1 Οκτωβρίου 2012

"ΓΑΤΑ Ο .....ΠΟΝΤΙΚΟΣ!!!!!!"

[Εύθυμη αυθεντική αστυνομική ιστορία]

        Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ
             Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.
                                    

Η Ιστορία έλαβε χώρα πριν αρκετά χρόνια στη Λάρισα. Η ώρα ήταν περασμένη και ο αξ/κός υπηρεσίας Ασφαλείας με τους λοιπούς νυκτερινούς συναδέλφους του, μόλις είχαν επιστρέψει από νυκτερινή αστυνομική έφοδο στα ύποπτα στέκια της πόλης και στα νυχτομάγαζα, όπως πορνεία, σκυλάδικα, καμπαρέ, λέσχες, κ.α. και είχαν προσαγάγει την <<συνηθισμένη πελατεία>>, όπως  ύποπτα άτομα της νύχτας, πόρνες, νταβατζήδες, τραβεστί, χασικλωμένους,  θαμώνες μπαρ που έπαιζαν <<Θανάση, μπουρλότο, μπαρμπούτι >>, και άλλα ....αξιόλογα μέλη της ....καλής κοινωνίας.
Περί την 04.00΄ώρα, χτύπησε το τηλέφωνο της υπηρεσίας. Ο καταγγέλλων, ανέφερε ότι στην οδό Π--------- στο μαγαζί του Κ-------- έχει εισβάλλει διαρρήκτης, παραβιάζοντας την πόρτα της εισόδου του κατ/τος και ευρίσκεται στο εσωτερικό του. Αμέσως δόθηκε  εντολή και κινητοποιήθηκαν άμεσα τα περιπολικά ασφαλείας με το προσωπικό τους και τον Αξ/κό. Μετά από λίγο καταφθάνουν στο υποδειχθέν σημείο και αρχίζουν την ανίχνευση πρώτα του εξωτερικού χώρου για τυχόν <<τσιλιαδόρο>> και για λόγους επιχειρησιακούς, προκειμένου στη συνέχεια να εισέλθουν στον εσωτερικό χώρο με προσοχή και λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων αυτοπροστασίας. Πραγματικά μόλις έφθασαν, άκουσαν υπόπτους θορύβους στο εσωτερικό του κατ/τος και κατάλαβαν αμέσως ότι μέσα υπήρχε <<ποντικός>>. Αφού κύκλωσαν τον χώρο, άρχισαν την επιχείρηση από την πόρτα που ήταν και ο μόνος προσβάσιμος χώρος. Κατά την προσπάθεια παραβίασης της πόρτας με ειδικό όργανο από τους αστυνομικούς,  -η οποία είχε κλειδωθεί από τον διαρρήκτη και  την οποία είχε παραβιάσει με αντικλείδι,-αυτός κατάλαβε ότι <<κάτι τρέχει>> και κρύφτηκε. Οι αστυνομικοί, αφού παραβίασαν την πόρτα, δεν εισήλθαν αμέσως μέσα, γιατί δεν γνώριζαν αν ο δράστης ήταν μόνος του, η αν οπλοφορούσε και επί πλέον δεν λειτουργούσε ο φωτισμός του κατ/τος γιατί ο ίδιος  προνοητικά είχε κλείσει τον γενικό διακόπτη του ηλεκτρικού. Ο επικεφαλής αξ/κός του φώναξε να παραδοθεί .
------Αστυνομία, παραδόσου γιατί είσαι κυκλωμένος. Δεν μπορείς να διαφύγεις και βγες έξω με τα χέρια ψηλά---. Απόλυτη ησυχία. Ο προβολέας και οι φακοί των αστυνομικών δεν έδειχναν τίποτα. Ξαφνικά μέσα στην απόλυτη και εκνευριστική ησυχία, ακούσθηκε νιαούρισμα γάτας....<<νιάου-νιάου>> ------Κυρ- Yπαστυνόμε  τι στο καλό γίνεται;
Λες να είναι κανένα γατί και εμείς ψάχνουμε για κλεφτρόνι;  Θα γίνουμε ρεζίλι. -----Κώστα πάψε να λες χαζομάρες.
-----Ρε συ βγες γρήγορα έξω, γιατί θα σε πάρει και θα σε σηκώσει.---- Ξανά <<νιάου-νιάου>>. -----Ρε <<Τόμ και Τζέρυ>>, θα δεις τώρα πώς θα βγεις έξω....Κώστα πήγαινε γρήγορα απέναντι στην ταβέρνα και φέρε ένα κομμάτι κοκορέτσι. Αν μία στις χίλιες, είναι γάτος θα έλθει να το φάει, αν ο γάτος είναι <<ποντικός>>, δεν θα πάει χαμένο το κοκορέτσι,  θα το φάμε εμείς...  Πραγματικά σε λίγο το <<μοσχομυρισμένο>> κοκορέτσι είχε απλωθεί σε τραπέζι και η αναμονή ήταν ενδιαφέρουσα....<<Ψιτ-ψίτ γατούλη γκελ-μπορντά >>Σε λίγο <<θαύμα-θαύμα>>, ο γάτος μίλησε.... ---Εντάξει κυρ-αστυνόμε παραδίνομαι, δεν θα φάω το κοκορέτσι γιατί ....νηστεύω...και δεν είμαι και <<γκαστρωμένος>>....------Ρε καλώς τον γατούλη, έλα γατούλη μου πλησίασε με τα χέρια ψηλά, έλα τώρα στον <<Ραν-ταν-πλάν>>, το κοκορετσάκι είναι παραγγελιά για σένα και είναι ...νηστίσιμο. Πόσα <<ποντικάκια>> τσάκωσες απόψε; Την κυρά Φωτούλα στο βενζινάδικο εσύ τη <<χτύπησες>> απόψε ; Όχι κυρ-αστυνόμε.----Καλά πάμε  σαν καλά παιδάκια τώρα στην υπηρεσία και εκεί θα μας τα πεις με την άνεσή σου....----Από γαρδούμπα δεν σε ρώτησα, μήπως νηστεύεις...;  Ο <<γάτος νιαούρισε>> καλά και η αστυνομία <<έβγαλε >>αρκετές κλοπές και βρήκε πολλά κλοπιμαία προηγούμενων κλοπών  από σπίτια και κατ/τα. Ο διαρρήκτης είχε πλούσιο <<βιογραφικό>>, ήταν γνωστός στην <<πιάτσα>> και από τους <<καλούς πελάτες>> της Ασφάλειας....Είχε το παρατσούκλι <<ο βόρβορος>>, γιατί τα κλοπιμαία τα έκρυβε σε βόθρο, μέχρι να τα <<σπρώξει>> στην παράνομη αγορά.
Άλλες εποχές τότε. Υπήρχε  κάποια <<ρομαντικότητα>>, ακόμη και ανθρωπιά και στον <<κόσμο>> των παρανόμων, σε σχέση με την αγριότητα της εποχής μας.....

ΥΣ. Αφιερώνεται στους εγκλωβισμένους στη <<φάκα>> των μνημονίων, για μια μικρή <<απόδραση>>.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.