6 Νοεμβρίου 2014

Στις 27 Νοεμβρίου 2014 θα καταβληθούν οι " Αυξήσεις"(;) στους μισθούς, στα εν ενεργεία στελέχη των Σ.Α. & Ε.Δ. και στις 22 Δεκεμβρίου 2014 στους Αποστράτους...


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 6 Νοεμβρίου 2014, συνάντηση των προεδρείων των Ομοσπονδιών μας με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ, αντικείμενο της οποίας υπήρξε η διαδικασία αποκατάστασης των μισθολογικών αδικιών, μετά την προσφυγή και δικαίωσή μας από το Συμβούλιο της Επικρατείας. 
Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλειος Κικίλιας, με πρωτοβουλία του οποίου ορίστηκε η συνάντηση, καθώς και οι βουλευτές κ.κ. Δ. Κυριαζίδης, Η. Βλαχογιάννης και Θ. Νταβλούρος. 
Ο κ. Σταϊκούρας μας γνωστοποίησε τα βασικά στοιχεία της........>> τροπολογίας την οποία θα καταθέσει την προσεχή Δευτέρα στη Βουλή, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για να ψηφιστεί εντός της εβδομάδας και μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει: 
- Την αποκατάσταση κατά 50% των περικοπών που επιβλήθηκαν με τον Ν.4093/2012 στα μισθολόγια Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, από 1/8/2012. 
Ειδικότερα, με τη μισθοδοσία μηνός Δεκεμβρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 27/11/2014 θα καταβληθούν και τα αναδρομικά έξι μηνών, από 1/7/2014. 
Από 1/1/2015 θα συνεχιστεί η καταβολή των υπολοίπων αναδρομικών για τους 23 μήνες (από 1/8/2012 έως 30/6/2014) σε 36 μηνιαίες δόσεις. 
Τα αναδρομικά ποσά μέχρι και 250 ευρώ θα καταβληθούν άπαξ με την μισθοδοσία του Ιανουαρίου του 2015.
- Την αποκατάσταση των συντάξιμων αποδοχών των Αποστράτων, κατά 50% η οποία θα πραγματοποιηθεί με την καταβολή της σύνταξής τους στις 22 Δεκεμβρίου 2014 και θα περιλαμβάνει μέρος των αναδρομικών από 1/7/2014. Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα η πλήρης αποκατάσταση των αποδοχών και η επιστροφή των αναδρομικών στο σύνολό τους επειδή εγγράφονται στο έτος νομοθέτησής τους, δηλαδή εντός του 2014, θα οδηγούσε σε υπέρβαση του προϋπολογισμού και εκτροχιασμό του ελλείμματος, που θα πρέπει να βρίσκεται εντός των πλαισίων που έχει δεσμευτεί η χώρα μας. 
Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί την αρχή της δικαίωσης του αγώνα μας για την οποία δώσαμε σκληρές μάχες και αποτελεί ένα ενθαρρυντικό δείγμα γραφής, αναλογιζόμενοι τη σκληρή δημοσιονομική πραγματικότητα της χώρας. Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί ως την πλήρη δικαίωση, αλλά και με τη θέσπιση ενός αξιοπρεπούς μισθολογίου, σύμφωνα με το διεκδικητικό μας πλαίσιο.

35 σχόλια:

  1. Απλά ντροπή για την καθυστέρηση στους Αποστράτους... και κανείς δε μιλά... Πόση υπομονή πρέπει να έχουν οι πατεράδες μας... απο τον μισθό Οκτωβρίου πήγαμε στον μισθό Νοεμβρίου και τώρα Μισθό Δεκεμβρίου. Πάλι οι συνταξιούχοι θα κρατήσουν τον προυπολογισμό εντός τροχιάς... Κρίμα κρίμα πραγματικα ούτε δύναμη για αγανάκτηση δεν υπάρχει...

    γιος απόστρατου
    αστυνομικού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΟΠΩΣ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΣΟΥ ΕΙΜΑΙ .ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΓΙΕ ΜΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΟΙΧΑ.ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ 52-55 ΕΤΩΝ ΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΙΑ ΙΣΩΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΚΑΙ ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ .ΑΣΠΡΟ ΡΙΧΝΕΙΣ ΜΑΥΡΟ ΒΓΑΙΝΕΙ.Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΗΣΘΟΥΝ ΑΠ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ.

      Διαγραφή
  2. τι εννοει η ποντικομαμη, οταν λεει οτι οι αποστρατοι θα παρουν μερος των αναδρομικων απο 01/07/2014 (μερος του 50%..?). Και γιατι δεν αναφερει τιποτα για τα αναδρομικα απο 01/01/15? Καποιος να μου απαντησει. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Κ. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ Τ ΑΡΧ@Δ@Α ΜΑΣ.ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟ Κ"Υ"ΝΟΒΟΥΛΕΙΟ Κ. ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΚΑΙ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ??? ΜΗΠΩΣ ΞΥΝΑΝΕ ΤΟ "ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ".ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΡΕΛΛΟΙ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ.ΑΥΤΟΙ ΑΠΛΑ ΛΥΣΑΝΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ.ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ συνάδελφε, θέλω πιστεύω ότι είναι ασαφής η διατύπωση της ανακοίνωσης...Αναφέρει για μέρος των αναδρομικών από τον Ιούλιο 2014 και δε κάνει καθόλου αναφορά για τα ανδρομικά των 23 μηνών από 1/1/2015(!)...Εάν θυμάσαι ο πρωθυπουργός στη βουλή,ανέφερε ξεκάθαρα για 50% αποκατάσταση των μισθών-συντάξων,με αναδρομική ισχύ από τον Ιούλιο 2014 και από 1/1/2015 επιστροφή των ανδρομικών 23 μηνών σε 36 μήνες-δόσεις.
      Τώρα τι μεσοβάβησε εν τω μεταξύ δεν το γνωρίζω...Πιστεύω όμως από την ερχόμενη εβδομαδα να ξεκαθαρίσει το θέμα...
      Ας ελπίσουμε ότι είναι λάθος η διατύπωση της ανακοίνωσης,διότι τότε προκύπτει θέμα αξιοπιστίας του πρωθυπουργού!!

      Διαγραφή
  3. κ.Αποστολε,καλημερα.Η ανακοινωση οσον αφορα τους αποστρατους ειναι ελλιπης.Τι εννοει οταν λεει μερος των αναδρομικων απο 1-7-2014;Προκυπτουν ομως και ερωτηματικα.Γιατι οι αποστρατοι ενα μηνα μετα τος εν ενεργεια,αφου αυτοι υπεστησαν διπλη μειωση και ως εκ τουτου υπεφεραν περισσοτερο απο τον καταπτυστο Ν.4093/2012;Μπορειτε,σας παρακαλω,να μας ενημερωσετε για το τι θα ισχυσει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τους αποστρατους.Στην ανακοινωση τους,αφου γινεται αναφορα πληρης για τους εν ενεργεια,μπορουσαν να γραψουν πως τα ιδια θα ισχυσουν ΚΑΙ για τους ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ,ενα μηνα μετα με την πληρωμη της συνταξης τους την 22-12-2014.Απλα πραγματα και κατανοητα.Τοσο δυσκολο τους ηταν;Μηπως συμβαινει κατι διαφορετικο;Μηπως στερουνται στοιχειωδων γνωσεων αποτυπωσης στον γραπτο λογο της Ελληνικης γλωσσας;Ειναι πολυ κουραστικο και ντροπη αυτο που συμβαινει.Η απαξιωση των αποστρατων.Για τους ανωτερω λογους κ.Αποστολε,σας παρακαλω για ενημερωση ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Α Π Ο Σ Τ Ρ Α Τ Ο Υ Σ.ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΤΙΠΟΤΑ.ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑ ΟΠΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ.

      Διαγραφή
    2. Για να κάνω και τον συνήγορο του ...διαβόλου αγαπητέ συνάδελφε,δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα,απλά γίνεται μερική αποκατάσταση των συνταξεών μας και όχι πλήρης...
      Υπομονή και θα δούμε πως θα διεκδικήσουμε και τα υπόλοιπα...

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ συνάδελφε, θέλω πιστεύω ότι είναι ασαφής η διατύπωση της ανακοίνωσης...Αναφέρει για μέρος των αναδρομικών από τον Ιούλιο 2014 και δε κάνει καθόλου αναφορά για τα ανδρομικά των 23 μηνών από 1/1/2015(!)...Εάν θυμάσαι ο πρωθυπουργός στη βουλή,ανέφερε ξεκάθαρα για 50% αποκατάσταση των μισθών-συντάξων,με αναδρομική ισχύ από τον Ιούλιο 2014 και από 1/1/2015 επιστροφή των ανδρομικών 23 μηνών σε 36 μήνες-δόσεις.
      Τώρα τι μεσοβάβησε εν τω μεταξύ δεν το γνωρίζω...Πιστεύω όμως από την ερχόμενη εβδομαδα να ξεκαθαρίσει το θέμα...
      Ας ελπίσουμε ότι είναι λάθος η διατύπωση της ανακοίνωσης,διότι τότε προκύπτει θέμα αξιοπιστίας του πρωθυπουργού!!

      Διαγραφή
  4. Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΝΟΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ;ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ;ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;ΤΟΣΟ ΑΣΑΦΗΣ ΚΑΙ ΟΛΙΓΟΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ;ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ;ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΠΩΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΤΑΞΑΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ.ΟΙ ΕΚΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ,ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ;ΑΥΤΟΙ ΙΣΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ.ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ,ΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΘΝΗΤΟΙ,Ο Χ Ι.ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΡΑ ΤΩΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΛΕΥΘΗΚΑΝ ΚΟΡΟΙΔΑ!!!! ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΣΚΕΨΗ??ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑΣ ΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΕΙΧΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ??

      Διαγραφή
    2. Υπομονή συνάδελφοι,πιστεύω από εβδομάδα να ξεκαθαρίσει το θέμα και για μας... Εάν δεν είναι ασαφής η ανακοίνωση,τότε σίγουρα κάτι συμβαινει...Την εν λόγω ανακοίνωση υπογράφουν ΜΟΝΟ οι Ομοσπονδίες των ε.ε. και όχι των αποστράτων ΠΟΑΑΣΑ,ΕΑΑΣ κ.λ.π. Θα δούμε ...

      Διαγραφή
  5. Ποια αρχή δικαίωσης του αγώνα μας.Κι εσείς μας δουλεύετε.Ντροπή σας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΥΡΙΕ.

      Διαγραφή
  6. Πολυ σωστα συναδελφε.Ας μην ηταν η απειλη των εκλογων και σιγουρα δεν θα γινοταν τιποτα και ας υπηρχε αποφαση ισχυρη της Δικαιοσυνης.Αυτοι δεν υπολογιζουν κανεναν.Μας εκλεψαν απροκαλυπτα και για να μας δωσουν το 50% μας αγανακτησαν(να δουμε αν θα μας δωσουν και ποσο).Η δικαιωση για εμας θα ερθει μονο με το να φυγουν ολοι αυτοι οι απιθανοι που δηθεν κυβερνουν και υποθηκευουν το μελλον μας και το μελλον των παιδιων μας.Οποιος και να ερθει στην θεση τους,αποκλειεται να ειναι σαν κι αυτους.ΔΙΚΑΙΩΣΗ 50%-ΜΙΣΗ-ΑΓΧΩΤΙΚΗ-ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ.Η απαντηση ερχεται συντομα.Να ετοιμαζονται να παραδωσουν και να βγαλουν τα κουστουμια και τις γραβατες.Οι πυτζαμες μονο τους ταιριαζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΟΤΑΝ ΕΛΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΧΩΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥΣ .ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.

      Διαγραφή
  7. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Κ.ΑΠΟΣΤΟΛΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε, θέλω πιστεύω ότι είναι ασαφής η διατύπωση της ανακοίνωσης...Αναφέρει για μέρος των αναδρομικών από τον Ιούλιο 2014 και δε κάνει καθόλου αναφορά για τα ανδρομικά των 23 μηνών από 1/1/2015(!)...Εάν θυμάσαι ο πρωθυπουργός στη βουλή,ανέφερε ξεκάθαρα για 50% αποκατάσταση των μισθών-συντάξων,με αναδρομική ισχύ από τον Ιούλιο 2014 και από 1/1/2015 επιστροφή των ανδρομικών 23 μηνών σε 36 μήνες-δόσεις.
      Τώρα τι μεσοβάβησε εν τω μεταξύ δεν το γνωρίζω...Πιστεύω όμως από την ερχόμενη εβδομαδα να ξεκαθαρίσει το θέμα...
      Ας ελπίσουμε ότι είναι λάθος η διατύπωση της ανακοίνωσης,διότι τότε προκύπτει θέμα αξιοπιστίας του πρωθυπουργού!!

      Διαγραφή
    2. Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ, ΑΠ' ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΖΑΠΠΕΙΩΝ..

      Διαγραφή
    3. Η εποχή των Ζαππείων δεν πιάνεται, γιατί ήταν αντιπολίτευση συνάδελφε(;)...

      Διαγραφή
    4. ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ ΕΙΜΑΙ Π/ΧΗΣ ΛΣ (ε.α) ΚΑΙ ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ (;)..ΣΤΑ ΖΑΠΠΕΙΑ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, ΕΚΤΩΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ..

      Διαγραφή
    5. To ίδιο πράγμα λέμε αγαπητέ συνάδελφε...Το (;) σημαίνει ειρωνεία ως προς την αξιοπιστία των υποσχέσεων...

      Διαγραφή
  8. Συναδελφοι, κατι βρωμαει ως αναφορα εμας τους αποστρατους. Κατι δε μου αρεσει στο κομματι της ανακοινωσης που μας αφορα. Πρεπει οι ενωσεις, να το ξεκαθαρισουν αμεσα. Επιτελους ας σοβαρευτουμε. ΑΝ συμβαινει κατι, δεν πρεπει να εχουμε τον χρονο να αντιδρασουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ?? ΠΡΟΣΦΥΓΑΜΕ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ.Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤ ΑΡΧ@Δ@Α ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ??? ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΑΚΡΑΙΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΥΤΕ ΝΟΜΟΙ.Η ΥΠΑΡΞΗ ΔΕ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ΝΟΜΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΦΗΜΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΠΑΝΑΡΗΤΗ.ΑΡΑ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΜΜΙΑ 200ΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ?? ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.

      Διαγραφή
  9. ειμεις θα παρουμε τον μπουλο συναδελφε που λεμε και στο χωριο μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βλεπω δικαίωση μονο αντους στείλουμε στον αγύριστο στις επερχόμενες εκλογες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  11. Φαντάζομαι ότι όλοι γνωρίζουμε πλέον για την ανακοίνωση των Ομοσπονδιών των ΣΑ με τίτλο «Αποτελέσματα της συνάντησης των Ομοσπονδιών Σ.Α. με τον αναπλ. Υπ. Οικ. Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα», όπου για τους συνταξιούχους συναδέλφους μας εμπεριείχε την εξής... παράγραφο: «- την αποκατάσταση των συντάξιμων αποδοχών των αποστράτων, κατά 50% η οποία θα πραγματοποιηθεί με την καταβολή της σύνταξής τους στις 22 Δεκεμβρίου 2014 και θα περιλαμβάνει μέρος των αναδρομικών από 1/7/2014.»

    Οι περισσότεροι από εμάς δεν αντιληφθήκαμε μία λεπτομέρεια της παραπάνω παραγράφου {...μέρος των αναδρομικών από 1/7/2014}. Κάποιοι όμως περισσότερο παρατηρητικοί συνάδελφοι με ειδοποίησαν και έστειλα e-mail στην ΠΟΑΞΙΑ για περαιτέρω διαευκρινήσεις.
    ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΛΥΘΕΙ Η ΑΠΟΡΙΑ, ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΡΘΡΟ ΑΠ' ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ''ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ''. ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ..
    Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ κ. Ιωάννης Κατσιαμάκας μου τηλεφώνησε και μ' ενημέρωσε σχετικά. Ο ΑΝΥΠΟΙΚ κ. Σταϊκούρας λοιπόν τους ενημέρωσε ότι υπάρχει πιθανότητα να μην μπορέσουν τεχνικά να υπολογίσουν τα αναδρομικά των αποστράτων όλων των μηνών από 1 Ιουλίου 2014 έως και 31 Δεκεμβρίου 2014, οπότε και θα αναγκαστούν να καταθέσουν τα αναδρομικά 3 ή 4 μηνών στις 22 Δεκεμβρίου 2014 (ενωρίτερον του κανονικού) και των υπολοίπων τον επόμενο μήνα. Οψόμεθα!!!

    Αποστόλης Παπαπαρίσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
      ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΛΥΘΕΙ Η ΑΠΟΡΙΑ, ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΡΘΡΟ ΑΠ' ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ''ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ''. ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ..
      Φαντάζομαι ότι όλοι γνωρίζουμε πλέον για την ανακοίνωση των Ομοσπονδιών των ΣΑ με τίτλο «Αποτελέσματα της συνάντησης των Ομοσπονδιών Σ.Α. με τον αναπλ. Υπ. Οικ. Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα», όπου για τους συνταξιούχους συναδέλφους μας εμπεριείχε την εξής... παράγραφο: «- την αποκατάσταση των συντάξιμων αποδοχών των αποστράτων, κατά 50% η οποία θα πραγματοποιηθεί με την καταβολή της σύνταξής τους στις 22 Δεκεμβρίου 2014 και θα περιλαμβάνει μέρος των αναδρομικών από 1/7/2014.»

      Οι περισσότεροι από εμάς δεν αντιληφθήκαμε μία λεπτομέρεια της παραπάνω παραγράφου {...μέρος των αναδρομικών από 1/7/2014}. Κάποιοι όμως περισσότερο παρατηρητικοί συνάδελφοι με ειδοποίησαν και έστειλα e-mail στην ΠΟΑΞΙΑ για περαιτέρω διαευκρινήσεις.

      Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ κ. Ιωάννης Κατσιαμάκας μου τηλεφώνησε και μ' ενημέρωσε σχετικά. Ο ΑΝΥΠΟΙΚ κ. Σταϊκούρας λοιπόν τους ενημέρωσε ότι υπάρχει πιθανότητα να μην μπορέσουν τεχνικά να υπολογίσουν τα αναδρομικά των αποστράτων όλων των μηνών από 1 Ιουλίου 2014 έως και 31 Δεκεμβρίου 2014, οπότε και θα αναγκαστούν να καταθέσουν τα αναδρομικά 3 ή 4 μηνών στις 22 Δεκεμβρίου 2014 (ενωρίτερον του κανονικού) και των υπολοίπων τον επόμενο μήνα. Οψόμεθα!!!

      Αποστόλης Παπαπαρίσης

      Διαγραφή
  12. Γιατι δεν μπορουν να υπολογισουν τα αναδρομικα των αποστρατων;Τις μειωσεις πως τις υπολογιζουν αμεσως;ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ;ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΧΕΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΜΙΑ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΜΑΣ.Δεν μπορουν ουτε μια σωστη ανακοινωση να βγαλουν.Και γιατι 3-4 μηνων;Δηλαδη για τους μηνες αυτους μπορουν και για τους ελαχιστους υπολοιπους δεν μπορουν;Σε ποιους απευθυνονται;Θελω να ξερω,αυτος ο Σταικουρας δεν εχει καποιον συγγενη αποστρατο.Δεν μπορει,θα εχει και τον καλω να τον φερει στα λογικα του,ως εσχατη λυση.ΕΡΩΤΗΜΑ:ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΜΕΤΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ;ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Η ΜΑΖΙ Η ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΕΔΙΝΑΝ,ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Ν.4093/2012,ΕΙΧΑΜΕ ΔΥΟ ΜΕΙΩΣΕΙΣ.κ.ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ,ελεος πια.Δεν βλεπεται τι γινεται;ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου αγαπητέ συνάδελφε...Προφανώς θέλουν να κερδίσουν χρόνο,εισπράττοντας χρήματα από τη φορολογία για να καλύψουν και μας.
      Με λίγα αυτοσχεδιάζουν...Δίνουν πρώτα στους ε.ε.,γιατί τους έχουν ανάγκη και εμάς τους Αποστράτους με δόσεις,επικαλούμενοι τεχνικά προβλήματα,που δεν πείθουν κανέναν σε καμιά περίπτωση!! Όλες οι Ενώσεις Αποστράτων εξάντλησαν τα περιθώρια πίεσης προς την κυβέρνηση,μέσω παραστάσεων ή και αποστολής υπομνημάτων προς τους αρμόδιους Υπουργούς,εισπράττοντας μόνο υποσχέσεις!! Σαν τι άλλο μπορεί να γίνει...

      Διαγραφή
    2. ΜΙΤΑΡΑΚΗΣ, ΣΤΑ'Ι'ΚΟΥΡΑΣ. ΤΑ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΙΔΑ ΠΟΥ ''ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕ'' Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗ ''ΣΩΤΗΡΙΑ'' ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ Τ' ΑΓΟΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ''ΛΙΩΣΕΙ'' ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΣΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ. ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΠΟΝΤΙΚΟΜΑΜΗ, ΜΗΝ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΜΕ ΤΟΝ Ν 4093/12, ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ, ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ..

      Διαγραφή
  13. κ.Αποστολε,λετε πωςοι πιεσεις των Ενωσεων Αποστρατων ειχαν ως αποτελεσμα την αποσπαση υποσχεσεων.Υποσχεσεις σε ποια βαση;1)οτι η μερικη αποκατασταση στους αποστρατους θα γινει στις ιδιες ημερομηνιες με τους εν ενεργεια;2)οτι και οι αποστρατοι θα παρουν ΚΑΤΙ κι αυτοι;3)............Τι υποσχεσεις κ.Αποστολε;Εργα θελουμε,οχι λογια και υποσχεσεις,απο ανθρωπους μαλιστα που ειναι τελειως αναξιοπιστοι και εχουν χασει προ πολλου την εμπιστοσυνη των πολιτων.ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΣΤΩ ΜΙΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ.Θα τα πουμε μαζι τους πολυ συντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη ξεχνάς αγαπητέ συνάδελφε ότι οι Ενώσεις αποστράτων την άποψή τους εκφράζουν στους κυβερνώντες... Δεν μπορούν όμως να τους την επιβάλουν! Οι Ομοσπονδίες των ε.ε.ομιλούν από θέση ισχύος κατά κάποιο τρόπο,διότι τους έχουν ανάγκη... Εμείς ως απόστρατοι-απόμαχοι της ζωής ελάχιστα τους ενδιαφέρουμε,γι᾽αυτό και εφευρίσκουν διάφορα τεχνάσματα για να αναβάλουν έστω κι αυτή την μερική αποκατάσταση...Θα αναμένουμε...Δεν μπορεί να κρατήσει εσαεί αυτή η κοροϊδία!! ´Εχουν περάσει ήδη 10 μήνες περίπου από την απόφαση του Σ.τ.Ε.!!

      Διαγραφή
    2. ΚΥΡΙΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΑΣ ΕΧΩ ΖΑΛΙΣΕΙ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ . ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΓΙΑΥΤΟ . ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΗΠΗΡΕΤΗΣΗ . ΕΠΙΔΗ ΠΕΡΥΣΙ ΜΕ ΤΑ ΒΟΕΑ ΑΡΓΗΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ . ΤΩΡΑ Η ΑΛΛΗ ΜΟΥ ΚΟΡΗ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ 25 ΣΤΙΣ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ . ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΙΤΗΣΗ ? ΠΡΙΝ Η ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ? ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΚΟΜΑ ΝΩΡΙΣ ΕΙΝΑΙ .ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .

      Διαγραφή
    3. Aγαπητέ Μανώλη,μπορεί να υποβάλεις τα δικαιολογητικά για τη χορήγηση του ΒΟΕΑ στη κόρη σου,αμέσως μόλις συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας της. Δλδ από 17 Μαρτίου 2015 και εντεύθεν. Για οτιδήποτε χρειασθείς είμαι στη διάθεσή σου.

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.