12 Μαΐου 2018

Σ.τ.Ε: Νόμιμες οι περικοπές συντάξεων του νόμου 4387/2016 (Κατρούγκαλου)...


Υπέρ του επανυπολογισμού και της περικοπής της προσωπικής διαφοράς ψήφισε το βράδυ της Παρασκευής το Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΝΥΠΕΚΚ, μετά από επανειλημμένες διασκέψεις και μετά από πολύωρη συζήτηση, με οριακή πλειοψηφία  (13 υπέρ και 12 κατά) η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε νόμιμες και συνταγματικές τις βασικές διατάξεις του «νόμου Κατρούγκαλου» που αφορούν στις περικοπές της πλειοψηφίας των συντάξεων και οι οποίες πρόκειται να εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου του 2019.

Η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου πρόκειται να δημοσιευθεί το επόμενο διάστημα. Εκτιμάται πως αποτελεί σημαντικό «ατού» για την κυβέρνηση σε σχέση με τις περικοπές των συντάξεων, ενώ οι διασκέψεις των ανώτατων δικαστικών για το σύνολο του νόμου Κατρούγκαλου συνεχίζονται.

Συγκεριμένα, το Σ.τ.Ε απέρριψε τις προσφυγές των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των συνταξιούχων που ζητούσαν να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο επανυπολογισμός των συντάξεων και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις τους, που είχαν επιβληθεί με τον ν. 4387/2016 «Νόμος Κατρούγκαλου».ΠΗΓΗ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.