1 Δεκεμβρίου 2017

Η νέα επιβάρυνση φόρου από 1/1/2018 για μισθωτούς και συνταξιούχους - Πίνακας...



Μια νέα επιβάρυνση στον φόρο που θα παρακρατείται από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους,ξεκινά από τη 1η Ιανουαρίου 2018 και έχει να κάνει με τη κατάργηση της ελάφρυνσης του 1,50% που ισχύει μέχρι 31/12/2017. 

Σύμφωνα λοιπόν με την παράγραφο 2 του άρθρου 69 του Ν. 4472/2017, η έκπτωση 1,50%, καταργείται από 01/01/2018. 

Η κατάργηση αυτή ισχύει για παρακρατήσεις σε εισοδήματα που θα αποκτηθούν κατά τα φορολογικά έτη που αρχίζουν από 1.1.2018 και μετά. 

Η έκπτωση, όπως είναι γνωστό, ενεργοποιούταν κατά την παρακράτηση του φόρου από μισθωτή εργασία και συντάξεις, στην πηγή. Υπό την έννοια αυτή, απαλείφεται από το φορολογικό μας λεξιλόγιο η φράση «αναλογών – παρακρατηθείς φόρος» και εφεξής (από το επόμενο φορολογικό έτος) θα υπάρχει μόνο «παρακρατηθείς». Εν ολίγοις, ο αναλογών θα είναι και παρακρατηθείς φόρος. 

Δείτε κάποια ενδεικτικά παραδείγματα στον πίνακα ΕΔΩ, με τα ποσά που θα επιβαρυνθούν ετησίως οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, από τις αρχές του νέου χρόνου, μετά τη κατάργηση δλδ της ελάφρυνσης πουισχύει σήμερα.ΠΗΓΗ:

5 σχόλια:

  1. Ο υπολογισμος φορου στο μηνιαιο ενημερωτικό σημειωμα συνταξης γινεται σε όλους με μειωση φορου 1.900 ανεξαρτητα εάν εχει ένα ή δύο κλπ παιδιά.Οταν θα κανομε την φορολογική δηλωση έτους εκει θα γίνει ο υπολογισμός (εκκαθάριση)του φόρου με την μειωση φόρου που αναλογεί στον κάθε φορολογούμενο .Εάν π.χ. 1.950 με ένα παιδί,2.000 με δύο παιδιά κλπ(ο χωρις παιδιά 1.900 ,εννοειται παραμένει ίδια η μείωση 1.900).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μηνιαία μείωση της σύνταξης θα είναι από 3 έως 4 ευρώ,λόγω κατάργησης της έκπτωσης του 1,5% από τον φόρο που προκαταβάλει μέσα στο έτος.
    Με την λήξη των δόσεων των αναδρομικών,ο καθένας μας θα έχει μείωση:ΔΟΣΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ + 3ή4€.
    Κι αυτό είναι μόνο η αρχή.
    Από το 2019..........κοσμογονία και το 2020......καταστροφή.
    Β.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνάδελφε Β.Κ. καλησπέρα.Συμφωνώ οτι απο 1/2018 το πληρωτεο θα εχει αυτή την μείωση.Απο το 2019 και 2020 το που θα Π Α Ε Ι το πληρωτεο (με ποσοστό μειωσης ...τόσο) με παραδειγμα το εχω γραψει σε σχολιο μου στην αναρτηση του Αποστολου της 27/11 Υπολογίστε με απλό τρόπο τη ΝΕΑ συνταξη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι συνάδελφε ΜΑΝΟ το γνωρίζω και ήδη έχω υπολογίσει την σύνταξη μου,βάσει αυτών που εσύ μας παραθέτεις.
    Πρέπει να αναγνωρισω και να σε ευχαριστήσω για την αδιάκοπη έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση επί των οικονομικών θεμάτων,τα οποία τα τελευταία χρόνια είναι περίπλοκα,πολυδαίδαλα και πρωτόγνωρα.
    Η μέχρι τώρα συνεισφορά σου ήταν πολύτιμη,όπως πιστεύω και η μελλοντική.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ
    Β.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά συναδελφε Β.Κ.Προσπαθω με αυτά που ξέρω στα οικονομικά, να ενημερώνω τους συναδελφους μέσω του σαιτ του φίλου και συναδελφου Απόστολου.

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.