23 Νοεμβρίου 2017

H πλατφόρμα για τις αιτήσεις Kοινωνικού Μερίσματoς - Vedeo...

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα θα υποβάλλονται στο www.Κoinonikomerisma.gr ,αμέσως μόλις η πλατφόρμα τεθεί σε διαθεσιμότητα χρήσης. 

Ο φοροτεχνικός Γιώργος Χριστόπουλος καλεσμένος στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» της Ε.Ρ.Τ. εξήγησε την ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα και ανέλυσε τα ζητήματα που ενδεχομένως θα προκύψουν κατά τη σύνταξη της αίτησης του κοινωνικού μερίσματος. 
Ο δικαιούχος θα χρησιμοποιήσει τους κωδικούς του Taxisnet για εισαγωγή στην πλατφόρμα. Θα του ζητείται να επιβεβαιώσει το ΑΜΚΑ του, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα e-mail.

Κατόπιν εμφανίζεται μια φόρμα όπου αναφέρει το φορολογητέο εισόδημα και τα στοιχεία που αποτελούν κριτήριο χορήγησης, όπως και τα μέλη του νοικοκυριού.

Κατόπιν ζητείται του αριθμού ΙΒΑΝ του τραπεζικού του λογαριασμού. 

Τέλος ζητείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων προσώπων, τα οποία θα πρέπει να μπουν με τους δικούς τους κωδικούς και να δώσουν τη συγκατάθεσή τους.



Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου το αργότερο θα ανοίξει στο Taxisnet η εφαρμογή όπου θα γίνονται οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα. 
 
Όπως ενημέρωσε η αρμόδια υπουργός, Αναπληρώτρια Υπ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στην ΕΡΤ, η αίτηση θα γίνει με πέντε βήματα και η χορήγηση θα γίνει με κριτήριο το φορολογητέο εισόδημα. Πριν όμως θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους ανέργους, με σημαντικές αλλαγές στα κριτήρια για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος.ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.