27 Φεβρουαρίου 2015

Ηλεκτρονικά η ανανέωση των βιβλιαρίων ασθενείας IKA-ΔΗΜΟΣΙΟΥ...


Ηλεκτρονικά ανανεώνεται πλέον η ασφαλιστική ικανότητα των ασφαλισμένων του ΙΚΑ και του Δημοσίου. Με αφορμή τις ουρές που σχηματίστηκαν και την παρέμβαση της Ομοσπονδίας των εργαζομένων, το ΙΚΑ ανακοίνωσε ότι: Για τους άμεσα ασφαλισμένους που έχουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις (τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης το έτος 2014) έχει ενημερωθεί ηλεκτρονικά το Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης, ώστε οι πάροχοι υγείας (νοσοκομεία, κλινικές, ιατροί, διαγνωστικά κέντρα κ.λ.π.) να τους εξυπηρετούν με την επίδειξη του ατομικού βιβλιαρίου υγείας, χωρίς .......>> περαιτέρω διαδικασίες και κυρίως χωρίς να απαιτείται προσέλευσή τους στις υπηρεσίες. 
Τα προστατευόμενα μέλη (σύζυγοι και τέκνα έως 18 ετών) των ασφαλισμένων δικαιούχων περίθαλψης, εξυπηρετούνται από τους παρόχους υγείας χωρίς περαιτέρω διαδικασίες, έστω και αν δεν διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου / Α.Μ.Α. (δηλ. δεν έχουν απογραφεί), αρκεί να επιδείξουν ατομικό και οικογενειακό βιβλιάριο υγείας, στο οποίο είναι καταχωρημένα. 
Την επόμενη εβδομάδα, πάντως, θα τεθεί σε λειτουργία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία, μέσω τις οποίας θα παρέχεται δυνατότητα απογραφής (απόδοσης Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου / Α.Μ.Α.) των προστατευομένων μελών (συζύγων και τέκνων) που είναι καταχωρημένα σε οικογενειακά βιβλιάρια υγείας με παράλληλη απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας (ηλεκτρονική θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας)
Για τα προστατευόμενα μέλη (συζύγους και τέκνα) των ασφαλισμένων του τ. Ο.Π.Α.Δ. / Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. η ανανέωση της ασφαλιστικής τους ικανότητας θα αναγγελθεί στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης την ερχόμενη Τρίτη 3/3/2015. 
Όλοι οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι μπορούν, τέλος, να ενημερώνονται και να επιβεβαιώνουν ηλεκτρονικά ότι διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα από το διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Ασφαλισμένους - Συνταξιούχους / Ασφαλιστική Ικανότητα).ΠΗΓΗ:

2 σχόλια:

  1. ΜΑΝΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΙΤΥ3 Μαρτίου 2015 στις 5:16 μ.μ.

    Συναδελφε Αποστολε απο σημερα ανανεωθηκε η ασφαλιστικη ικανοτητα στο σαιτ του ΙΚΑ. Για να γνωριζουν οι συναδελφοι γραφω στην μπαρα ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.Στον πινακα που θα βγαινει στην β παραγραφο κανω ΚΛΙΚ στο εδώ .Στον πινακα που βγαινει γραφω τον Α.Μ.Α.,ΑΜΚΑ,ΑΦΜ(για τα παιδια το ΑΦΜ ΠΑΤΕΡΑ)και γραφω την οπτικη επιβεβαιωση.Μετα κλικ στο εισοδος.Στα αμεσα μελη η ληξη ειναι 31-12-9999(εφ ορου ζωης) και στα εμεσα την 29-2-2016. Υποψιν για να βρουμε το Α.Μ.Α. γραφω στην μπαρα ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ Στον πινακα που θα βγει κανω κλικ στο αναζητηση αριθμου μητρωου ασφαλισμενου(Α.Μ.Α.).Στον πινακα που θα βγει κλικ στο εδώ.Στον πινακα που θα βγει μαρκαρω το ΟΠΑΔ και καταχωρω τον Α.Μ.που αναγραφεται στο βιβλιαριο υγειας π.χ.00001234567 συν 00 εαν ειναι ο αμεσος (συζυγος),συν 91 εαν ειναι η συζυγος,(εαν ειναι δευτερη συζυγος συν 92) συν 01 εαν ειναι το πρωτο παιδι,συν 02 εαν ειναι το δευτερο παιδι κ.λ.π. κανω την οπτικη επιβεβαιωση,μετα κλικ στο αναζητηση και θα βγει στην οθονη ο ΑΜΑ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τον οποιο θα γραψουμε στο εξωφυλλο του βιβλιαριου υγειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ ευχαριστώ συνάδελφε Μάνο για την διευκρινιστική σου ενημέρωση.Καλημέρα.

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.