16 Ιουλίου 2015

Ανοίγουν από Δευτέρα οι τράπεζες...

Σε άνοιγμα όλων των τραπεζικών υποκαταστημάτων προσανατολίζονται οι ελληνικές Αρχές σύμφωνα με πληροφορίες από τον τραπεζικό κλάδο από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, μετά την αύξηση της ρευστότητας από την ΕΚΤ μέσω του ELA=====>> Η ανάσα ρευστότητας ήρθε αμέσως μετά το πολιτικό μήνυμα με την υπερψήφιση της συμφωνίας από την ελληνική Βουλή. 
Κατ΄ αυτόν τον τρόπο διασφαλίστηκε ότι τα ελληνικά ομόλογα 3,5 δισ. ευρώ που διακρατά και τα οποία ωριμάζουν στις 20 Ιουλίου θα αποπληρωθούν κανονικά. Σύμφωνα με τον Μάριο Ντράγκι από τις ελληνικές τράπεζες έφυγαν 8,1 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, ενώ υπογράμμισε ότι τα capital controls έχουν προστατεύσει τους καταθέτες. 
Τραπεζικοί κύκλοι πλέον προσανατολίζονται σε αλλαγή του καθεστώτος των αναλήψεων. Συγκεκριμένα, οι πολίτες θα μπορούν να σηκώνουν από τα Α.Τ.Μ. ποσό ύψους 180 ευρώ με μία δόση κάθε τρεις ημέρες, προκειμένου να μην βρίσκονται κάθε μέρα στις ουρές. 
Η Υπουργική απόφαση που αναμένεται να υπογράψει απόψε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα προβλέπει ότι η τραπεζική αργία θα συνεχιστεί και την Παρασκευή, ενώ από Δευτέρα θα εκδοθεί νέα Π.Ν.Π, πιθανώς και για άνοιγμα όλων των Υποκαταστημάτων, διατηρώντας όμως τους περιορισμούς στην ανάληψη μετρητών και σε ορισμένες τραπεζικές εργασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.