3 Φεβρουαρίου 2018

Συνάντηση του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων (ΑΞ.Ι.Α) με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Πετρόπουλο...



Δελτίο Τύπου Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας 
της 1ης Φεβρουαρίου 2018 

Επειδή το ΔΣ του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α [Αξιοπρέπεια – Ισότητα – Αλληλεγγύη], διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει καμία σοβαρή εξέλιξη επί του θέματος των Συντάξεων Χηρείας, αποφάσισε να πραγματοποιήσει Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας την 1η Φεβρουαρίου 2018. 


Στη συγκινητική, πράγματι, συγκέντρωση που συμμετείχαν κυρίως χήρες από την περιοχή της Αττικής, παρευρέθηκαν και συμπαραστάτες από διάφορους φορείς εργαζομένων και συνταξιούχων, εκπρόσωποι των οποίων εκφώνησαν σύντομους χαιρετισμούς. Για συμβολικούς κυρίως λόγους αποκλείσθηκε η οδός Σταδίου για 5 λεπτά περίπου.

Με το πέρας της διαμαρτυρίας το Δ.Σ του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο, στον οποίο επέδωσε ΨΗΦΙΣΜΑ επί του οποίου έγινε σχετική συζήτηση:

  • Ηλικιακά κριτήρια. Ο κ. Υφυπουργός απάντησε ότι δεν έχουν ετοιμάσει μέχρι σήμερα κάποιο πλάνο γιατί δεν έχει καταγραφεί το δημοσιονομικό όφελος της σχετικής διάταξης, με ευθύνη της εταιρείας Intrasoft, που δραστηριοποιείται στον τομέα των υπηρεσιών Τεχνολογίας των Πληροφοριών και των Επικοινωνιών (αναμένουν στοιχεία κόστους), αλλά και να είχαν κάποιο σχέδιο δε θα μπορούσαν να κάνουν κάτι πριν τον Αύγουστο 2018.
  • Επαναφορά ποσοστού 70% και επαναϋπολογισμός. Δεν πίστευε ο κ. Πετρόπουλος ότι οι συντάξεις χηρείας λόγω του 50% και του επαναϋπολογισμού, ήταν τόσο μικρές μετά από 30 και 35 συντάξιμα χρόνια του θανόντος. Όταν του επιδώσαμε ορισμένες οριστικές συντάξεις έδειξε έκπληκτος και δήλωσε ότι θα εξετάσει αν είναι δυνατόν να γίνουν διορθωτικές κινήσεις.
  •  Καθυστέρηση έκδοσης οριστικών συντάξεων θανόντων συνταξιούχων και μη ύπαρξης λογισμικού στα κατά τόπους ΕΦΚΑ για εργαζόμενους θανόντες, παρά τις υποσχέσεις κατά την προηγούμενη συνάντηση του Οκτωβρίου 2017. Αρμόδιος υπάλληλος του Υπουργείου Εργασίας δήλωσε ότι για την καθυστέρηση φταίει και πάλι η Intrasoft που έγινε η ανάθεση του έργου. Θα εξετάσουν το θέμα. Για τις επικουρικές συντάξεις δήλωσε και πάλι ότι έδωσε σχετική εντολή για προτεραιότητα πλην όμως μέχρι σήμερα ουδεμία επικουρική σύνταξη εκδόθηκε. Δόθηκαν επίσης από το Σύλλογο ΑΞ.Ι.Α στοιχεία συγκεκριμένων ταμείων όπως του ΝΑΤ από το οποίο δεν εκδόθηκε καμία οριστική σύνταξη μέχρι σήμερα.
  •  
  • Διευθέτηση χρεών προς ταμεία και εφορία πέραν των 12 δόσεων. Αφού αναλύθηκε πλήρως το θέμα ακόμα και με συγκεκριμένα παραδείγματα ο κ. Υφυπουργός δήλωσε ότι το θέμα θα εξεταστεί, με σχετική παρέμβαση προς το Υπουργείο Οικονομικών.
  • Το ΔΣ του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α παρατήρησε ότι δεν τηρήθηκε η συμφωνία περί άμεσης επικοινωνίας μέσω e-mail για ιδιαίτερα θέματα, που αποφασίσθηκε στην προηγούμενη συνάντηση με την κ. Υπουργό (Οκτώβριο 2017). Δόθηκαν από τον κ. Υφυπουργό δύο e-mail στο Σύλλογο, προκειμένου να αναφέρονται θέματα που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, μήπως και βρεθεί κάποια άμεση λύση. Το αποτέλεσμα θα κριθεί εν καιρώ. 
Τέλος, στο ψήφισμα ζητήθηκε να εκδηλωθούν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιστραφούν το συντομότερο δυνατόν τα παρακρατηθέντα, με λάθος τρόπο, ποσά για περίθαλψη σε δικαιούμενους σύνταξης θανάτου και να μεσολαβήσει η κυρία Υπουργός ώστε να πραγματοποιηθεί μία συνάντηση του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α με τον κ. πρωθυπουργό.

Για το ΔΣ του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α

 Σαμαρά – Κύρκου Λαμπρινή
            Πρόεδρος

6 σχόλια:

  1. 1)Πιστεύεται πως ιδρώνει το αυτί του Πετρόπουλου;Σημασία δεν δίνει ούτε πρόκειται να δώσει.Ουτε αυτός αλλά ούτε και κανένας από την κυβέρνηση.
    2)ΜΕ ΤΙΣ "ΔΗΘΕΝ" ΛΑΘΟΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ;
    3)ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 50% ΤΟΥ ΣτΕ,ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ.
    ΟΙ "ΘΕΣΜΟΙ" ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΗΞΑΝ.ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ.ΤΕΛΟΣ.
    Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως θεσμοι είναι:Η ΣΗΜΑΙΑ,Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ,Ο ΣΤΡΑΤΟΣ,Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ,ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ.
    Τώρα πως μας επέβαλαν καινούργιους και υπό ποία έννοια είναι "θεσμοί" οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ,μου είναι αδύνατον να το κατανοήσω και αποφασίζουν μάλιστα για την ζωή του Ελληνικού λαού.Εχουν δηλαδή.δικαίωμα ζωής και θανάτου επάνω μας.
    Εν πάσει περιπτώσει,κ.Αποστολε,φίλε ΜΑΝΟ,επειδή είναι σε εξέλιξη μία ανευ προηγουμενου επέλαση καταστρατήγησης των συνταγματικών δικαιωμάτων μας και το τελευταίο διάστημα γίνονται πολλά σκόπιμα λάθη,πιστεύω πως πρέπει να ενημερωθούμε υπεύθυνα από εσάς και πάντα με την εγκυρότητα και υπευθυνότητα σας.
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ.
    "ΕΣΤΙ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ".
    Β.Κ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα αγαπητέ συνάδελφε Β.Κ.
    Σχετικά με το ερώτημά σου για τα αναδρομικά του ΕΟΠΥΥ που ακούγεται δεν αφορά εμάς,αλλά άλλους φορείς...Σε μας αποδόθηκαν σωστά...
    Για το υπόλοιπο 50% του Σ.τ.Ε. δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη και νομίζω πως το θέμα πάει για ...θάψιμο!! Σχετ.Ανάρτηση:http://saealarisas.blogspot.gr/2018/01/50-3.html
    ΄Οσο για την απορία σου γιατί προστέθηκε ακόμη ένα ..."θεσμός" στο λεξιλόγιο της κυβέρνησης,αυτό έγινε για ευνόητους λόγους,επειδή η λέξη Τρόϊκα δημιουργούσε άσχημους συνειρμούς!!Οπότε η λέξη θεσμός παραπέμπει αλλού,δημιουργώντας άλλη εντύπωση,αποπροσανατολίζοντας παράλληλα τον λαό...Στην προπαγάνδα και στην δημιουργία νέων όρων είναι πρωταθλητές,στην πράξη υστερούν!!
    Υ.Γ.Η επιτυχία του συλλαλητηρίου ήτο αναμενόμενη και η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία,ασχέτως εάν η Αστυνομία(;)ομιλεί για 140.000!κόσμο!! Η εικόνα διαψεύδειτο κάθε κακοπροαίρετο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα αυτά που ακούμε αφορούν αναδρομικά για λάθος κρατήσεις του ΕΟΠΥΥ;
    Νομίζω,κ.Αποστολε,πως δεν είναι για τον ΕΟΠΥΥ....έτσι τουλάχιστον αντιλήφθηκαν εγώ.
    ΟΙ" ΘΕΣΜΟΙ" ΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
    Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙΣ ΠΑΡΑ-ΘΕΤΕΙ.
    ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΚΤΙ-ΘΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ (ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ).
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ
    Β.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε Β.Κ.εάν δεν αναφέρεσαι για τον ΕΟΠΥΥ,τότε πρέπει να εννοείς τους Μνημονιακούς νόμους και την Ε.Α.Σ.
      Σωρεία λοιπόν αντισυνταγματικών νόμων,που η κυβέρνηση κωφεύει!!

      Διαγραφή
  4. Συνάδελφε Απόστολε και Β.Κ. Ενημερωτικά ,υπολογισμός αναδρομικών περιθαλψης.Εχω το ενημ. σημ. συνταξης ΙΑΝ/2015 και κάνομε τις πράξεις Κ Α Ι για τις δύο παρακάτω περιπτωσεις.1)Από 10/2013 έως 6/2015 προσθέτω τις μνημονιακές κρατήσεις του, μετά Χ 4% Χ 21 μήνες=....Α ποσό 2) Από 7/2015 εως και 6/2016 προσθέτω τις μνημονιακές κρατήσεις του, μετά Χ 6% Χ 12 μήνες= ....Β ποσό.Μετά Α συν Β μείον 20% φόρος=...πληρωτέο.Λογικό εάν υπάρχει με το ποσό που πήρε διαφορά, μεγάλη ή μικρή (λάθος τυχαίο του υπαλληλου;)ο κάθε συνάδελφος κρίνει αν πρέπει να ξανακάνει αίτηση ή όχι στο ΓΛΚ.Σε μας υπολογιστηκαν σωστά (συμφωνώ με τον Απόστολο).Το λάθος ίσως έχει γίνει σε άλλους φορείς όπως γράφει και ο Απόστολος δλδ αφαιρεσανε μόνο τον Ν. 4093/12 για τον υπολογισμο αναδρομικών και ΟΧΙ και τους άλλους δύο νόμους όπως έπρεπε,οπότε σ αυτή την περίπτωση ξαναγίνεται αίτηση.Για την επιστροφη αναδρομικων περιθαλψης στους κληρονομους για τον χρόνο καταβολής του ποσού.Απ ότι εμαθα επειδή έγιναν μερικές αιτήσεις στο ΓΛΚ με ελλειπή δικαιολογητικά θα τους σταλεί; επιστολή για ότι δικαιολογητικά λείπουν.Οπότε λογικά θα υπάρχει καθυστέρηση καταβολής του ποσού γενικά; σε όσους τα δικαιούνται.Για την διακοπή κράτησης ΕΑΣ εκτός από τις αιτήσεις που εχομε κάνει στο ΓΛΚ για διακοπή της κρατησης και επιστροφη των αναδρομικων από 2/2017(απόφαση ελεγκτικου συνεδριου) όπως και για το υπόλοιπο 50% του ΣτΕ δεν υπάρχει κάτι νεώτερο.Καλό απόγευμα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή συνάδελφε ΜΑΝΟ,η τύχη της πληγωμένης μας σύνταξης επαφίεται σε κάποιον υπάλληλο που ίσως να μην έχει τις γνώσεις,ίσως να μην είναι καλά την συγκεκριμένη μέρα,αλλά και ίσως.............
    Γιατί δεν εξηγούνται όλα αυτά τα δηθεν λάθη,που τα τελευταία μνημονιακά χρόνια έχουν πάρει την μορφή μονιμότητας και τείνουν διογκούμενα.
    Παρατηρώ όμως πως τελευταία δεν έχουμε τα περίφημα "ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝΤΑ".Φαίνεται πως προσέχουν και προτιμούν την αφαίρεση εισοδήματος σε βάρος του συνταξιούχου και ποτέ σε βάρος του Δημοσίου.
    Βλέπεται η διεκδίκηση χρημάτων από μέρους των συνταξιούχων,εάν βεβαίως εντοπιστεί και γίνει,είναι εξαιρετικά χρονοβόρα και αμφιβόλου επιτυχίας μπλέκοντας και πελαγοδρομόντας στον κόσμο και τα γραναζια της νομικής επιστημης,αφού η ερμηνεία νόμων και διατάξεων παντα γίνεται από τους νομικούς συμπαραστάτες του "αδικημένου" Δημοσιου,προς όφελος του και μόνο.Αλλωστε αυτή είναι η αποστολή τους.Γιαυτό πληρώνονται.
    1)Πώς γίνεται όμως το Δημόσιο (το κράτος) να αδικεί και να αδικείται ταυτόχρονα,είναι απορίας άξιον.
    2)Πως γίνεται με χαρακτηριστική άνεση να κόβει 100 και να μεμψιμοιρεί και να παλευει να μην δώσει πίσω 1;
    3)Πως γίνεται να δικαιώνεται ο Πολιτης υπήκοος του και να μην του αποδίδει το επιδικασθέν;
    Η απάντηση είναι προφανώς γνωστή.
    Την γνωρίζουμε όλοι μας και γιαυτο τον λόγο έχει αρθεί η εμπιστοσύνη μας προς αυτό.
    Δικαιολογημένα βεβαίως:πως να εμπιστευτείς κάποιον που σε αδικεί;
    Β.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.