13 Νοεμβρίου 2019

ΝΕΟ: Οδηγίες Συμπλήρωσης Ηλεκτρονικής Αίτησης προς ΕΦΚΑ


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
Γνωστοποιούμε στα μέλη του Συνδέσμου μας τα ακόλουθα σχετικά με την ηλεκτρονική αίτηση θεραπείας για την έκδοση του μηνιαίου σημειώματος σύνταξης Ιανουαρίου 2019.
Το κείμενο που είχαμε προ ολίγων ημερών αναρτήσει είναι μεγάλο και ΔΕΝ το χωράει το περιθώριο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΤΑΧΙΣ. Χθες πληροφορηθήκαμε ότι τα σημειώματα μηνιαίων αποδοχών μηνός Ιανουαρίου 2019 που εκδόθηκαν μετά την 15-10-2019 περιλαμβάνουν ένδειξη (συντάξιμος μισθός 12-5-2016) κάτι που δεν υπήρχε προ της ημερομηνίας αυτής. Κατόπιν αυτών και μετά από συνεννόηση με τον νομικό μας σύμβουλο ,συντάξαμε νέο κείμενο για την ηλεκτρονική αίτηση με οδηγίες συμπλήρωσης. Συστήνουμε στα μέλη να υποβάλουν την αίτηση έως την 30-11-2019.
Αφού συμβουλευθήκαμε Νομικούς, αλλά και ενέργειες άλλων συνδέσμων και τις οδηγίες της Ομοσπονδίας, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η ορθή ενέργεια για ακύρωση του σημειώματος πέραν της ηλεκτρονικής αίτησης, είναι η ατομική αίτηση θεραπείας προς το πρώτο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου μέχρι την 15-12-2019. Το κόστος της ενέργειας είναι 60 ευρώ το άτομο και οι ενέργειες θα γίνουν από τον δικηγόρο και μέλος του συνδέσμου Τσάτσο Αθανάσιο. Σχετικά έντυπα διατίθενται από τον Σύνδεσμο. Η ενέργεια αυτή εξασφαλίζει το δικαίωμα μελλοντικών διεκδικήσεων σε περίπτωση μη καταβολής των δεδικασμένων και οφειλομένων από την τωρινή ή μελλοντική Κυβέρνηση.
Περαιτέρω διευκρινήσεις από τον κ. Τσάτσο Αθανάσιο.
ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
-Να ακυρώσετε το μηνιαίο σημείωμα σύνταξης Ιανουαρίου 2019 και τα επόμενα, επειδή ΔΕΝ συνιστά συνταξιοδοτική πράξη και να εκδώσετε νέα συμμορφούμενοι με τις 1889-90-91/2019 αποφάσεις ΣΤΕ. Η ανταποδοτική μου σύνταξη δεν υπολογίσθηκε με εισφορές 14 μηνών αλλά με 12 μηνών το έτος. Να διορθώσετε τα ποσοστά αναπλήρωσης και τα ζητήματα αντισυνταγματικότητας Ν.4387/16. Η ανταποδοτική μου σύνταξη υπολογίσθηκε με λανθασμένες συντάξιμες αποδοχές. Να μου επιστραφούν αχρεωστήτως τα παρακρατηθέντα.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ
Αναζητούμε την αίτηση στο ΤΑΧΙΣ με τους κωδικούς, στην ένδειξη υπηρεσίες για συνταξιούχους (με πράσινα γράμματα). Βρίσκουμε αίτηση θεραπείας για το μηνιαίο συνταξιοδοτικό σημείωμα μηνός Ιανουαρίου 2019. Συμπληρώνουμε το ανωτέρω κείμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.