19 Δεκεμβρίου 2017

Γιώργος Ρωμανιάς: Στον αέρα οι συντάξεις μετά το 2020!!Η κυβέρνηση γκρεμίζει Κύριες και Επικουρικές Συντάξεις 
 
Τον κώδωνα του κινδύνου να μην υπάρχουν συντάξεις μετά το 2020, έκρουσε χθες από το Μέγαρο Λόγου και Τέχνης στην Πάτρα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Θανόντων Συζύγων (ΑΞ.Ι.Α), ο γνωστός Εργατολόγος και πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς. 
 
Την εκδήλωση που παρακολούθησαν εκατοντάδες Πατρινοί, αλλά και ενδιαφερόμενοι από άλλες πόλεις, συντόνισε ο δημοσιογράφος, Γιώργος Αναστασόπουλος, ενώ ο κ. Ρωμανιάς εμφανώς συγκινημένος βραβεύτηκε από το Σύλλογο.
 
ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ:
Ο Γιώργος Ρωμανιάς εμφανίστηκε επικριτικός αναφορικά με την διαχείριση του ασφαλιστικού από την κυβέρνηση, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το χειρίζεται με αρκετή προχειρότητα, αφού έχει ψηφίσει 17 συνολικά ασφαλιστικούς νόμους στα τελευταία 2 χρόνια, τους οποίους χαρακτήρισε γονατογραφήματα αφού πολλές φορές αναιρούν προηγούμενους, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι έρχονται περικοπές από το 2019, πιθανόν και από το 2018 στις συντάξεις για όλους.

ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΠΑΛΑΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ:

«Η κυβέρνηση γκρεμίζει τις παλαιές και νέες συντάξεις και έχει στόχο την πλήρη κατάργηση των Επικουρικών», είπε χαρακτηριστικά και αποκάλυψε ότι από το 2010 έχουν αφαιρεθεί από τους συνταξιούχους 48,8 δις. ευρώ, τα οποία έχουν πάει στους δανειστές, μετά από πρόταση της κυβέρνησης.
 
ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 2020:
Τόνισε ότι αν θέλουμε να ασχοληθούμε σοβαρά με το ασφαλιστικό θα πρέπει να γίνουν αναλογιστικές μελέτες οι οποίες δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή, με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε τί θα γίνει τις συντάξεις μετά το 2020. «Δεν υπάρχει καμιά αναλογιστική μελέτη για το τί θα γίνει μετά το 2020. Το συνταξιοδοτικό είναι στον αέρα. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει εντελώς περιπτωσιακά τα ζητήματα των συντάξεων.», τόνισε ο γνωστός Εργατολόγος. Μάλιστα εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του για δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης που αναφέρουν ότι υπάρχει ενδεχόμενο να συμψηφιστούν τα ελλείμματα από τα έσοδα με το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ, αφού αυτό υποθηκεύει το μέλλον του ασφαλιστικού και των επόμενων γενιών».

ΕΝΘΕΤΟ:
Μείζον ζήτημα οι συντάξεις χηρείας:
Επίσης μίλησε και για τις συντάξεις χηρείας που το πρόβλημα είναι αρκετά σοβαρό. «Στις συντάξεις χηρείας η νομοθετική ρύθμιση που έχει γίνει είναι κακή και θέλουμε να την αλλάξουμε"
 
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ...ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ:
Η Υπουργός είπε ότι από το 2018 τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Από το καλοκαίρι του 2018 θα πρέπει βάση Μνημονίου να έχουμε 3,5 % πλεόνασμα, δηλαδή 7,2 δις νέες περικοπές», τόνισε και πρόσθεσε ότι τα κονδύλια Κοινωνικής Ασφάλισης ύψους 20,8 δις ευρώ είναι δεσμευμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος, γιατί τις Ασφαλιστικές εισφορές τις τρώνε και μας πάνε πίσω, καθώς τις χρησιμοποιούν για να «αντικαθιστούν» φορολογικά έσοδα. 
 
 
Παράλληλα αποκάλυψε ότι το Σ.τ.Ε. αποφάσισε να ακυρώσει την προσφυγή, για τις μητέρες με ανήλικα παιδιά, γεγονός που ξεθεμελιώνει τα δικαιώματα και μεταφέρει τα όρια ηλικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.