8 Ιουνίου 2015

Μη καταβολή από το Κράτος των Εργοδοτικών Εισφορών στο Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α...


Άμεση ήταν η αντίδραση των επικεφαλής συνδικαλιστών της Πυροσβεστικής, μετά την αποκάλυψη της ιστοσελίδας bloko.gr ΚΛΙΚ ΕΔΩ:,για τη νέα διαφαινόμενη απειλή σε βάρος των ασφαλισμένων του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. 
Με κατεπείγουσα ερώτηση προς τον πρόεδρο του Ταμείου ζητούν ενημέρωση και πλέον αποκτά εξαιρετική σημασία να δούμε Η απάντηση που θα δοθεί=========>> "Κύριε Πρόεδρε,
Με έκπληξη αναγνώσαμε σήμερα στο ειδικευμένο για τα θέματα του χώρου μας, ιστολόγιο bloko.gr, ανάρτηση με τίτλο "Η χρεοκοπία ξεκίνησε από τα τα ταμεία των ένστολων, Γιατί κινδυνεύουν οι επικουρικές συντάξεις αστυνομικών και πυροσβεστών", σύμφωνα με την οποία, αναφέρεται ότι το Ταμείο μας, το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α, "κινδυνεύει να περιέλθει σε αδυναμία πληρωμής των επικουρικών συντάξεων των ασφαλισμένων εξαιτίας της μη καταβολής από το Κράτος της εργοδοτικής εισφοράς". 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το ιστολόγιο, "δεν εισέρρευσαν στο ταμείο οι εισφορές του δημοσίου που του αναλογεί για κάθε έναν εργαζόμενο σε Αστυνομία και Πυροσβεστική ξεχωριστά, αλλά αντιθέτως, τα χρήματα αυτά παρακρατήθηκαν χωρίς καμία εξήγηση ή αιοτιολογία. 
Με μια πρόχειρη αναγωγή, ενώ στο ταμείο μπήκαν τα περίπου 5.500.000 €, που παρακρατήθηκαν από τις μισθοδοσίες, όμως δεν δόθηκε το περίπου 1.650.000 € από το Κράτος και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που κάνει την σχετική διαχείριση. 
Εάν δε, δεν μπουν τα χρήματα αυτά και τον επόμενο μήνα, τότε το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. δεν θα είναι όπως λέγεται σε θέση να πληρώσει τις επικουρικές συντάξεις και θ' αναγκαστεί να προχωρήσει σε σπάσιμο ομολόγων για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του." 
Κύριε Πρόεδρε,
Επειδή το παραπάνω αποτελεί, αν είναι ακριβές, ιδιαιτέρως δυσμενή κατάσταση, παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωσή μας για την πραγματικότητα, ώστε να ενημερωθούν με τη σειρά τους οι ασφαλιζόμενοι - μέτοχοι του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α" 
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΎ ΣΩΜΑΤΟΣ Δημ.Σταθόπουλος-
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΎ ΣΩΜΑΤΟΣ Γιάννης Σταμούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.