30 Αυγούστου 2015

Η "Επιτροπή Σοφών" σχεδιάζει την νέα εισφορά των "υψηλών" εισοδημάτων...


Πριν καλά - καλά δουν οι συνταξιούχοι του Ι.Κ.Α, του Δημοσίου και του Ν.Α.Τ. τις συντάξεις τους μειωμένες από σήμερα λόγω της νέας εισφοράς 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ, μία νέα εισφορά σχεδιάζεται -ακόμα και εν μέσω της προεκλογικής περιόδου που μόλις ξεκίνησε. Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα εισφορά:======>> -Θα αφορά όλα τα "υψηλά" εισοδήματα 
-Θα επιβάλλεται υπό τη μορφή φόρου,ο οποίος,μάλιστα, ενδέχεται να παρακρατείται κατευθείαν από την "πηγή", στην περίπτωση των μισθωτών. 
-Θα καταλήγει σε ένα κοινό "κουμπαρά" για τη χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού – Συνταξιοδοτικού. 
Αυτό αναφέρουν κύκλοι του Υπ. Εργασίας με γνώση της ατζέντας που καταρχάς έχει η 12μελής "Επιτροπή Σοφών" που συνέστησε στις 20 Αυγούστου, ο απερχόμενος Υπουργός Εργασίας, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος. 
Στόχος της Επιτροπής αυτής είναι η προετοιμασία μελέτης, μέχρι το Α' 15νθήμερο του Οκτωβρίου του 2015, που "θα περιγράφει τα θεσμικά χαρακτηριστικά του νέου συστήματος και την αναλογιστική εκτίμηση της λειτουργίας του" και μία "νομοθετική πρόταση για την ρύθμιση των βασικών μεταρρυθμίσεων και της μεταβατικής περιόδου". 
Σημειώνεται πως σύμφωνα με το νέο Μνημόνιο, το τέλος του ίδιου μήνα, δηλαδή του Οκτωβρίου, αποτελεί το dead line για την θέσπιση ριζικών αλλαγών στο Ασφαλιστικό της χώρας, οι οποίες θα πρέπει να τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2016. 
Στενός συνεργάτης του κ. Κατρούγκαλου ανέφερε πως η Επιτροπή Ειδικών θα συνεχίσει κανονικά τη δραστηριότητα της, στα πλαίσια λειτουργίας της υπηρεσιακής κυβέρνησης και καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Την ερχόμενη Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου έχει οριστεί η πρώτη συνάντηση εργασίας της. 
Το νέο Μνημόνιο, το οποίο δεσμεύει τις "Ελληνικές Αρχές" και όχι απλά τη μία ή την άλλη κυβέρνηση αναφέρει χαρακτηριστικά πως "έως τον Δεκέμβριο του 2015", πρέπει να προχωρήσουν οι ακόλουθες ενέργειες στις ακόλουθες ενέργειες: 
- Η ενοποίηση όλων των Ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης σε μια ενιαία οντότητα. - Η κατάργηση όλων των υφιστάμενων ρυθμίσεων για τη διακυβέρνηση και τη διαχείριση των Ταμείων. 
- Η συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου και ομάδας διαχείρισης χρησιμοποιώντας την υποδομή και οργάνωση του ΙΚΑ. 
- Η εφαρμογή του κεντρικό μητρώου συνεισφερόντων και η δημιουργία κοινών υπηρεσιών. 
- Η έγκριση προγράμματος για τη δημιουργία κοινού συνόλου κεφαλαίων που θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2016. 
- Το προχώρημα της διαδικασίας ενσωμάτωσης της δήλωσης, της πληρωμής και της είσπραξης των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης στη φορολογική διοίκηση πριν από τα τέλη του 2017. 
Ποιοι συμμετέχουν στη 12μελή "Επιτροπή Σοφών" 
1.Άννα Λιγωμένου, Αντιπρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου, ως Πρόεδρος 
2.Βασίλης Ανδρουλάκης, Δικαστής Συμβουλίου της Επικρατείας 
3.Διονύσιος Γράβαρης, Καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής 
4.Ξενοφών Κοντιάδης, Καθηγητής Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας 
5.Κωνσταντίνος Κρεμαλής, ομ. Καθηγητής Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας 
6.Σταυρούλα Κτιστάκη, Δικαστής Συμβουλίου της Επικρατείας 
7.Φρόλη Κουσκουνά, Πρόεδρος Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής 
8.Σπύρος Μαρκάτης, Δικαστής Συμβουλίου της Επικρατείας 
9.Δημήτριος Μπούρλος, Δικηγόρος, εξειδικευμένος σε συνταξιοδοτικά θέματα 
10.Μιλτιάδης Νεκτάριος, Καθηγητής Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης 
11.Αθηνά Πετρόγλου, Δικηγόρος, εξειδικευμένη σε συνταξιοδοτικά θέματα 
12.Άγγελος Στεργίου, Καθηγητής Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας. ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.