17 Οκτωβρίου 2018

Προσκυνηματική εκδρομή της «Πορείας Αγάπης» στην Πελοπόννησο


Δελτίον Τύπου-Ανακοίνωση
Επέστρεψε η «Πορεία Αγάπης» από την προσκυνηματική της εκδρομή  στην Πελοπόννησο.

Τετραήμερη προσκυνηματική εκδρομή σε Μοναστήρια και προσκυνήματα της Πελοπονήσου πραγματοποίησαν μέλη της Πορείας Αγάπης και φίλοι της Ορθοδόξου Ιεραποστολής από 27 έως και 30 Σ/μβρίου 2018.
Συγκεκριμμένα  οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν:
  • Την ι.μ.Ζερμπίτσης (ανέγερση 17ος αιω.) που ευρίσκεται πάνω στον μεγαλοπρεπή Ταϋγετο και προσκύνησαν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας βρεφοκρατούσης και λείψανο του εν Λαρίση μαρτυρύσαντος Αγίου Ιωάννου του Μονεμβασιώτη που κατάγονταν από την περιοχή αυτή.
  • Την ζωντανή και καλοδιατηρημένη καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς (το μοναδικό κάστρο της Ευρώπης που κατοικείται) και προσκύνησαν στον ι.ν. του ελκομένου Χριστού (=που σύρεται, ελκόμενος, στον σταυρό),καθώς και την εικόνα του εσταυρωμένου Χριστού που είχε κλαπεί και επέστρεψε στη θέση του μετά από 32 χρόνια! Επίσκεψη στο μουσείο που στεγάζει την αρχαιολογική συλλογή της Μονεμβασιάς και τις εκκλησιές της Παναγίας Χρυσαφίτισσας και Μυρτιδιώτισσας (ή Κρητικιάς) και τον ΄Αγιο Νικόλαο. Εδώ ευρίσκονται 40 εκκλησιές και μεταξύ αυτών και εκείνη της Αγίας Σοφίας (12ος αι.).
  • Την ι.μ.Ιέρακος (Αγίου Γεωργίου), στον Γέρακα Λακωνίας, όπου προσκύνησαν την ι. εικόνα της Παναγίας Ευαγγελιστρίας και το «Ρόδον το αμάραντον» και δέχθηκαν την ξενάγηση και πνευματικές συμβουλές από την Γερόντισσα.
  • Τον Μυστρά, την γνωστή  σημαντικότερη υστεροβυζαντινή πόλη (13ος έως 15ος αι.),πολύ κοντά στην Σπάρτη. Ακολούθως προσκύνησαν στην ι. μ. Αγίων 40 Μαρτύρων πλησίον της Σπάρτης, στην θαυματουργή και μυροβλύζουσα εικόνα της Παναγίας της Μαλεβής (χωριό ΄Αγιο Πέτρο Αρκαδίας) και επισκέφθηκαν διαδοχικά την ι.μ. Λουκούς (Άστρος Κυνουρίας),του Αγίου Θεοδοσίου (Άργος, όπου εκκλησιάσθηκαν ) ,τον Ρωσικής τεχνοτροπίας νέο μεγαλοπρεπή ι. ν. Αγίου Λουκά (του Ιατρού του Ρώσου) με το αξιόλογο  μουσείο (που φιλοξενεί προσωπικά είδη και χειρουργικά εργαλεία του αγίου Ιατρού) και τέλος την ι. μ. Παναγίας Γοργοϋπηκόου, στην Μάνδρα Ατικής.
Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας στην περιοχή , απετράπη η προσκυνηματική επίσκεψη στην Παναγία την Μυρτιδιώτισσα, στα Κύθηρα. Επιστροφή στη Λάρισα αργά την νύκτα της 30ης Οκτωβρίου.
Εκ της Πορείας Αγάπης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.