26 Φεβρουαρίου 2018

Κατάθεση Αιτήσεων - Ενστάσεων για την Ε.Α.Σ...


Ξεκίνησε από τον Σύνδεσμό μας η διαδικασία κατάθεσης Αιτήσεων-Ενστάσεων προς τον Ε.Φ.Κ.Α-Γ.Λ.Κράτους, για την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Α.Σ), η οποία κρίθηκε Αντισυνταγματική από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Παρακαλούνται τα μέλη μας να προσέλθουν στα γραφεία μας,ώρες 10.30΄- 12.30΄για την παραλαβή των εντύπων αιτήσεων-ενστάσεων.

 

7 σχόλια:

  1. Γεια σας . Γινεται να κανει καποιος αιτηση για την εισφορα αλληλεγγυης συνταξιουχων, εάν δεν εχει κανει καμμια αλλη ενεργεια προηγουμένως??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βεβαίως και μπορεί να κάνει αγαπητέ συνάδελφε.
    Αρχικά ξεκινάμε με αίτηση και εφόσον δεν λάβουμε απάντηση από τον ΕΦΚΑ-Γ.Λ.Κ.μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα,υποβάλλουμε ένσταση και άν πάλι δεν λάβουμε απάντηση υποβάλλουμε αγωγή κ.λ.π.
    Να αποταθείς στον Σύνδεσμο Αποστράτων του τόπου διαμονής σου,για περαιτέρω ενημέρωση και την προμήθεια των εντύπων αιτήσεων-ενστάσεων κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν σας έδωσα να καταλάβετε. Είμαι χήρα αποστράτου και θα ήθελα να μάθω εάν δικαιουμαι επιστροφή χρημάτων για την εισφορά αλληλεγγύης για την περίοδο που ζούσε ο σύζυγος μου

      Διαγραφή
    2. Γεια σας και πάλι. Δεν σας έδωσα να καταλάβετε. Είμαι χήρα αποστράτου και θα ήθελα να μάθω αν δικαιούμαι να κάνω αίτηση για επιστροφή χρημάτων από την εισφορά αλληλεγγύης για την περίοδο που ζούσε ο σύζυγος μου.ευχαριστω!

      Διαγραφή
    3. Αγαπητή κυρία, εφόσον ο σύζυγός σας απεβίωσε μετά το 2010 που καθιερώθηκε η εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Α.Σ),φυσικά και δικαιούσθε για το χρονικό διάστημα που ήτο εν ζωή...
      Στείλτε μου το mail σας για να σας αποστείλω την σχετική αίτηση.
      Επίσης, εάν ο σύζυγός σας απεβίωσε μετά το 2013/10ος έως το 2016/6ος,δικαιούσθε και επιστροφή αναδρομικών ποσών για την Υγειονομική περίθαλψη (Σχετ.ανάρτηση: https://saealarisas.blogspot.gr/2017/11/blog-post_30.html)

      Διαγραφή
  3. Κύριε Απόστολε,
    Την 9-3-2017 εγώ,οπως και πολλοί συνάδελφοι,απέστειλα ΑΙΤΗΣΗ προς:ΕΦΚΑ-ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,με το ίδιο ακριβώς κείμενο,ζητώντας την διακοπή της παρακράτησης ΕΑΣ αλλά και την επιστροφή των παρανόμως παρακράτηση (αναδρομικά).
    Η ΑΙΤΗΣΗ υποβάλλεται προφανώς για την μη παραγραφή της απαίτησης σε βάθος 3χρόνων από της ημερομηνίας δημοσίευσης της απόφασης του ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ (244/10-2-2017).
    Βεβαίως και δεν υπήρξε διακοπή της παρακράτησης αλλά ούτε και κάποια ενημέρωσή μας από το ΓΛΚ (δεν την περιμέναμε άλλωστε).
    Δεδομένης λοιπόν της αποστολής της ΑΙΤΗΣΗΣ ήδη από 9-3-2017 και της παρέλευσης ενός (1) έτους από αυτήν (εύλογο διάστημα),θα ήθελα να σας ρωτήσω άν (για να κερδίσουμε χρόνο) θα μπορούσαμε να υποβάλλουμε εμείς τώρα την ΕΝΣΤΑΣΗ ή αν θα ήταν καλύτερο να μπούμε στην νέα διαδικασία ακολουθώντας πλέον μια πιο οργανωμένη διεκδίκηση.
    Πληροφοριακά σας αναφέρω πως την 10/3/2013 αποστείλαμε με συστημένη επιστολή ΑΙΤΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ με θέμα:"ΕΣΦΑΛΜΕΝΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΜΟΥ ΚΛΠ.),με την οποία αιτουμασταν την σωστή παρακράτηση αυτής αλλά και την επιστροφή των αχρεωστητως παρακρατηθεντων χρηματικών ποσών από 1/11/2011 λόγω μείωσης του συντελεστή της ΕΑΣ.
    Βλέπουμε δηλαδή μια διαχρονική οικονομική βλάβη,η οποία δεν απεκατεσταθη αλλά ούτε και αιτιολογήθηκε,αποδεικνύοντας την σαφέστατη απαξίωση μας από ένα κράτος άδικο,από ένα κράτος δυνάστη το οποίο αποβλέπει στην ευημερία των αριθμών και όχι των Πολιτων-υπηκόων του.
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ
    Β.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε Β.Κ.,εφόσον έχεις κάνει αίτηση,τώρα πρέπει να υποβάλεις ένσταση,με παράβολο 20 €.
      Στείλε μου το e-mail σου για να σου αποστείλω τα έντυπα...
      Καλημέρα...

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.