8 Οκτωβρίου 2020

Συμμετοχή του κ. Προέδρου της Π.Ο.Α.Σ.Α. σε τηλεοπτική εκπομπή

Συμμετοχή του κ. Προέδρου της Π.Ο.Α.Σ.Α. σε τηλεοπτική εκπομπή
Τελευταία ενημέρωση 07/10/2020
Σας γνωρίζουμε ότι την 06/10/2020 ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος εμφανίστηκε στην εκπομπή επί του πιεστηρίου στο CONTRA CHANNEL και ανέπτυξε τις   θέσεις της Π.Ο.Α.Σ.Α. σχετικά με το θέμα των αναδρομικών.
 
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η Π..Ο.Α.Σ.Α. είναι αντίθετη με την κατατεθείσα τροπολογία του. Υπουργείου Εργασίας καθόσον : α) τη θεωρεί αντισυνταγματική διότι αντιτίθεται στο άρθρο 1 του πρώτου πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής σύμβασης  των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ( στερεί το δικαίωμα της  δικαστικής προστασίας των φυσικών προσώπων ),  β) προκαταλαμβάνει την απόφαση της ολομέλειας του ελεγκτικού συνεδρίου γύρω από τα αναδρομικά   των συνταξιούχων του Δημοσίου τομέα , γ) εκτίμησε ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΑ ότι η οριστική  απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου θα είναι αντίστοιχη του Σ.τ.Ε. και επιπρόσθετα  δεν θα  περιορίζει χρονικά τα  στο 11μηνο που αποφάσισε η Κυβέρνηση τις διεκδικήσεις των αναδρομικών μας , δ)  πιθανόν η απόφαση να γεννά διεκδικήσεις πέραν του 11μήνου ( π.χ. μεγαλύτερη χρονική διάρκεια , δώρα κλπ) , ε) η προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης στην οποία υποχρεώνεται ο λαμβάνων τα αναδρομικά να μην έχει δικαίωμα επιπλέον προσφυγής λαμβάνει χώρα πρώτη φορά και δεν εκφράζει συμπεριφορά κράτους δικαίου.
 
Στο ερώτημα των δημοσιογράφων πως θα αντιδράσει η Ομοσπονδία , στην περίπτωση χορήγησης ΄΄ κουτσουρεμένων ‘’ αναδρομικών ο Πρόεδρος ανέφερε ότι θα προτείνει στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας την έναρξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων , μαζί με τις άλλες συνταξιοδοτικές οργανώσεις  και με τη συνδρομή των εν ενεργεία συναδέρφων του ως και την άμεση προσφυγή στα δικαστήρια .
 
Επίσης ανέφερε ότι το σύνολό των διεκδικούμενων αναδρομικών για τους συνταξιούχους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα ανέρχεται στο πόσο των 3,9 δις  ευρώ ενώ τα χορηγούμενα από την κυβέρνηση ανέρχονται στο ποσό του 1,4 δις ευρώ . Στο σημείο αυτό ο δημοσιογράφος τον ρώτησε που θα βρεθούν όλα αυτά τα χρήματα καθόσον χρειάζονται και χρήματα για την πανδημία και τα εξοπλιστικά προγράμματα . Ο κύριος Πρόεδρος απάντησε ότι είναι απαράδεκτο για μια ακόμη φορά να πληρώνουν οι ίδιοι δηλαδή μισθωτοί και συνταξιούχοι και όχι οι έχοντες  και κατέχοντες. ʼλλωστε τα Σώματα Ασφαλείας  γενικά έδειξαν το κοινωνικό τους πρόσωπο και την τεράστια κοινωνική προσφορά τους στην αντιμετώπιση τόσο του μεταναστευτικού όσο και της πανδημίας.
 
Στο ερώτημα δημοσιογράφου τι αφορούν τα αναδρομικά ανέφερε ότι αφορούν τις κρατήσεις που υπέστησαν οι απόστρατοι από τον κριθέντα ως αντισυνταγματικό Νόμο 4093/12.
 
Τέλος στο ερώτημα τι άλλο απασχολεί τους απόστρατους σε σχέση με το υπουργείο εργασίας ο Πρόεδρος ανέφερε ότι υπάρχει εκκρεμότητα σχετικά με την επιχορήγηση των συνδικαλιστικών συνταξιοδοτικών οργανώσεων καθόσον το εν λόγω υπουργείο δεν εκταμιεύει τις κρατήσεις που έχουν υποστεί οι απόστρατοι και γενικά όλοι οι συνταξιούχοι για την ενίσχυση των οργανώσεων τους . Το ποσό αυτό ανέρχεται περίπου στα 7 εκ ευρώ. 
 
Είναι χρήματα κρατηθέντα από τους συνταξιούχους με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία των συνδικαλιστικών   ενώσεών τους.
 
Επίσης ανέφερε α)  είναι σε εκκρεμότητα και αποτελεί διεκδίκηση της Ομοσπονδίας η άμεση κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και για τους απόστρατους ( άλλωστε υπάρχει δέσμευση του κ. Πρωθυπουργού για αυτό ) καθότι υπάρχει τελεσίδικη απόφαση  του ελεγκτικού συνεδρίου από τον Φεβρουάριου του 2017  και β) αποτελεί στόχο της Ομοσπονδίας η κατάργηση της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς στους παλαιούς συνταξιούχους .
 
Ολοκληρώνοντας την παρουσίασή του στην εκπομπή ανέφερε ότι οι Απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας  θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ανόρθωση και αναγέννηση    της κοινωνίας και της πατρίδας μας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.