7 Φεβρουαρίου 2015

Cyberbullying - 4ο Συνέδριο της ΕΛ.ΑΣ. για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο...

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διοργανώνει το 4ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης την Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 10.00΄, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει δύο (2) θεματικές ενότητες οι οποίες θα διεξαχθούν διαδοχικά και θα ......>> αφορούν, η μεν πρώτη ενότητα παρουσιάσεις μαθητών σε σχέση με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, ενώ η δεύτερη ενότητα θα περιλαμβάνει εισηγήσεις διακεκριμένων επιστημόνων του διαδικτυακού χώρου. 
1η Θεματική Ενότητα Τίτλος: 
"Το λόγο έχουν τα παιδιά μας" 
Η Ελληνική Αστυνομία, μέσω της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καλεί τα παιδιά, να παρουσιάσουν θέματα που αφορούν τα θετικά και αρνητικά του Διαδικτύου και συνακόλουθα τους κινδύνους που ελλοχεύουν, κατά την πλοήγησή τους σε αυτό. 
2η Θεματική Ενότητα Τίτλος: 
"Το Διαδίκτυο στη ζωή μας" 
Tο διαδίκτυο αποτελεί μια “Παγκόσμια Ηλεκτρονική Κοινότητα” , οι “κάτοικοι” της οποίας, ανεξάρτητα από υπηκοότητα, ηλικία, θρήσκευμα και χρώμα, μοιράζονται πληροφορίες και ανταλλάσσουν ελεύθερα απόψεις πέρα από γεωγραφικά και κοινωνικά σύνορα. Συχνά χαρακτηρίζεται ως ένα παγκόσμιο θαύμα που με τις υψηλές του ταχύτητες δίνει άμεση και εύκολη πρόσβαση σε ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών. Για τους χρήστες κάθε ηλικίας, ιδιαίτερα όμως για τους νέους ανθρώπους, το Διαδίκτυο αποτελεί πηγή γνώσης, μάθησης, επικοινωνίας, διασκέδασης, ενημέρωσης. Συνεπώς, το Διαδίκτυο και οι νέες τεχνολογίες είναι μονόδρομος για όλες τις σύγχρονες κοινωνίες. Σκοπός της συγκεκριμένης ενότητας είναι να αναλύσει και να προβάλει όλα τα παραπάνω αναδεικνύοντας τη σημαντικότητα του Διαδικτύου στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου. 
Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί ανάλυση των στατιστικών αποτελεσμάτων που θα προκύψουν από τη συλλογή εξειδικευμένων ερωτηματολογίων που έχουν τεθεί σε σχολεία ανά την Επικράτεια, ενώ οι εισηγητές θα έχουν τη δυνατότητα να αναφερθούν σε καινοτόμες ιδέες και λύσεις που προσφέρονται μέσα από το διαδίκτυο, οι οποίες διευκολύνουν την καθημερινότητά μας, και να προσεγγίσουν το μέλλον του διαδικτύου.ΠΗΓΗ:
Δείτε το σχετικό διαφημιστικό σποτ,κάνοντας κλικ ΕΔΩ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.