυβερνώντες να καταλάβουν τα λάθη τους, να αλλάξουν ρότα και να πάψουν να εκτελούν αποφάσεις του Διεθνούς οικονομικού κατεστημένου, που θέλει Κράτη΄Εθνη οικονομικά υπόδουλα.
 

Είμαστε Έλληνες, έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε κάτω από αντίξοες συνθήκες και έχουμε κατοχυρώσει στη παγκόσμια κοινή γνώμη το σεβασμό απέναντί μας.

Σε μας τους Απόστρατους πέφτει μεγαλύτερη ευθύνη, προκειμένου η Ελληνική Κοινωνία να παραμείνει ενωμένη και να αγωνιστεί για ένα καλύτερο αύριο. Έχουμε μάθει να προσφέρουμε αγόγγυστα, με περισσή και ανιδιοτελή – εθελούσια αγωνιστική διάθεση.


Για το λόγο αυτό καλώ όλους μας σ’ ένα αγώνα δίχως αύριο, έναν αγώνα χωρίς προαπαιτούμενα και κομματικές ή άλλες παρωπίδες, έναν αγώνα που θα αναγκάσει τους κρατούντες σε αλλαγή πορείας, ενσκύπτοντας πάνω στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και να τους επιβάλλουμε τη θέλησή μας, μια θέληση που συμβαδίζει με την αναγέννηση της πατρίδας μας και των Ελλήνων,που διατρανώνει ότι οι Έλληνες δεν υποκύπτουν σε ξενόφερτες οικονομικά αποφάσεις και που δίνει το μήνυμα της απόφασης του συνόλου του ελληνικού λαού ότι η Ελλάδα, η πατρίδα μας, έχοντας ιστορία αγώνων για την ελευθερία και την δημοκρατία, έχει και τους ανθρώπους – πολίτες που ξέρουν να υπερασπίζονται αυτά τα ιδανικά.

Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Δεν πρέπει, με το πρόσχημα να σωθεί η Ελλάδα, να πεθάνουν οι Έλληνες.

 
Συνάδελφοι – Απόστρατοι των Σ.Α. βρισκόμαστε σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Η μία πορεία, πορεία που συνδέεται με αδιαφορία, έλλειψη διάθεσης για προσφορά και αποχή, οδηγεί στην καταστροφή. Η άλλη πορεία, πορεία κοινή με την υπόλοιπη κοινωνία, πορεία αγώνα και θυσίας, οδηγεί στην αναγέννηση μας, στην ανάκτηση της τρωθείσας αξιοπρέπειάς μας, στην νίκη μας.
 

Εμείς θα ακολουθήσουμε τη δεύτερη πορεία, διότι θέλουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή της εκκίνησης μιας διαδρομής, που ο τερματισμός της θα σημάνει τη λύτρωση όλων μας.

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα έχουν γίνει πρωταγωνιστές της αναγέννησης ολάκερης της ΕΥΡΩΠΗΣ
                                                                                   Σας ευχαριστώ

Οι εργασίες της 2ης ημέρας πραγματοποιηήθηκαν κατά  τις ώρες 09:00 – 13:00 στην αίθουσα << ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ >> Πρώτης Βουλής των Ελλήνων στο Ναύπλιο.


Η Έναρξη των Εργασιών έγινε υπο την προεδρία του Προέδρου της Π.Ο.Α.Σ.Α. Υποστρατήγου ε.α ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΎΛΟΥ Ευάγγελου, στο πάνελ παρισταμένου του Γ.Γ. της Π.Ο.Α.Σ.Α. Αντιστράτηγου ε.α. ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΩΤΗ Οδυσσέα, ο οποίος κράτησε τα Πρακτικά της συνεδριάσεως και του Προέδρου  Συνδέσμου  Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας,Ανθυπαστυνόμου ε.α. ΜΑΝΤΑ Μιχαήλ.
Ο κ. Πρόεδρος της Π.Ο.Α.Σ.Α.  αναφέρθηκε στα εξής, επιγραμματικά:
•    Στις δραστηριότητες της Π.Ο.Α.Σ.Α.
•   Την ανάγκη απόκτησης στέγης της Π.Ο.Α.Σ.Α και τις ενέργειες που έχουν γίνει προς την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε αρνητική περίπτωση είναι αναγκαία η αγορά γραφείων για την λειτουργία αυτής .
•    Στην Οικονομική αυτοτέλεια των Συνδέσμων – Ενώσεων και της Π.Ο.Α.Σ.Α.
•    Στην Ενότητα των Συνδέσμων - Ενώσεων.
•    Στην Διεύρυνση των Συνδέσμων – Ενώσεων με την εγγραφή και νέων Απόστρατων, ως μέλη τους.
•    Στον Σχεδιασμό των αγώνων μας.

Προτάσεις – εισηγήσεις εκπροσώπων Συνδέσμων – Ενώσεων, σύμφωνα με τον κατάλογο επιθυμούντων ομιλητών που έχει καταρτιστεί,Ως ακολούθως:

1.     Ο κ. ΠΑΠΑΠΑΡΙΣΗΣ Απόστολος Συνταγματάρχης ε.α.(ΤΧ), ο οποίος:
       I. Ως Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων  ΑΞ.Ι.Α. παρουσίασε τις δραστηριότητες του Συλλόγου και τα αποτελέσματα των συναντήσεων με υπηρεσιακούς παράγοντες των αρμόδιων υπουργείων και Ταμείων καθώς και τους αγώνες του Συλλόγου ΑΞΙ.Ι.Α.
     II. Παρουσίασε των Επανυπολογισμότων  συντάξεων, σύμφωνα με τον Ν. 4387/2016 και τα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτόν. 

 
2.    Ο Β΄Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Α.Σ.Α. και Προεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Χωροφυλακής – Ελληνικής Αστυνομίας Ν Αχαΐας, ΒΟΡΓΙΑΣ Κων/νος.
3.      Ο Πρόεδρος της  Ένωσης Αποστράτων Ε.Κ.Α.Μ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Θ. .
4.      Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σ.Α. Αγρινίου ΤΣΟΥΝΗΣ Δημήτριος  .
5.     Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σ.Α.  Ν.'Αρτας, περιοχών Φιλιππιάδας, Πρεβέζης και Αιτωλοακαρνανίας κ. ΝΑΣΤΟΥΛΗΣ Αναστάσιος .
6.   Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Σ.Α. Ν.Αρκαδίας κ.ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης
7.    Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σ.Α. Ν. Λακωνίας κ.ΛΙΑΣΚΟΣ Παναγιώτης.
8.     Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σ.Α.  Μεσσηνίας κ. ΔΟΥΜΕΤΖΙΑΝΟΣ Γρηγόριος.
9.       Ο  Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σ.Α. 
10.     Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Σ.Α. κ. ΜΕΛΙΣΤΑΣ Σπυρίδων
11.     Ο Γ.Γ. του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών κ. ΧΡΙΣΤΟΛΟΥΚΑΣ Ν. .
12.     Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Φθιώτιδας  κ. ΚΑΤΣΑΜΑΣ Νικόλαος.
13.   Το επίτιμο μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Σ.Α.και Επίτιμος Πρόεδρος της  Ένωσης Αποστράτων Σ.Α. Ν. Κορινθίας "Η Αγία Ειρήνη"  κ. ΣΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ Ιωάννης.
14.    Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Σ.Α. Ν. Κορινθίας "Η Αγία Ειρήνη", ΠΑΛΙΑΚΑΣΗΣ Βασίλειος .
15.    Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σ.Α.Λευκάδος ΣΤΕΡΓΙΟΥ Παναγιώτης

Με την έναρξη του Β΄μέρους,λόγω αποχωρήσεως του Προεδρου της Π.Ο.Α.Σ.Α.,την προεδρία των εργασιών ανέλαβε ο Α΄ Αντιπροεδρος της Π.Ο.Α.Σ.Α. Υποστράτηγος ε.α. ΜΠΕΤΤΑΣ Δημήτριος . 


 
Απαντήσεις – διευκρινήσεις επί των τεθέντων θεμάτων και ανάπτυξη θεματικής κατά λόγο αρμοδιότητος:
i.    'Αρθρα 12 και 102 Ν. 4387/2016 εισηγητής Α’ Αντιπρόεδρος ΜΠΕΤΤΑΣ Δημήτριος.

 
ii.    Οργανωτικά θέματα Π.Ο.Α.Σ.Α. - Συνδέσμων – Ενώσεων ο Γενικός Γραμματέας ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΩΤΗΣ Οδυσσεύς.iii.    Ταμεία (Μ.Τ.Σ. – ΤΕΑΠΑΣΑ–ΕΤΕΑΕΠ) και Εφημερίδα "ΦΩΝΗ",εισηγητής κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ, Επίτημος Υπαρχηγός, μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Σ.Α. και Μ.Τ.Σ.

 
iv.    Ν. 4387/2016 και Ν. 4472/2017 – Δικαστικές διεκδικήσεις, εισηγητής ο Νομικός Σύμβουλος της Π.Ο.Α.Σ.Α. και μέλος του Δ.Σ., Δικηγόρος ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Νικήτας.


 
v.    ΝΙΜΤΣ εισηγητής, ο Ειδικός Γραμματέας της Π.Ο.Α.Σ.Α. και μέλος του Δ.Σ. του ΝΙΜΤΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.