Συνάντηση μελών Δ.Σ. Π.Ο.Α.Σ.Α. με τον κ. Υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Την 13-09-19,  μέλη του Δ.Σ. της  .Π.Ο.Α.Σ.Α. πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Ανδρέα Δασκαλάκη.
 Η εθιμοτυπική αυτή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ανάληψης των καθηκόντων του, έγινε μέσα σε πολύ καλό κλίμα και έδωσε την ευκαιρία να γίνει  ανταλλαγή απόψεων  για ζητήματα που απασχολούν την Ομοσπονδία μας. 
Ειδικότερα, έγινε συζήτηση για τα παρακάτω θέματα. 
1. Παραχώρηση γραφείων στην Π.Ο.Α.Σ.Α. εντός του χώρου των Σχολών της τέως Χωροφυλακής.
 
2. Ένταξη μέλους της Π.Ο.Α.Σ.Α. στο Δ.Σ. του Ιδρύματος «Παιδικές Εξοχές» ως και  αύξηση του χρόνου επιχορήγησης μελών της (κατόπιν αιτήσεώς των) από 10ετία σε 15ετία.  
 
3. Αναβάθμιση της γιορτής των Αποστράτων με κλήσεις παρουσίας σε αυτή και κατωτέρων, σε βαθμό, στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. ως και τερματισμός του διαχωρισμού Χωροφυλακής και τέως Αστυνομίας Πόλεων, με την καθιέρωση κεντρικού ομιλητή μόνο του Προέδρου της Π.Ο.Α.Σ.Α..
 
4. Οριστική καθιέρωση της γιορτής για την ετήσια κοπή πίτας της .Π.Ο.Α.Σ.Α. στον παραδοσιακό χώρο των τέως Σχολών Χωροφυλακής.
 
5. ʼμεση πρωτοβουλία του Αρχηγείου για την επαναδραστηριοποίηση του Δ.Σ. του ΠΟΚΕΑ, ως και έναρξη λειτουργίας αυτού.
 
6. Ανάληψη πρωτοβουλίας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ώστε επιτέλους, μετά από 35 χρόνια ενοποίησης των Αστυνομικών Σωμάτων, να σταματήσει ο διαχωρισμός των νεοεισερχομένων στην ΕΛ.ΑΣ. σε τέως Χωροφυλακή και τέως Αστυνομία Πόλεων και να ενοποιηθούν τα αντίστοιχα ασφαλιστικά ταμεία.
 
7. Καθιέρωση ημερίδας προς τιμήν των Αποστράτων, αντίστοιχης του ρόλου και της προσφοράς τους στην κοινωνία, προς την κατεύθυνση της επιβεβαίωσης των άρρηκτων δεσμών εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. 
 
8.  Η ανάγκη έκδοσης της κοινής Υπουργικής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Εθνικής ʼμυνας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με την οποία θα περιέρχεται ως πόρος στα Ταμεία μας, ποσοστό 5% επί των προστίμων που καταβάλλονται για τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τα οποία βεβαιώνονται από τις  Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
9.  Ενίσχυση με 2 τουλάχιστον υπαλλήλους του ΝΙ.Μ.Τ.Σ. κατά προτίμηση με γνώσεις πληροφορικής.
 
Στην ανωτέρω συνάντηση ,έλαβαν μέρος από πλευράς Π.Ο.Α.Σ.Α., ο Πρόεδρος ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος, ο Α΄ Αντιπρόεδρος ΜΠΕΤΤΑΣ Δημήτριος, , ο Επίτιμος Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ και εκπρόσωπός μας στο Μ.Τ.Σ.  ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Γρηγόριος, ο Ειδικός Γραμματέας και εκπρόσωπός μας στο ΝΙ.Μ.Τ.Σ, ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος και ο Ταμίας κ. ΤΣΙΒΙΚΗΣ Ηλίας.