19 Μαΐου 2018

Συνάντηση Προέδρων της Ε.Α.Α.Σ. & Ε.Α.Α.Α/Παρ/των Λάρισας με τον ΑΝ.Υ.ΕΘ.Α κ. Φώτη Κουβέλη...Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Φώτη Κουβέλη είχαν την Παρασκευή 18-05-2018 οι Πρόεδροι των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών (Ε.Α.Α.Σ & ΕΑΑΑ) των Παραρτημάτων Λάρισας, Αντιστράτηγος ε.α. Κων/νος Βλάχος και Σμηναγός ε.α. Κων/νος Λιούτας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μεταξύ άλλων, τέθηκαν τα θέματα των συντάξεων και ειδικότερα η εφαρμογή της απόφασης του Σ.τ.Ε. για την επιστροφή του υπόλοιπου 50%, όπως είχε δεσμευθεί η κυβέρνηση.

Επισημάνθηκε ότι τα ε.α. στελέχη βρίσκονται σε οικτρή οικονομική κατάσταση και είναι αδύνατο να αποδεχτούν περαιτέρω μείωση των συντάξεων όπως προβλέπεται με το νόμο Κατρούγκαλου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης στις συντάξεις χηρείας και την απελπιστική κατάσταση που βιώνουν οι γυναίκες-χήρες των αποστράτων.

Ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι η επιστροφή του υπόλοιπου 50% δεν πρέπει να αναμένεται πριν τον προσεχή Σεπτέμβριο, ενώ για τη νέα περικοπή των συντάξεων που προβλέπεται από το νόμο Κατρούγκαλου είπε ότι δεν μπορεί να έχουμε περαιτέρω μείωση όταν οι ήδη μειώσεις στις Ε.Δ έχουν κριθεί Αντισυνταγματικές.

Για τα παραπάνω θέματα επιδόθηκε στον κ. υπουργό σχετικό υπόμνημα.
Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος, Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος, Δημόκριτος Ζερβάκης. 

Υ.Γ.Με την ευκαιρία της συνάντησης τέθηκαν ειδικότερα θέματα, συγκεκριμένα, από τον κ. Βλάχο η μετεγκατάσταση του παραρτήματος της Ε.Α.Α.Σ. στο χώρο του πρώην στρατιωτικού πρατηρίου της Λάρισας και από τον κ. Λιούτα η καθολική διαφωνία και οργή όλων των αποφοίτων σχολών Υπαξιωματικών για τη διαγραφή του ονόματος των ιστορικών σχολών Σ.Τ.Υ.Α, Σ.Υ.Δ. και Σ.Ι.Ρ. της Π.Α. και την κατάργησή τους.    
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.