3 Οκτωβρίου 2016

Aύρο Τρίτη (04-10-2016) η νέα μείωση σε 25.000 Επικουρικές Συντάξεις!!


Το τρίτο και φαρμακερό κτύπημα στις Επικουρικές Συντάξεις θα εμφανιστεί στους λογαριασμούς 25.000 περίπου συνταξιούχων αύριο Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", το ψαλίδι αυτή τη φορά θα υποστούν:
  • Οι συνταξιούχοι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων του ΟΑΕΕ (ΤΕΑΠΥΚ) έως 40%.
  • Οι συμβολαιογράφοι έως 25%
  • Οι δικηγόροι (ΕΤΑΑ) έως 40%
  • Οι τεχνικοί Τύπου (ΕΤΑΠ - ΜΜΕ) 15%-18% και
  • Οι ναυτικοί έως 40%
Για την επόμενη πληρωμή του Νοεμβρίου παραπέμπεται ο επανυπολογισμός για τους αρτοποιούς του ΟΑΕΕ (ΤΕΑΑ), τους τεχνικούς Τύπου (ΕΤΑΠ - ΜΜΕ) και τους Αποστράτους της πρώην Αστυνομίας Πόλεων (Τ.Ε.Α.Υ.Α.Π).

Επίσης στις 2 Νοεμβρίου θα αρχίσουν οι αναδρομικές κρατήσεις στις παραπάνω Επικουρικές Συντάξεις και σε όλες εκείνες οι οποίες μειώθηκαν για πρώτη φορά τον περασμένο Αύγουστο και κατά τον τρέχοντα μήνα.

Εκκρεμεί από το Υπουργείο Εργασίας η κατάθεση τροπολογίας για την επιβολή πλαφόν στις κρατήσεις αυτές, σύμφωνα με το οποίο:

Θα ανέρχονται στο 10% των συνολικών ακαθάριστων αποδοχών από συντάξεις αν αυτές δεν ξεπερνούν τα 1.000 €
Θα ανέρχονται στο 16% αν οι αποδοχές ξεπερνούν τα 1.000 €
Δεν θα είναι κάτω από 50 ευρώ και πάνω από 100 €!!

4 σχόλια:

  1. Αποστολε καλησπερα.Οποιος συναδελφος θελει μπορει να κανει εγγραφη στο ΕΤΕΑ για να γνωριζει το μηνιαιο μερισμα του ΕΤΕΧ (κρατησεις,πληρωτεο ,κλπ)...................................................................................................................................................................ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΓΓΡΑΦΗ 1)γραφω ΕΤΕΑ 2) στον πινακα που βγαινει κλικ στο εγγραφη-ΕΤΕΑ ενημ. δελτια συντ 3)συμπληρωνω ΑΜΚΑ ,ΑΦΜ ,ΙΜΕΙΛ,κωδικο(π.χ ΚΛΜΝ45), επιβεβαιωση κωδικου 4)κλικ μετα στο εγγραφη 5)εαν ειναι σωστα γραμμενα τα παραπανω, σου γραφει (Η εγγραφη σας ηταν επιτυχης) 6)οποτε γραφεις μετα τον ΑΜΚΑ σου και κωδικο σου,κλικ στο εισοδος και βλεπεις το μηνιαιο......7)ΥΠΟΨΙΝ α)το συνολο αποδοχων που γραφει το μηνιαιο ειναι το ποσό Μ Ε Τ Α την αφαιρεση του 5% ή 10% κλπ του Ν4093/12. ...β)Απο τον ΝΟΕ 2016 θα κρατηθουν σε δοσεις οι διαφορές που προκυπτουν απο την ρφαρμογη του Ν4387/16 απο 1-6-2016.Καλό βραδυ σ ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνάδελφος ΜΑΝΟ
    Όπως γράφεις, από ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2016 θα κρατηθούν σε δόσεις οι διαφορες που προκυπτουν από την εφαρμογή του νέου Ν4387/2016 από 1-6-2016.
    Μέχρι τώρα (μέρισμα ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016)στο μέρισμα του ΕΤΕΧ δεν προεκυψε μείωση.
    Προφανώς το ότι δεν μειώθηκε το μέρισμα του ΕΤΕΧ(πρ.Χωροφυλακη),οφείλεται στο ότι με τον νέο νόμο προβλέπεται ποσοστό αναπλήρωσης 0,0045/ετος,ενω οι της πρ.Χωροφυλακης(ΕΤΕΧ) είχαν ποσοστό αναπλήρωσης 0,0043/ετος,υπολοιπονταν δηλ.απο το ποσοστό που προβλέπει ο νέος νόμος.
    Με τον νέο νομο,οπως κι εσύ αναφέρεις,καταργουνται οι μειώσεις του Ν.4093/2012 και μένουν μόνο οι κρατησεις:α)για φόρο και β)για περίθαλψη.
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
    1)ή κατάργηση των μειώσεων του Ν.4093/2012 οδηγεί,λογικα,σε μικρή αύξηση του πληρωτεου και
    2)το ΕΤΕΧ δεν είναι υποχρεωμενο να μειώσει το μέρισμα,αντιθετα επιτρέπεται να το αυξήσει.
    (προσοχη στις λέξεις κλειδιά: "υποχρεωμενο" και "επιτρέπεται")
    Αν υπάρξει μείωση αυτή δεν θα οφείλεται στον νέο νομο,αλλα αποκλειστικά στο ΕΤΕΧ (ΕΤΕΑ),αν βεβαίως επικαλεστει δημοσιονομική δυσκολία.(ΠΗΓΗ:www.enstoloi.gr).
    Μπορεί οι πληροφοριες που άντλησα από την αξιόπιστη ιστοσελίδα να μην ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα,αλλα δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά το ότι τόσους μήνες (έστω και με την σταδιακή εφαρμογή του νέου νόμου)εγώ προσωπικά δεν είδα μείωση του μερίσματος μου.
    ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:
    Ακόμη και στο ποσοστό αναπλήρωσης (0,0043/ετος),πλην των αλλων,υπολοιπομασταν αρκετά από αυτό που ισχυε για το ΕΤΕΑ/ΤΕΑΔΥ (0,0057/ετος)και σε απόλυτους αριθμούς μικροτερη αναπλήρωση κατά 23%-24% επί του Β.Μ..
    Επιπλέον δεν ισχύει αυτό που είχε κυκλοφορήσει πως οι ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ θα εξαιρεθούν από τον νέο νόμο,αρα και από τις μειώσεις,αφου ήδη οι της ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ έχουν μεγάλη μείωση στο μερισμάτων τους λόγω του υψηλού ποσοστού αναπλήρωσης.
    Β.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συναδέλφε Β.Κ. συμφωνω με τα παραπανω που γραφεις(δεν εχομε π.χ. μειωση ΣΕΠΤ-ΟΚΤ)δηλαδη ειναι ΜΟΝΑΔΑ το ΕΤΕΧ επειδη υπολειπεταιαπο το ποσοστο που προβλεπει ο νεος νομος Ν4387/16.Λογικα λοιπον οχι μειωση μερισματος.Ενημερωτικα εαν δεις την αναλυση πληρωμησ του ΕΤΕΧ (στο ΕΤΕΑ) ΟΚΤ 2016 γραφει στην δευτερη παραγραφο.Οι διαφορές που προκυπτουν απο την εφαρμογη του ν4387/16 για το διαστημα απο 1-6-2016 και μεχρι τον μηνα αναπροσαρμογης θα αρχισουν να παρακρατουνται σε δοσεις απο τις συνταξεεις ΝΟΕ 2016.Αυτο απ οσο γνωριζω (μειωση μερισματος) ισως γινει σ εκεινους που εχουν διαδοχικη ασφαλιση στο ΕΤΕΧ (πχ 7 χρονια ΙΚΑ)διοτι ετσι παιρνουν παραπανω μερισμα και ΟΧΙ γενικα σ ολους.Αυτο θα φανει στο μερισμα ΝΟΕ 2016.Το ΓΛΚ την συνταξη ΟΚΤ 2016 την διορθωσε και ετσι φαινεται η κρατηση των 0,80 λεπτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οπότε ΜΑΝΟ
    δεν μιλάμε για δραστική μείωση του μερισματος αλλά ίσως για κάποια πολύ μικρή έως μηδενική μειωση,αφου το ποσοστό αναπλήρωσης μας (0,0043) υπολείπεται από αυτό που ορίζει ο νέος νόμος (0,0045).
    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
    Ακόμη κι εδώ ημαστε αδικημένοι και καλύτερα να μην γινεται λογος,απο ορισμένους,για σώφρονα διαχείριση των οικονομικών του Ταμείου μας,αφου κατά κανονα ήταν πάγια πρακτική ολων των κυβερνήσεων να βρίσκονται οι αποστρατοι σε διαρκή φτωχοποιηση,αλλα και οι στην ενέργεια σε διαρκή ανεχεια.
    (Τα παραπάνω προκύπτουν βεβαίως εκ πείρας αλλά και εκ του αποτελεσματος το οποίο βιώνουμε τραγικά τα τελευταία τουλαχιστον μνημονιακα χρονια,κατα τα οποία οι απόστρατοι επληγησαν καίρια καταλυτικα και πέραν πάσης αμφισβητήσης διπλά).
    Βεβαίως,όπως γράφεις,ολα αυτά θα διευκρινιστούν με το μέρισμα μηνός ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 οπότε και θα δούμε αν και πόση μείωση θα έχει το μερισμα μας.
    Σε ευχαριστώ πάντως για την άμεση και διαρκή ανταπόκριση σου στους κατά καιρούς σχολιασμούς μου.
    Β.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.