1 Νοεμβρίου 2017

Το Υπουργείο Εργασίας επιβεβαιώνει μεν την επιστροφή των Εισφορών Υγ/κής Περίθαλψης,άγνωστο δε, το πότε και το πώς!!!



΄Υστερα από το υπ΄αριθ΄1368091 από 17-10-2017 έγγραφο του ΕΦΚΑ,  το οποίο έφερε στο φώς η εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ", και αναφέρει ότι η επιστροφή των αναδρομικών ποσών θα γίνει με τις συντάξεις Δεκεμβρίου, που θα πληρωθούν στο τέλος Νοεμβρίου...
Το Υπουργείο Εργασίας όμως σε ανακοίνωσή του, δεν δεσμεύεται για το χρόνο και τον τρόπο επιστροφής των ποσών, αν θα είναι δηλαδή άπαξ ή σε δόσεις, τονίζοντας ότι θα ανακοινωθούν σύντομα λεπτομέρειες που αφορούν την διαδικασία,καθότι ευρίσκεται σε φάση προεργασίας η διαδικασία επιστροφής των ποσών που προκύπτουν από τον εσφαλμένο υπολογισμό της εισφοράς υπέρ ΕΟΠΠΥ στους συνταξιούχους!!

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, το σύνολο της δαπάνης ανέρχεται σε 300.000.000 €.
Ωστόσο η πλειοψηφία των συνταξιούχων, δηλαδή 1,900.000 συνταξιούχοι , με συντάξεις χαμηλότερες των 1.000 € πρέπει να περιμένουν να πάρουν πίσω ανάξια λόγου ποσά της τάξης των 10 €!! Μόνο 100.000 συνταξιούχοι, κυρίως από τις ΔΕΚΟ, τις Τράπεζες και το ΤΕΒΕ θα πρέπει να περιμένουν σεβαστά ποσά έως και 3.000 €...
Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εργασίας:
«Η παρακράτηση εισφορών υπέρ ασθενείας, επί πλασματικών και όχι επί των πράγματι καταβαλλόμενων συντάξεων, είναι ένα πρόβλημα που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Με διάταξη του Ν.4387/2016, διορθώθηκε ο λάθος τρόπος παρακράτησης της εισφοράς ασθενείας και ως βάση υπολογισμού της κράτησης προσδιορίστηκε το καταβαλλόμενο ποσό της σύνταξης.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποκατέστησε την αδικία και έχει δεσμευτεί για την επιστροφή των ποσών που αναλογούν στους συνταξιούχους, για το διάστημα από 1/1/2012 έως και 30/6/2016.»
Πολλοί συνταξιούχοι έχουν ήδη προσφύγει στα δικαστήρια διεκδικώντας την επιστροφή των χρημάτων που είχαν αχρεωστήτως παρακρατηθεί το χρονικό διάστημα από 1-1-2012 μέχρι 30-6-2016.
Ο αρμόδιος υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος είχε παραδεχθεί ότι οι συνταξιούχοι είχαν αδικηθεί και υποσχέθηκε ότι τα χρήματα θα επιστραφούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.