13 Αυγούστου 2019

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Σ.Α.Α. Νομού Λάρισας




 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Ν ΛΑΡΙΣΑΣ
Ο Σύνδεσμος ιδρύθηκε από αποστράτους του Σώματος της Ελληνικής Χωροφυλακής το έτος 1958. Είναι μεταξύ των πρώτων Συνδέσμων που εντάχθηκαν στην Ομοσπονδία. Η ένταξη έγινε με πρωτοβουλία και ενέργειες των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, που το αποτελούσαν οι:
 
  1. ΣΟΦΑΔΙΤΗΣ Γεώργιος - Πρόεδρος
  2.  ΝΤΟΥΜΑΣ Γεώργιος - Αντ/δρος
  3.  ΤΣΙΓΚΑΣ Κων/νος - Γεν. Γραμματέας 
  4. ΡΑΠΤΗΣ Φώτιος - Ταμίας 
  5. ΑΛΕΞΙΟΥ Αθανάσιος - Μέλος
 
Ο Σύνδεσμος Λαρίσης είναι ο τρίτος κατά σειρά, σε αριθμό μελών, μέλη, τα οποία διακρίνονται για τη συνέπεια τους στις υποχρεώσεις τους. Επίσης το Διοικητικό του Συμβούλιο ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και δείχνει κατανόηση και συνεργασία με την Ομοσπονδία.
Έχει πετύχει την στέγαση των Γραφείων του σε χώρους που παραχώρησε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας και διατηρεί άριστες σχέσεις με τους εν ενεργεία και με τις αστυνομικές Υπηρεσίες. Συμβάλλει με την παρουσία και την συμμετοχή των μελών του, στην πλήρη λειτουργία Αστυνομικής Λέσχης, η οποία αποτελεί σημείο συναντήσεως.Συμμετέχει ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις και τις τελετές του Νομού και συμπαρίσταται εθελοντικά όπου υπάρχει ανάγκη.Διοργανώνει εκδρομές και άλλες ψυχαγωγικού και μορφωτικού περιεχομένου εκδηλώσεις.
 
Ο Σύνδεσμος  υπέβαλε προς τροποποίηση το καταστατικό του, μετά από σχετική έγκριση και απαρτία της Γενικής Συνέλευσης της 28ης Μαρτίου 2019. 
Το εν λόγω καταστατικό εγκρίθηκε με την υπ΄ αρίθμ. 41 από 17-5-2019 διάταξη του Ειρηνοδικείου Λάρισας και καταχωρήθηκε στο βιβλίο Σωματείων του Πρωτοδικείου Λάρισας με αριθμό Μητρώου 2101/1999 την 14-6-2019.
Με βάση το τροποποιημένο καταστατικό ο Σύνδεσμος  μετονομάζεται από «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ» σε «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ». Η σφραγίδα του Συνδέσμου άλλαξε και έγινε όμοια με αυτή της ομοσπονδίας ως προς τα σύμβολα με την ονομασία του συνδέσμου περιμετρικά και την ένδειξη – Μέλος της ΠΟΑΣΑ –.
Μετά από την κύρωση του τροποποιημένου καταστατικού το Δ.Σ. του Συνδέσμου συνεδρίασε την 12η Ιουλίου 2019 για επαναπροσδιορισμό των Αξιωμάτων όπως ορίζονται στο νέο καταστατικό.
Πρόεδρος     ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟΣ Θεόδωρος
Α΄ Αντιπρόεδρος ΔΙΒΑΝΗΣ Βασίλειος
Β΄ Αντιπρόεδρος ΖΑΧΟΣ Σωτήριος (Υπεύθυνος Δημοσίων σχέσεων και ιστοσελίδας)
Γενικός Γραμματέας   ΝΤΕΛΗΣ Βασίλειος
Ταμίας  ΠΑΤΣΙΑΤΖΗΣ Ηλίας
Ειδικός Γραμματέας  ΑΓΑΚΟΣ Γεώργιος
Μέλος  ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ Ιωάννα
 
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Με θητεία όπως και αυτή του Δ.Σ.
1.- ΔΙΒΑΝΗΣ Βασίλειος
2.- ΖΑΧΟΣ Σωτήριος 
3.- ΝΤΕΛΗΣ Βασίλειος
4.- ΑΓΑΚΟΣ Γεώργιος
Ο Πρόεδρος ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟΣ Θεόδωρος είναι με βάση το καταστατικό εξ΄ ορισμού αντιπρόσωπος και δεν ορίζεται καθόσον είναι μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.
 
 Τα αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ.  τα μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής και τα αναπληρωματικά μέλη αυτής παραμένουν τα ίδια, όπως ορίσθηκαν μετά τις αρχαιρεσίες του Συνδέσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.