24 Νοεμβρίου 2015

Πληρωμή συντάξεων μηνός Δεκεμβρίου 2015...


Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες καταβολής των σύνταξεων για τον μήνα Δεκέμβριο 2015 για τους συνταξιούχου του ΔΗΜΟΣΙΟΥ,ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΝΑΤ Δείτε αναλυτικά:>>>>> Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 την 27η Νοεμβρίου 2015 ημέρα Παρασκευή (27-11-2015). 
Το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) θα καταβάλλει τις συντάξεις ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 την 27η Νοεμβρίου 2015 ημέρα Παρασκευή (27-11-2015). 
Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) θα καταβάλλει τις συντάξεις ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 την 1η Δεκεμβρίου 2015 ημέρα Τρίτη (01-12-2015). 
Ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) θα καταβάλλει τις συντάξεις ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 την 1η Δεκεμβρίου 2015 ημέρα Τρίτη (01-12-2015).

6 σχόλια:

  1. Εχουμε να πληρωσουμε:ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ,ΕΝΦΙΑ,ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ,να βαλουμε πετρελαιο,να παρουμε ξυλα,να πληρωσουμε ρευμα,να πληρωσουμε ενα σωρο......και αυτοι θα δωσουν τις συνταξεις Δημοσιου στις 27-11-2015 ημερα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.Μεσολαβει ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ (28 και 29-11-2015) και απομενει μια εργασιμη 30-11-2015 ΔΕΥΤΕΡΑ,για πληρωμη.Αν ομως δουμε και τις συνταξεις ΟΓΑ τοτε βλεπουμε αλλη ηλιθιοτητα,την 1-12-2015.Η απολυτη ξεφτιλα,αναλγησια,ανοησια.Αμφιβαλω αν αυτοι που νομοθετουν αυτες τις καταβολες σκεφτονται τον απλο φτωχο Πολιτη που ζει μερα με την μερα.ΞΕΦΤΙΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν ερωτηθείς συνάδελφε, ότι, όλες αυτές οι οικονομικές υποχρεώσεις που ανέφερες, πρέπει να εξοφληθούν την τελευταία εργάσιμο ημέρα απο την πληρωμή της συντάξεώς σου, (που χρονικώς δεν σε εξυπηρετεί φυσικά, διότι μέσα σε μιά ημέρα τι να πρωτοκάνεις, πετρέλαια, ξύλα, κλπ), και εάν σε καλύπτουν οι αποδοχές σου, έναντι των υπέρογκων ποσών που θα πρέπει να καταβάλεις για τα απαραίτητα του, ευ ζειν του μηνός, ενδεχομένως θα απαντήσεις, όχι δεν με καλύπτουν. Και πράγματι δεν σε καλύπτουν.
    Τότε ποιό το πρόβλημα εάν πληρωθείς στις 27, ή, 26, ή 25, ή στις 24!!!! Θα υποχρεωθείς τα υπόλοιπα να τα δώσεις από το σεντούκι. Εάν δεν υπάρχουν και εκεί τότε άλλο φταίει, όχι η ημερομηνία πληρωμής.
    Με τις άθλιες περικοπές των αθλίων ανθρωποφάγων, από μνημονίου έως σήμερα, η ζωή μας καταρακώθηκε, και εξασθένισε κατά 70%, διότι τόσο είναι οι περικοπές. Αυτά που αναφέρεις είναι για την πολυτέλεια. Πως θα μπορέσουμε να βάλλουμε πετρέλαιο, ξύλα κλπ. με ένα μηνιάτικο 1.150 ευρώ, και με 400 ευρώ ενοίκιο, και με δύο παιδιά άνεργα. Ζέστη το χειμώνα; Τι έναι αυτό. Τα ίδια τα περυσινά. Μαζεύω κρύο για το καλοκαίρι, για να έχω δροσιά.
    Ενθυμούμαι κάποτε κάποιος γνωστός έπεσε σε γκρεμό με το αυτοκίνητό του και καταστράφηκε παντελώς το ΙΧ, αλλά ο ίδιος άθικτος. Ε! πάντα το βροντοφώναζε, όταν τον ρωτούσαμε, τί κάνεις, τι γίνεσαι; Αφήστε έλεγε, έπαθα μεγάλη ζημιά, μέσα στο αυτοκίνητο είχα και το ψαροκάλαμο και μου έσπασε, και δεν έχω με τι να ψαρέψω, και στερούμαι το ψάρεμα!!!
    Να το παραλληλίσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το προβλημα,συναδελφε,ειναι οτι δεν μας διευκολυνουν να ανταποκριθουμε εστω σε καποιες απο αυτες τις υποχρεωσεις.
      Οσον αφορα το σεντουκι:μεχρι ποτε θα εχει;Εδω και 5 χρονια απο αυτο βγαζουμε,για να πληρωνουμε τους φορους που μας επεβαλαν.
      Τωρα το "κατι αλλο φταιει" δεν το καταλαβα.
      Μηπως εννοεις "κακη διαχειριση","σπαταλη";Αν εννοεις αυτο ειναι προσβλητικο και εξακολουθω να αναρωτιεμαι για ποιον λογο το ανεφερες και τι εννοεις.
      -Οταν σπουδαζεις 2 παιδια.
      -Οταν το ενα ειναι πλεον ανεργο.
      -Οταν το αλλο ακομη σπουδαζει.
      -Οταν πληρωνεις δανειο.
      -Εαν ολα αυτα δεν συντρεχουν στο προσωπο σου να ξερεις πως ανηκεις στους προνομιουχους και ως εκ τουτου ειναι αδυνατον να καταλαβεις.
      -Το "σωζεις" βεβαια καπως στην συνεχεια,αλλα το "κατι αλλο φταιει" εξακολουθει να παραμενει ως απορια.
      -Αν το εγραψες ετσι για να γραψεις κατι δικαιολογειται εν μερει.Πρεπει ομως να σκεφτομαστε ολες τις παραμετρους πριν εκφρασουμε κατι,γιατι μπορει να θιγει.Διαφορετικα η ατυχης,κατα τα αλλα,αναφορα σου θα εκληφθει ως κακοβουλη και ως τετοια θα αναγκαστω να την παραδωσω στην χλευη των υπολοιπων.
      ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ,ΓΙΑΤΙ ΕΝΟΧΛΕΙΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ;

      Διαγραφή
  3. Σχετικά με το κάτι άλλο φταίει, και όχι η ημερομηνία καταβολής, ήδη έχει αναφερθεί εντός του σχολίου μου.

    ""Με τις άθλιες περικοπές των αθλίων ανθρωποφάγων, από μνημονίου έως σήμερα, η ζωή μας καταρακώθηκε, και εξασθένισε κατά 70%, διότι τόσο είναι οι περικοπές.""

    Συνάδελφε αυτή είναι η αιτία που φταίει, και όχι κάτι άλλο. Και το σεντούκι αναφέρεται εικονικά (εγώ προσωπικά ποτέ δεν είχα σεντούκι).
    Στήν ίδια μοίρα βρισκόμαστε όλοι μας, πού ξέρεις εγώ μπορεί να ευρίσκομαι σε πολύ χειροτέρα κατάσταση.
    Απλώς μου εδόθει η εντύπωση ότι αυτό που φταίει είναι η ημερομηνία καταβολής και όχι στο ότι μας έχουν ρουφήξει το αίμα εδώ και μιά 5ετία, όλα αυτά τα ανθρωπάρια που ανέλαβαν τάχα να σώσουν την πατρίδα μας. Υπηρετήσαμε 30-35 έτη πληρώσαμε και με το παραπάνω για να έχουμε στο τέλος του διάβα μας μιά ανθρώπινη ζωή.
    Δυστυχώς τα βλέπουμε στην πράξη, διότι ζούμε στην ανέχεια.
    Αυτό ήθελα να σχολιάσω και τίποτα παραπάνω. Πρέπει να αγωνισθούμε όλοι μαζί για την αποκατάσταση των αδικιών που μας έχουν κάνει, διπλές περικοπές, κλπ.
    Όμως τα νέα που έρχονται είναι άσχημα, με νέες περικοπές στις συντάξεις, και στα ταμεία.
    Δεν θα μου επετρέπετο να σε θήξω, πρός θεού.
    Σου εύχομαι υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω απολυτα συναδελφε μαζι σου.Οι διευκρινησεις σου ειναι σαφεις και αποδεκτες.
      Οι τελευταιες δε 2 παραγραφοι,αποδεικνυουν και επιδεικνυουν ευγενεια ψυχης και ηθους.Κατι σπανιο στην εποχη μας.
      Σου ευχομαι και εγω υγεια,ατομικη και οικογενειακη και ζητω συγγνωμη αν συνετελεσα εστω και στο ελαχιστο να νοιωσεις αβολα.Δεν ηταν αυτη η προθεση μου.
      ΚΑΛΗΜΕΡΑ,ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΨΥΧΗ.
      ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

      Διαγραφή
  4. Σε ευχαριστώ δια τα καλά σου λόγια συνάδελφε και τις ευχές σου, τις οποίες και σου ανταποδίδω. Νοιώθω ικανοποιημένος διότι κατάλαβες την έννοια του σχολίου μου, το οποίον αφορούσε μόνο και μόνο τους ιθύνοντας κυβερνήτας χαραμοφάϊδες της χώρας τούτης πού έφεραν την Ελλάδα μας εκεί που δεν της άξιζε.
    Καλά Χριστούγεννα μετά της οικογενείας σου, και προ πάντων πίστην εις τον Τριαδικόν μας Θεό. Αναμένομεν συνταρακτικά γεγονότα, ας ελπίσουμε ότι οι προφητείες να αφορούν κάποια άλλη γενιά και όχι την δική μας. Ο Κύριος μεθ' ημών.
    Παναγιώτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.