18 Φεβρουαρίου 2018

Λύνει τα χέρια της κυβέρνησης το πρωτογενές πλεόνασμα για την επιστροφή των αναδρομικών στα στελέχη των Ε.Δ. & Σ.Α...Αισιοδοξία για την υλοποίηση του σχεδίου επιστροφής των αναδρομικών στο εν ενεργεία προσωπικό αλλά και στους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων, δημιουργούν τα επίσημα στοιχεία για την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού και συγκεκριμένα το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος - “μαμούθ” των 2,7 δις €!! 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος το ταμειακό πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 2,7 δισ.€, έναντι 248 εκατ. € που είχε εμφανίσει ο Προυπολογισμός τον Ιανουάριο του 2017.

Άλλωστε η τάση αυτή των στοιχείων συνδέεται άμεσα με την εφαρμογή του πλάνου που έχει εκπονηθεί από την Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την αποκατάσταση που πρέπει να ξεκινήσει το αργοτερο από τον ερχόμενο Οκτώβριο σύμφωνα με την προθεσμία της Τριμελούς Επιτροπής Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

Όπως είχε αποκαλύψει το ΟnAlert η οκτάμηνη προθεσμία κάθε άλλο παρά θορύβησε την κυβέρνηση και ειδικότερα τους επιτελείς του Ελληνικού Πενταγώνου.

Κι αυτό γιατί καταρχήν τον ερχόμενο Οκτώβριο, θα έχει παρέλθει η ημερομηνία ολοκλήρωσης του προγράμματος. Άρα, όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, θα έχουν αρθεί και οι αυστηρές προβλέψεις του, που θα καθιστούσαν υποχρεωτική την εγγραφή της συνολικής δαπάνης στον φετινό προϋπολογισμό, παρά την τμηματική καταβολή της, ανοίγοντας μια “μαύρη τρύπα”.

Σύμφωνα με τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες, ο μέσος όρος των ποσών που θα πιστώνονται κάθε μήνα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, με βάση την προβολή των στοιχείων, και στις δυο εκδοχές της μελέτης που έχει εκπονηθεί από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης, ανέρχεται στα 100 €. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην μελέτη περιλαμβάνονται και πίνακες με την αντίστοιχηση των δικαιούχων με τα αναλογούντα ποσά. "Ξέρουμε με ονοματεπώνυμο και ακρίβεια σεντ τι έχει λαμβάνειν ο καθένας" έλεγε υψηλόβαθμη πηγή στο OnAlert.

Tο σχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την επιστροφή του υπόλοιπου 50% των αναδρομικών σε εν ενεργεία και απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων, προβλέπεται να γίνει μάξιμουμ σε 60 δόσεις. 

Η έναρξη της καταβολής τους τοποθετείται χρονικά για τον προσεχή Οκτώβριο με ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσει  τον Νοέμβριο.  ΠΗΓΗ:

4 σχόλια:

 1. Ακούμε και διαβάζουμε συνέχεια για το Υπ.Εθνικής Αμύνης,τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.
  Καλά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη πού είναι;
  Τίποτα;
  Κανένα ενδιαφέρον;
  Καμμία δήλωση;
  Υπαρχει ή καταργήθηκε το Υπουργείο και η θέση του;
  ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;
  Η αδιαφορία του αγγίζει τα όρια του απίθανου.!!!!!!!
  Β.Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. χρειάζεται αίτηση για την καταβολή των αναδρομικών απο τους συνταξιουχους Αστυνομικούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν απαιτείται αίτηση αγαπητέ συνάδελφε και εφόσον δοθεί το υπόλοιπο 50% θα γίνει με την ίδια διαδικασία που δόθηκε και το προηγούμενο επί Ν.Δ.
   ΄Όπως π.χ. επεστράφησαν και παρακρατηθέντα ποσά από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

   Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.