16 Φεβρουαρίου 2018

Αλλαγές στα capital control, με αύξηση ορίου αναλήψεων και απελευθέρωση ανοίγματος νέων τραπεζικών λογαριασμών...Οι αλλαγές που έρχονται στα capital cointrol φέρνουν αύξηση του ορίου αναλήψεων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά και την ουσιαστική απελευθέρωση του ανοίγματος των νέων λογαριασμών στις Τράπεζες. 

Οι αλλαγές είναι ουσιαστικές, καθώς το όριο ανάληψης θα φτάσει στα 2.300 € τον μήνα από τα 1.800 € που είναι σήμερα. Θα φτάσει δηλαδή σε όρια πολύ πολύ πάνω από τον μέσο όρο μισθών και συντάξεων δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να έχουν πλήρη πρόσβαση στα χρήματά τους, ενώ ουσιαστική είναι η αλλαγή που έρχεται και στους λογαριασμούς.

Με το επόμενο κύμα αλλαγών κάθε πολίτης μπορεί ελεύθερα να ανοίξει νέο λογαριασμό στην τράπεζα, ανεξάρτητα εάν διαθέτη ήδη λογαριασμό σε αυτή ή σε άλλη τράπεζα.
Η νέα χαλάρωση στις τραπεζικές συναλλαγές αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες. Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” ήδη η πράξη νομοθετικού περιεχομένου είναι έτοιμη και μένει μόνο η υπογραφή της από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και η δημοσίευσή της στο Φ.Ε.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.