22 Σεπτεμβρίου 2013

Οι 20 ημέρες που θα κρίνουν την πορεία της χώρας...


Τρία σημαντικά ταξίδια του πρωθυπουργού


Με τρία ταξίδια στο εξωτερικό στις επόμενες 20 ημέρες ο πρωθυπουργός θα διεκδικήσει στο ανώτατο δυνατό επίπεδο τη χρηματοδοτική στήριξη της Ελλάδας χωρίς νέα μέτρα, αλλά και επενδύσεις ικανές να αλλάξουν το οικονομικό κλίμα στη χώρα. Τα βασικά επιχειρήματα του κ. Σαμαρά θα είναι αφενός ότι με τις θυσίες της κοινωνίας η χώρα επιτυγχάνει πλέον πρωτογενές πλεόνασμα και αφετέρου, ότι, εάν ο σχεδιασμός του δεν προχωρήσει, θα αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση και η χώρα. Ολοι άλλωστε αναγνωρίζουν ότι η ελληνική κοινωνία έχει επιδείξει υπερβολική ανοχή και ότι έχει εξαντλήσει τα όριά της. 
Οι ...άγριες διαθέσεις της τρόικας:
Τη στιγμή όμως που ο Πρωθυπουργός προετοιμάζει αυτά τα ταξίδια σε Βρυξέλλες, ΗΠΑ και Ισραήλ για συναντήσεις κορυφής με Μπερόζο, Ρομπάι, Σουλτς, Κριστίν Λαγκάρντ και Μπ.Νετανιάχου, πολλαπλασιάζονται τα “δοτά” δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, η τρόικα έρχεται στην Ελλάδα με …άγριες διαθέσεις! Και ότι…δε σηκώνει μύγα στο σπαθί της, επιμένοντας στη συνέχιση της σκληρής .......>>
πολιτικής λιτότητας, προκειμένου να βγουν τα νούμερα που οι δανειστές επιθυμούν. Τα δημοσιεύματα αυτά, που έχουν πηγές τους την Κομισιόν και την τρόικα, στόχο έχουν να “μαζέψουν” τον Α.Σαμαρά και τον Ε.Βενιζέλο, οι οποίοι, με αφορμή το αναμενόμενο πρωτογενές πλεόνασμα εφέτος στον ελληνικό προυπολογισμό, άρχισαν να …κάνουν νερά ως προς το σκέλος των μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν (κατά την άποψη των δανειστών), ώστε να γίνει δυνατή η χρηματοδότηση από αυτούς του “κενού” των 2, 5, ή 11 δισ μόλις λήξει το παρόν μνημόνιο. Είναι δε τόσο καλά “δεμένα” τα δημοσιεύματα, ώστε φθάνουν στο σημείο να υποστηρίζουν ότι ο Α.Σαμαράς επιδιώκει εντυπωσιακή έξοδο μέσω κλιμακούμενων ενεργειών και προσφυγή στις κάλπες με όπλο μια ισχυρή άρνηση στην τρόικα για νέα μέτρα! 
Τα ταξίδια του πρωθυπουργού:
- Η αρχή θα γίνει την Τρίτη, όπου θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί διαδοχικά με τους κ. Ρομπάι, Μπαρόζο και Σουλτς. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το ταξίδι πραγματοποιείται λίγα 24ωρα πριν από την έλευση της τρόικας στην Αθήνα, γεγονός που σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός θέλει να ενημερώσει ο ίδιος την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κατάσταση στη χώρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως, ο κ. Σαμαράς, ο οποίος θα έχει μαζί του όλα τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις του για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο τέλος του έτους αλλά και την υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, θα επισημάνει σε όλους τους τόνους ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα μέτρα.

- Επόμενος «σταθμός» του πρωθυπουργού θα είναι οι ΗΠΑ, όπου θα μεταβεί στις 30 Σεπτέμβρη προκειμένου να μετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Στο περιθώριο της συνεδρίασης θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με αρκετούς ομολόγους του, αλλά και με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κ. Λαγκάρντ. Θεωρείται δεδομένο ότι και στο ραντεβού αυτό θα κυριαρχήσει στην ατζέντα η πορεία υλοποίησης του προγράμματος στην Ελλάδα. 

- Στο ίδιο πλαίσιο προετοιμάζει τη διακυβερνητική διάσκεψη στο Τελ Αβίβ στις 7-8 Οκτωβρίου, η οποία θεωρεί ότι θα εμπεδώσει τη συμμαχία με την ισραηλινή κυβέρνηση. Η συμμαχία αυτή θα ενισχύσει γεωστρατηγικά την Ελλάδα και θα τη βοηθήσει στις κινήσεις για την αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων. 

Είναι σαφές πως εφόσον ο Πρωθυπουργός εξασφαλίσει “στήριξη” στην κυβέρνησή του και …μαζευτούν οι υπάλληλοι της τρόικας από τα αφεντικά τους, η χώρα μπαίνει σε μιά πιο σταθερή και βέβαιη για το αύριο πορεία. Αν αυτό δε γίνει δυνατό, οι πολιτικές εξελίξεις θα “τρέξουν”, καθώς ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ δε μπορεί να περάσει πλέον νέα μέτρα αφαίμαξης των πολιτών. Εννοείται ότι και ο Α.Σαμαράς που ηγήθηκε όλης της προσπάθειας για να μπει μία τάξη στο “μαγαζί Ελλάς”, δε θα “αυτοκτονήσει πολιτικά για να υλοποιήσει τα πιθανά νέα …βίτσια των δανειστών και των υπαλλήλων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.