12 Ιανουαρίου 2016

Διευκρίνηση για τον υπολογισμό του ΕΦΑΠΑΞ των Στρατιωτικών για τους αποστρατευθέντες μετά τη 01/012015...



Σε συνέχεια της σημερινής ανάρτησής μας, για το ΕΦΑΠΑΞ των στρατιωτικών, η οποία  δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του Onalert.gr για το ποιοί χάνουν αναδρομικά μετά από την 1η Ιανουαρίου 2015. 

Πηγή του Υπουργείου Εργασίας επιβεβαίωσε την πρόταση που υπάρχει, προσθέτοντας όμως μια διευκρίνηση που έχει σημασία, αλλά απλά “στρογγυλεύει” το θέμα. 

Σύμφωνα λοιπόν με το σχέδιο, όσοι πρόλαβαν να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για εφάπαξ μέχρι την 31/12/2014, θα αρχίσουν να εισπράττουν το εφάπαξ, το οποίο θα υπολογιστεί με τον παλαιό τρόπο.  

Όσοι κατέθεσαν από 1η Ιανουαρίου του 2015, θα πρέπει να γνωρίζουν -κι αυτή είναι η διευκρίνηση- ότι το εφάπαξ τους θα υπολογιστεί ως εξής: 

•Τα έτη υπηρεσίας που έχουν μέχρι και 31/12/2014, θα υπολογίζονται με την παλαιά μέθοδο 
•Τα χρόνια μετά από την 1η Ιανουαρίου 2015, θα υπολογίζονται με την νέα μέθοδο, η οποία προβλέπει ότι το εφάπαξ θα είναι επί της ουσίας η επιστροφή του ποσού των εισφορών συν ένας μικρός τόκος που σε καμία περίπτωση δεν θα ξεπερνά το 3%. 

Συνεπώς οι χαμένοι είναι πολλοί και σίγουρα οι νεότεροι θα την πληρώσουν πιο άσχημα.

2 σχόλια:

  1. Μήπως ξέρει κάποιος πότε ξεκινάει η καταβολή του εφάπαξ.Κύριε Απόστολε ξέρεται αν θα ξεκινήσει πρώτα από αυτούς που είναι με αυτεπάγγελτη διαγραφή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχω καμιά πληροφόρηση αγαπητέ συνάδελφε.
    Για περισσότερες πληροφορίες επικοινώνησε τηλεφωνικά με το ΤΕΑΠΑΣΑ,τηλ.210-5276700

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.