10 Νοεμβρίου 2012

ΣΦΑΓΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ.





Συνάδελφοι, όλες οι πληροφορίες από το Γ.Λ.Κ., μας οδηγούν να συμπεράνουμε ότι οι απόστρατοι, για ακόμα μια φορά, θα υποστούμε πολλαπλά χτυπήματα στις συντάξεις μας. Τολμώ να πω ότι η συμπεριφορά αυτή από μέρους του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι εγκληματική. Τι κι αν η στρατιωτική και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας διατείνεται ότι  τους ενημέρωσε και ότι υπέβαλε ανταποδοτικά μέτρα. Τι κι αν οι Ενώσεις Αποστράτων ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ προσπάθησαν με διαφόρους τρόπους να τους ενημερώσουν για την οικονομική ανέχεια των οικογενειών μας προκειμένου να μην αδικηθούμε και πάλι με τα νέα μέτρα. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Τελικά δεν ήταν τυχαίο ότι ο Σταϊκούρας είπε τα ίδια λόγια με το Σαχινίδη "...οι απόστρατοι έχουν τύχει, κατ' επανάληψη, ιδιαίτερης μεταχείρισης...".Οι απόστρατοι αν και ο πρωθυπουργός δεν καταλάβει τη νέα μεγάλη αδικία, θα υποστούμε: 

(1) Κατάργηση επιδομάτων εορτών και αδείας, από όσους έπαιρναν (ισχύει για όλους τους συνταξιούχους).  

(2) Μείωση σύνταξης ή συντάξεων αφού προστεθεί το μέρισμα (για εμάς το ΜΤΣ), στο ποσό που υπερβαίνει τα 1.000 σε ποσοστά 5 ή 10 ή 15% (ισχύει για όλους τους συνταξιούχους).  

(3) Μείωση της σύνταξης λόγω εξορθολογισμού του ειδικού μισθολογίου (κατ' εμάς φτωχολογίου) των εν ενεργεία συναδέλφων, δηλαδή επανυπολογισμός της σύνταξης με το νέο βασικό μισθό και τους νέους συντελεστές.  

(4) Νέα μείωση σύνταξης το 2004 λόγω νέου ειδικού μισθολογίου των εν ενεργεία συναδέλφων μας (μόνον ένας διεστραμμένος εγκέφαλος θα μπορούσε να συνδυάσει τις παραπάνω μειώσεις).

    - Καλούμε τον κ. Πρωθυπουργό, έστω και την τελευταία στιγμή, να βρει λίγο χρόνο ν΄ασχοληθεί με το θέμα αυτό και να σταματήσει το εν εξελίξει οικονομικό έγκλημα εις βάρος των αποστράτων και των οικογενειών τους. Να αναλογιστεί και να φαντασθεί ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. 
     
     - Καλούμε όλους τους συναδέλφους που έχουν πρόσβαση σε βουλευτές ανεξαρτήτως κομμάτων, να τους ενημερώσουν άμεσα για τα παραπάνω. Δε θα μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τα παιδιά μας.
                                                                                    ΠΗΓΗ: Ε.Α.Α.Σ.[ Παράρτημα Λάρισας]


Σχόλιο συναδέλφου,μέλους του Συνδέσμου, 
τ. Συνδικαλιστού.


Δεν καταλαβαίνω εκείνο….»….η μόνη ελπίδα ο Πρωθυπουργός…»!!!!
Δηλαδή,εν αγνοία του κ.Πρωθυπουργού πέρασαν οι μειώσεις και το νέο μισθολόγιο;
Εξαπάτησαν τον κ.Πρωθυπουργό;
Το αποσιώπησαν  εκ προθέσεως;
Εάν τίποτε από αυτά  ΔΕΝ συνέβη, γιατί είναι ο Πρωθυπουργός η ελπίδα μας;
Δηλαδή ο Πρωθυπουργός θα τους καλέσει και θα τους πει: 

«…ελάτε εδώ εσείς Υπουργοί,γιατί το κάνατε στους στρατιωτικούς αυτό το πράγμα; Γιατί  ΔΕΝ με ρωτήσατε και με κοροϊδέψατε. Αϊντε τώρα στα σπίτια σας…!!!!!
Για να συνέλθουμε λιγάκι και να σοβαρευτούμε  ΟΛΟΙ μας.
Ο Πρωθυπουργός το ξέρει και το ενέκρινε και δέχθηκε την εισήγηση «…αρκετά προνόμια έχουν οι στρατιωτικοί».
Αυτή την εικόνα έχουν για μας.Εικόνα προνομιούχων, αμοιβομένων μισθωτών και μάλιστα αντιπαραγωγικών!!!!!
Εξ' άλλου μας το είπαν έγκαιρα:
«…κακώς σας τα δώσαμε.Μας κορόϊδευαν οι συνδικαλιστές και υπογράφαμε νόμους και διατάγματα χωρίς να ξέρουμε τι υπογράφαμε.Τώρα που συνήλθαμε, το πήραμε χαμπάρι και γι' αυτό σας τα ξαναπαίρνουμε»!!!

Επομένως;  Στο πύρ οι συνδικαλιστές  και αθώοι οι …εξαπατηθέντες.
Μήπως  είναι λάθος το σκεπτικό μου;
Σωτ.Μ.

Επομένως,υπομονή και να περιμένουμε τα επόμενα........
Σωτ.Μ.


1 σχόλιο:

  1. Πολύ εύστοιχο το σχόλιο του συναδέλφου Σωτ.Μ.
    Μήπως τελικά "τσιμπάμε" στην προπαγάνδα ότι δήθεν οι συνδικαλιστές φταίνε που φθάσαμε εκεί;Αν δεν υπήρχαν οι συνδικαλιστές,ειδικά στην Αστυνομία,σκέφτηκε κανείς τι σύνταξη θα παίρναμε και τι εφάπαξ;
    Για ρωτήστε τους Δασκάλους και Καθηγητές πόσο χαμηλότερα είναι από τους Αστυνομικούς.Και μάλιστα Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και με 35 χρόνια υπηρεσίας.Τι ίδιο και οι πτυχιούχοι Πανεπιστημίου Δημόσιοι Υπάλληλοι.Αυτό είναι γεγονός.
    Τώρα το ..." η ελπίδα μας είναι ο Πρωθυπουργός",ας το θεωρήσουμε "τακτικισμό" της ΄Ενωσης αποστράτων (γιατί από κει προέρχεται το κείμενο αυτό),δηλ."να καλοπιάσουν τον Πρωθυπουργό να ...ακυρώσει τον Νόμο".
    Τι να πει κανείς;..
    Ευχαριστώ πολύ.
    Αναγνώστης της ιστοσελίδας μας-Λάρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.