4 Μαΐου 2015

Επιστρέφει αναδρομικά η 'Εκτακτη Εισφορά...


Το σενάριο της έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων, φαίνεται πως επαναφέρεται, χάρη της μεγάλης υστέρησης εσόδων σε συνδυασμό με την αβέβαιη πορεία των διαπραγματεύσεων. Οι πληροφορίες της εφημερίδας "Έθνος" αναφέρουν ότι η επαναφορά της έκτακτης εισφοράς θα ισχύσει αναδρομικά για τα εισοδήματα από 01/01/2015. Αυτό θα σημάνει μειώσεις από 459 έως 1.260 € το χρόνο======>> Ποιους θα αφορά η έκτακτη εισφορά; 
Το ένα σενάριο κάνει λόγο για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 50.000 €.
Ωστόσο τα έσοδα από όσους έχουν ανάλογα εισοδήματα και μάλιστα μόνο με την αύξηση του 30%, της επαναφοράς δηλαδή της έκτακτης εισφοράς στο 100% δεν φαίνεται πως κρίνεται ικανοποιητική και έτσι υπάρχει και plan B. 
Ένα δεύτερο σενάριο κάνει λόγο για αύξηση της έκτακτης εισφοράς αναδρομικά κατά 30% σε όσους έχουν εισόδημα άνω των 30.000 €  το χρόνο και για αύξηση 40% με 50% σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από 50.000 ευρώ το χρόνο. 
Ένα τρίτο σενάριο προβλέπει την αλλαγή των κλιμάκων της έκτακτης εισφοράς, ειδικά για τα μεσαία εισοδήματα από 25.000 € το χρόνο και πάνω.

1 σχόλιο:

  1. Ας αποφασισουν τελικα.Ποια εισοδηματα:50.000,30.000,25.000,20.000,15.000,10.000;Πιστευω πως κι αυτοι,κατα τα κοινως λεγομενα:"μας γεμισαν αλογομυγες".Παντως τους τελευταιους μηνες εχουμε ακουσει απιστευτα σεναρια,τρομακτικα,τα οποια ομολογουμενως θα πρεπει να εισαι σεναριογραφος εξαιρετικα ευφανταστος για να τα σκεφθεις.Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ.Ο πολιτικος κοσμος εχει τεραστιες ευθυνες για ολη αυτην την κατασταση,στην οποια εχει περιελθει η χωρα μας.Ταπεινωσαν και ταπεινωνουν εναν υπερηφανο λαο.Δεν θα σταματησουν αν δεν μας παρουν και το τελευταιο ευρω,αν δεν εκμηδενισουν τους μισθους και ιδιαιτερως τις συνταξεις,ασχετα αν τοσα χρονια μας κρατουσαν αρκετα χρηματα γι'αυτες.Ο Σαμαρας και οι αλλοι να αφησουν την αθλια αντιπολιτευση τους και να βοηθησουν την κυβερνηση,την Ελλαδα βασικα.Δεν πειθουν κανεναν και πολυ περισσοτερο αυτους που (δυστυχεστατα) τους ξαναψηφισαν,οπως εγω.Και παλι:Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.